marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Drama Pieta a castigat Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Venetia. Joaquin Pheonix si Phillip Seymour Hoffman impart premiul pentru cel mai bun actor. Vezi castigatorii

Cea de-a 69-a editie a Festivalului de Film de la Venetia s-a incheiat, iar castigatorii au fost anuntati. Ursul de Aur a fost castigat de filmul sud-coreean Pieta, in regia lui Kim Ki-duk.

Drama Pieta a castigat Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Venetia. Joaquin Pheonix si Phillip Seymour Hoffman impart premiul pentru cel mai bun actor. Vezi castigatorii

Desi marele favorit la Ursul de Aur era considerat filmul  The Master, al lui Paul Thomas Anderson, acesta a pierdut in fata dramei sud-coreene Pieta, in regia lui Kim Ki-duk.

 

Coppa Volpi, premiul pentru cel mai bun actor a fost de aceasta data impartit de doi actori, Joaquin Pheonix si Phillip Seymour Hoffman, protagonistii filmului The Master, regizat de Paul Thomas Anderson.

 

Leu de Argint, premiul pentru cel mai bun regizor i-a revenit lui Paul Thomas Anderson, pe care cei de la The Guardian l-au pus pe prima pozitie in topul celor mai buni regizori din lume ai momentului.

 

Coppa Volpi pentru cea mai buna actrita a fost castigat de Hadas Yaron, pentru interpretarea ei din filmul israelian Fill The Void/Lemale Et Ha'Chalal.

 

Regizorul Kim Ki-duk nu se aflala prima lui incercare intr-o competitie majora, intrucat acest cineast in varsta de 51 de ani, un obisnuit al festivalurilor cinematografice europene, a castigat deja la Venetia, in 2004, Leul de Argint pentru cel mai bun regizor cu pelicula "Bin-jip".



Regizorul sud-coreean, care denuntain filmul sau puterea omniprezentaa banilor, s-a aflat fruntea clasamentului realizat de "Biblia spectatorilor Mostrei", cum este numitapublicatia gratuitaVenezia News, cititacu ardoare in fiecare dimineatade cinefilii prezenti la festival.

Anul trecut, Leul de Aur a fost câştigat de filmul rus "Faust", in regia lui Aleksandr Sokurov.


 Regizorul austriac Ulrich Seidel a luat premiul special al juriului pentru "Paradise: Faith." Premiul pentru cel mai bun scenariu a fost acordat pentru "Something in the Air" de Olivier Assayas.

Juriul competitiei oficiale a fost prezidat anul acesta de regizorul Michael Mann si i-a mai avut în componenta pe Marina Abramovic, Laetitia Casta, Peter Ho-Sun Chan, Ari Folman, Matteo Garrone, Ursula Meier, Samantha Morton si Pablo Trapero.

In ceea ce priveste premiul FIPRESCI, acesta a revenit tot filmului "The Master" de Paul Thomas Anderson.

Premiul Orizzonti
pentru cel mai bun film a fost acordat peliculei "San Zimei" de Wang Bing (Hong Kong).


In cadrul sectiunii independente Saptamana Internationala a Criticii, a fost premiet drept cel mai bun film "L'intervallo" de Leonardo Di Costanzo. În cadrul acestei sectiuni a concurat si romanul Paul Negoescu cu primul sau lungmetraj, "Vacanta în Thailanda".

 

Phillip Seymour Hoffman

Premiul "RaroVideo", acordat în sectiunea Settimana della Critica a revenit filmului "Äta Sova Dö/ Eat Sleep Die" de Gabriela Pichler.

Premiul de imagine i-a fost acordat lui Daniele Ciprì pentru "E stato il figlio".

Premiul Marcello Mastoianni
, acordat unui tanar actor, i-a revenit lui Fabrizio Falco, pentru rolurile din "Bella Adormentata" de Marco Bellocchio si "E stato il figlio" de Daniele Ciprí.

Premiul Luidi de Laurentis pentru debut a fost oferit filmului "Kuf" de Ali Aydin (Turcia, Germania).

Premiul SIGNIS
a fost acordat filmului "To the Wonder" de Terrence Malick, iar o mentiune speciala i-a fost acordata filmului "Fill the Void" de Rama Burshtein.

Premiul Label Europa Cinemas
a fost acordat peliculei "Crawl" de Hervé Lasgouttes.

 

Regizorul Kim Ki-duk


Premiul Francesco Pasinetti (SNGCI)
a fost acordat filmului "L'intervallo" de Leonardo Di Costanzo. Distinctiile cu acelasi nume au fost acordate si pentru cel mai bun documentar - "La nave dolce/ The Human Cargo" de Daniele Vicari - si cel mai bun actor - Valerio Mastandrea în "Gli Equilibristi" - si un Pasinetti Speciale, pentru "Clarisse" de Liliana Cavani. Premiul Brian a fost acordat filmului "Bella Addormentata" de Marco Bellocchio. Premiul Queer Lion a revenit peliculei "The Weight" de Jeon Kyu-Hwan.



Premiul CICAE - Cinema d'Arte e d’Essai Award
a revenit productiei "Wadjda" de Haifaa Al Mansour, care a obtinut si distinctia pentru promovarea valorilor interconfesionale.

Totodata, premiul Leoncino d'Oro Agiscuola i-a fost acordat filmului "Pieta" de Kim Ki-duk, iar mentiunea UNICEF a fost acordata filmului "È stato il figlio" de Daniele Ciprì.

"Pieta" a mai primit, de asemenea si premiile P. Nazareno Taddei si Mouse d'Oro.

Premiul tinerilor jurati ai Vittorio Veneto Film Festival i-a revenit lui Robert Redford pentru "The Company You Keep"

 

Hadas Yaron


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies