marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Frank Darabont: creatorul celui mai popular serial al momentului marturiseste de ce a fost dat afara, scandalurile din spatele show-ului The Walking Dead

Frank Darabont simte ca s-a trezit din nou la viata datorita noului sau show produs dea TNT, „Mob City”, dar asta nu inseamna ca ranile lasate de incidentul cu cei de la AMC au fost inchise. Creatorul serialului The Walking Dead a dezvaluit pentru Variety de ce a fost dat afara si de ce ramane unul dintre cele mai nefericite episoade din cariera sa.

Frank Darabont: creatorul celui mai popular serial al momentului marturiseste de ce a fost dat afara, scandalurile din spatele show-ului The Walking Dead

 

Fanii serialului The Walking Dead au avut un soc in urma cu 2 ani, cand creatorul serialului, Frank Darabont, a parasit proiectul. La acel moment atat presa cat si fanii credeau ca decizia i-a apartinut lui, insa regizorul a oferit un interviu pentru Variety, in care a vorbit despre proiectele sale, dar si despre modul brutal in care a fost concediat din serialul The Walking Dead, cel mai popular serial al momentului.

 

Desi serialul a avut succes inca din primul sezon si este singurul detinut complet de postul AMC, producatorii i-au anuntat pe actori, la finalul sezonului 1, ca Darabont nu va mai face parte din echipa si chiar au micsorat bugetul per episod, de la 3.4 milioane de $ la 2.7 milioane de $. Mai mult, producatorii au anuntat ca 30% din incasari se vor duce direct catre reateaua de televiziune si nu inapoi in bugetul productiei pentru a acoperi costurile suplimentare.

 

 

 

Astfel, asa cum scriu si cei de la Variety, iresponsabilitatea financiara a celor de la AMC si dezinteresul fata de cei care se ocupa de serial au dus la concedierea lui Frank Darabont. Acesta n-a fost deloc incantat de modul in care s-au purtat finantatorii, care, in ciuda faptului ca audientele cresteau de la episod la episod, au decis totusi sa reduca bugetul.Confruntarea celor de la AMC cu producatorii a dus la concedierea creatorului serialului. Darabont a incercat si s-a luptat pentru ca serialul sa se mentina la standardele din primele episoade si sa fie constant zombii in fiecare episod, lucru care i-a atras cel mai mult pe fani.


Cand a fost intrebat de unii reporteri daca se uita in continuare la serialul pe care l-a „nascut”, acesta a raspuns: „Daca femeia pe care o iubesti se marita cu instructorul de pillates si te invita la nunta, te duci?” Darabont a marturisit ca s-a atasat incredibil de mult de serial din punct de vedere emotional si ca l-a durut cumplit sa vada ce se intampla: "Cand niste sociopati nu tin cont de parerea ta si a celor implicati in acest serial, doar pentru ca au ei interese personale, normal ca te doare, nu?"

 

Insa, exista viata si dupa The Wakling Dead, Darabont dezvoltand un nou show. Cea mai ambitioasa productie a celor de la TNT, „Mob City” va fi difuzata incepand cu 4 decembrie, cu un prim sezon de 6 episoade ce vor putea fi vizualizate cate 2 pe saptamana. Producatorii au adoptat aceasta strategie, sperand astfel ca vor detrona in audienta celelalte seriale care sunt in aceasta perioasa a anului intr-o stare mai putin alerta.

 

 

 


Darabont a marturisit ca este o strategie isteata, iar publicul se va bucura de complexitatea povestii intr-un timp scurt. Daca serialul in sine se va ridica la masura asteptarilor publicului si va avea succes, sigur „Mob City” va mai aparea pe ecrane. Totodata, actorul sustine ca a dat peste cartea ce sta la baza serialului intamplator, in anul 2010 cand plecase intr-o scurta expeditie. Intial, a crezut ca este o serie de mici povestioare, insa citind a descoperit un univers ce l-a atras si s-a decis sa inceapa productia pentru a aduce randurile la viata.

 

 

A lucrat la proiect impreuna cu prietenul sau,  Michael De Luca. De asemenea, noua productie in care s-a implicat din toate punctele de vedere, de la scenariu la productie si regie, l-au ajutat sa treaca mai usor peste evenimentul nefast de concediere din serialul „Walking Dead”. Frank Darabont ramane insa pentru fani unul dintre cei mai indragiti regizori, iar filmul sau The Shawshank Redemption ramane cel mai iubit film, votat pe primul loc in Top 250 IMDb.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies