marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Denzel Washington de la erou national la criminal in Flight, filmul la care Robert Zemeckis lucreaza de 12 ani

In aceasta saptamana avem parte de imagini noi cu Denzel Washington in thrillerul Flight, cu un scenariu scris de John Gatins si regizat de Robert Zemeckis. Pelicula la care Robert Zemeckis lucreaza de 12 ani va inchide in acest an Festivalul de Film de la New York. In Romania va ajunge pe 12 februarie 2013.

Denzel Washington de la erou national la criminal in Flight, filmul la care Robert Zemeckis lucreaza de 12 ani

Flight este fara indoiala unul dintre filmele care va atrage atentia in aceasta toamna peste Ocean. Dupa ce a luat Oscar pentru regia de la Forrest Gump in 1995 si a impresionat cu regia de la Cast Away in 2000, Robert Zemeckis revine cu primul sau film live action dupa 12 ani.


"Este un film despre un pilot alcoolic. Pare un film din anii '70 in care studiourile nu mai investesc, asa ca Paramount ne-a acordat o mare incredere realizand acest film alaturi de noi" a povestit regizorul care in ultimii ani s-a centrat doar pe animatii ca “The Polar Express”, “Beowulf” si “A Christmas Carol”.


Filmul spune povestea lui “Whip” (Denzel Washington), un pilot care reuseste sa tina fraiele unui avion pe cale sa se prabuseasca, salvand 98 de vieti dintr-un zbor de 106 de persoane. Lumea intreaga il considera un adevarat erou, iar barbatul obisnuit incearca sa-si accepte noua pozitie, in timp ce este anchetat pentru comportamentul sau din noaptea dinaintea zborului blestemat.


Flight a atras atentia presei de entertainment americane dupa ce a fost selectat in urma cu o saptamana sa inchida Festivalul de Film de la New York ( 18 septembrie - 14 octombrie), un loc rezervat productiilor cu pretentii la premii. Anul trecut filmul care a inchis Festivalul a fost The Descendants al lui Alexander Payne, film pentru care George Clooney a fost nominalizat la Oscar pentru interpretare.


"Ne bucuram sa aducem acest film, un portret complicat al unui om in criza in care Denzel Washington are o interpretare remarcabila" au declarat organizatorii Festivalului de la New York.

 

Presa straina a speculat o legatura intre pelicula Flight si incidentul din Azores din 2001. Canadianul Robert Piche, pilotul cursei Air Transat Flight 236, a reusit sa aterizeze fortat avionul si sa salveze vietile pasagerilor, dupa ce nava a inceput sa piarda combustibil. Imediat dupa incident, acesta a fost considerat un erou mai ales in Canada, insa a fost pus sub investigatie si considerat vinovat pentru accident de catre autoritati.


Din distributia proiectului finantat de studioul Paramount Pictures mai fac parte: Don Cheadle, Melissa Leo, James Badge Dale, Bruce Greenwood, Kelly Reilly, John Goodman, Brian Geraghty.

 




Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies