marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Frozen, cea mai de succes animatie din toate timpurile: a facut incasari de peste 1 miliard de $. Care sunt primele 10 filme din istorie in box-office

Frozen a devenit cea mai de succes animatie din toate timpurile, anunta cei de la Hollywood Reporter. Filmul celor de la Disney a ajuns pe locul 10 in topul celor mai profitabile filme din istorie, dupa ce a strans incasari mondiale de 1,075 miliarde de dolari.

Frozen, cea mai de succes animatie din toate timpurile: a facut incasari de peste 1 miliard de $. Care sunt primele 10 filme din istorie in box-office

Animatia care a castigat premiul Oscar a reusit sa se claseze pe locul 10 in lista celor mai mari blockbustere si va depasi curand "The Dark Knight Rises". Productia Disney Frozen a intrat in topul animatiilor cu cel mai mare succes, depasind astfel "Toy Story", un film Disney/Pixar ce a adunat 1,063 miliarde de dolari.
 

 

"Frozen" ocupa acum locul 10 in topul celor mai importante blockbustere, conform cifrelor furnizate de boxofficemojo.com. Acesta este primul film de animatie al celor de la  Disney Animation Studios care reuseste sa faca aceasta performanta. Animatia 3D a reusit sa puna in umbra "Toy Story 3" in acest weekend, gratie unei ascensiuni puternice inregistrate in Japonia, unde a avut incasari in valoare de 50,5 milioane de dolari. A depasit astfel si cunoscutul film Disney "Pirates of the Carribbean: Dead Man's Chest", care a adunat o suma de 1,66 miliarde de dolari.
 

 

In prezent, "Frozen" se apropie vertiginos de pelicula de succes "The Dark Knight Rises", care a reusit sa incaseze 1,084 miliarde de dolari in intreaga lume. Pe plan mondial, productia este considerata a fi cea mai buna animatie in 27 de tari, printre care Rusia, China si Brazilia.  Filmul este regizat de Chris Buck si Jennifer Lee, care au fost anul acesta premiati cu Oscar pentru "cel mai bun film de animatie".
 

 

"Frozen" a devenit cea mai profitabila animatie Disney de la "The Lion King" incoace si a reusit un precedent neimaintalnit: a revenit ca lider de box-office dupa cateva saptamani de la premiera oficiala din SUA.

 

 

Topul celor mai profitabile 10 filme din istorie:


1. Avatar: incasari mondiale de 2.7 miliarde de $

2. Titanic: incasari mondiale de 2.1 miliarde de $

3. The Avengers: incasari mondiale de 1.5 miliarde de $

4. Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2
: 1.3 miliarde de $

5. Iron Man 3: incasari mondiale de 1.2 miliard de $

6. Transformers: Dark of The Moon: incasari mondiale de 1.1 miliarde de $

7. The Lord of the Rings: The Return of the King: incasari mondiale de 1.1 miliarde de $

8. Skyfall: incasari mondiale de 1.1 miliard de dolari

9. The Dark Knight Rises: incasari mondiale de 1,072 miliarde de $

10. Frozen: incasari mondiale de 1,074 miliarde de $

 

 

Frozen aduce o poveste speciala pe marile ecrane. Atunci cand o profetie malefica scufunda un intreg regat intr-o iarna vesnica, tanara Anna va trebui sa faca echipa cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni in cautarea Craiesei Zapezii, singura care ar putea pune capat blestemului. Calatoria le va scoate in cale troli, un amuzant om de zapada pe nume Olaf, fiinte magice, dar si o multime de pericole. Vocile personajelor principale din filmul "Frozen/Regatul de gheata" sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel si Josh Gad.

 

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies