marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Locke: Tom Hardy ofera cea mai buna intepretare din cadrul festivalului de la Venetia, afla povestea stranie a filmului

Festivalul de la Venetia a fost anul acesta scena multor filme promitatoare (fie ca vorbim de mult aclamatul Gravity sau emotionantul "Philomena"), dar si al multora care au dezamagit (mult asteptatul "Parkland" si-a pierdut toate sansele la Oscar in urma recenziilor negative, asa cum sustine presa). Cu toate acestea, unele filme au surprins cu totul.

Locke: Tom Hardy ofera cea mai buna intepretare din cadrul festivalului de la Venetia, afla povestea stranie a filmului


Astfel s-a intamplat si cu lungmetrajul "Locke", care in urma cu ceva timp intriga criticii din intreaga lume, atat prin echipa implicata in productie cat si prin maniera de a transpune povestea in vizual. In rolurile principale vor fi Tom Hardy si Ruth Wilson ("Luther", "The Lone Ranger"), in regia lui Steven Knight ("Eastern Promises", "Redemption"), caruia i se alatura producatorul Joe Wright ("Atonement", "Anna Karenina"). Dupa intregul mister aflat in jurul filmului (producatorii nu au lansat decat un clip in care il vedem pe Hardy la volan), lungmetrajul a fost in sfarsit dezvaluit la Venetia.
 

"Un spectacol exceptional cu Hardy in mijloc, acest studiu in minimalismul cinematografic este executat intr-o maniera ingenioasa si are profunzime, frumusete si gratie," relateaza Leslie Felperin de la Variety.
 

Si mai interesanta este maniera de producere a filmului, cea de "real-time filming", care urmareste prezentarea evenimentelor in acelasi ritm in care publicul le traieste (de exemplu, daca un film facut in "real time" este de doua ore, atunci povestea din film acopera doua ore). In "Locke", Hardy interpreteaza rolul unui barbat a carui viata incepe sa fie distrusa odata cu primirea unui apel.
 

 

"A fost o placere si o provocare sa fac "Locke" intr-o cu totul alta maniera," a afirmat regizorul Steven Knight. "Filmat in real time, "Locke" paseste pe teren nou in cinematografie, cu Hardy singur pe ecran in timp ce camera nu "clipeste" niciodata. Autostrada intunecata e pe de-o parte fundal, pe de alta parte o instalatie artistica, in timp ce o distributie extraordinara interpreteaza oamenii pe care Ivan ii iubeste, dar si uraste, si care sunt martorii calatoriei sale catre disperare si in final eliberare. Viata unui om este transformata in jumatate de rezervor. Cred ca aceasta calatorie a lui Locke este profund emotionanta." 

Pe parcursul celor 84 de minute ale filmului, fata lui Ivan Locke este singura pe ecran, iar pelicula urmareste drumul sau de la Birmingham la Londra. Desi initial apelurile date fiilor sai par ciudate (ii anunta ca nu va ajunge acasa sa se uite la un meci cu ei, pe masura ce apelurile se intetesc, conversatiile dezvaluie ce se intampla cu adevarat. Locke se indreapta catre spital, unde trebuie sa stea langa Bethan (Olivia Colman), care urmeaza sa nasca. Insa Locke nu este casatorit cu Bethan, ci cu Katrina (Ruth Wilson), care este devastata atunci cand Locke ii spune adevarul. Knight demonstreaza ca deobicei cat de mult se documenteaza pentru filmele sale. Aici, cum Locke lucreaza in domeniul constructiilor, toate conversatiile in privinta proiectelor sunt aranjate pana la ultimul detaliu, astfel ca "pana la finalul filmului spectatorii ar putea identifica avantajele cimentului C6 fata de C5".

 

Tom Hardy este aplaudat la scara larga, dand dovada de talent si fiind capabil sa interpreteze pana si monologurile prelungite care altfel ar putea deveni plictisitoare. In cadrul acestor monologuri, el se cearta cu tatal sau, pe care si-l imagineaza in bancheta din spate si pe care il invinovateste pentru nevoia sa de a fi alaturi de Bethan, o femeie pe care de altfel nu o iubeste.

Un film in care toata atentia se duce pe vocile actorilor si pe frumusetea minimalismului, "Locke" este cu siguranta o opera ce merita admirata. Knight este momentan in cautarea distribuitorilor, care insa vor trebui sa apeleze la o publicitate serioasa pentru a face publicul larg sa aprecieze acest gen de film.

 

Cei nde la The Telegraph considera ca este un pacat faptul ca Locke nu se afla in competitie si lauda prestatia lui Tom Hardy: "Pana acum, interpretarea lui Tom Hardy este cea mai buna din acest an la Venetia. A imprumutat un accent care este o combinatie intre Richard Burton, Hannibal Lecter si Laurence Olivier. Daca trebuie sa asculti o ora si jumatate pe cineva, atunci Tom Hardy merita toata atentia.

Si cei de la Variety au fost impresionati atat de film, cat si de interpretarea lui Tom Hardy: "Locke este un one-man show exceptional din partea lui Tom Hardy, un experiment cinematografic profund si excceptional, care are profunzime, frumusete si echilibru."

 

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies