marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Frumoasa Hollywood-ului isi pune curajul la incercare. Halle Berry a invatat un nou dialect pentru Cloud Atlas

Cloud Atlas, marele "comeback "al lui Halle Berry a fost numit de actrita de 46 de ani cel mai ambitios proiect al ei intr-un interviu oferit pentru publicatia New York Times.

Frumoasa Hollywood-ului isi pune curajul la incercare. Halle Berry a invatat un nou dialect pentru Cloud Atlas


GALERIE FOTO: 26 DE IMAGINI DIN CARIERA LUI HALLE BERRY!


Evenimentul cinematografic al anului a fost deja etichetat ca fiind cel mai indraznet proiect cinematografic din ultimul deceniu, iar odata cu premiera filmului la Festivalul International de Film de la Toronto in luna septembrie, recenziile nu se mai opresc din laude favorabile. Actrita a inceput deja turneul de promovare al peliculei despre care a dezvaluit ca are o scena in care ea si partenerul ei din film, Tom Hanks, fumeaza marijuana.

Unii critici au comparat Cloud Atlas cu "2001: A Space Odyssey" a lui Stanley Kubrick, numindu-l revolutionar si o capodopera artistica in timp ce altii nu s-au aratat atat de impresionati de productia in care prima actrita de culoare din istorie premiata cu Oscar pentru rol principal (“Monster’s Ball” in 2002) joaca nu mai putin de 6 roluri. Actrita se transforma in 6 personaje diferita: e membra a unui trib maori, ajunsa sclava pe o plantatie de tutun, nevasta cu frustrari sexuale a unui compozitor german maniac din 1930, o jurnalista din San Francisco al anilor '70 care vrea sa impiedice un dezastru nuclear, un refugiat dintr-o alta lume, membra a unui trib de pe o planeta din viitor, aflat pe cale de disparitie. Pentru acest ultim rol actrita a fost imbatranita cu ajutorul machiajului si al efectelor speciale astfel incat sa arate de peste 50 de ani. De asemenea, Halle Berry a invatat alaturi de Tom Hanks un dialect nou.


"Am profitat de sansa de a lucra la un film uimitor cu o echipa uimitoare" a declarat Halle Berry care, anul trecut, in a doua saptamana de filmari si-a rupt piciorul dupa ce a alunecat pe platourile din Mallorca. "A fost o ruptura severa. Intre scene nu putea sta in picioare asa ca i se aducea un scaun. La un moment dat a alunecat pe piciorul rupt si odata cu ea a tipat toata echipa de productie" a povestit Tom Hanks, care o considera pe Halle Berry o femeie extrem de puternica in ciuda fizicului ei aparent fragil.


Pelicula Cloud Atlas este regizata de germanul Tom Tykwer si de ”parintii” arhicunoscutului Matrix, fratii Wachowski. Halle Berry joaca in film alaturi de megastaruri ca Tom Hanks, Susan Sarandon, Hugh Grant, Jim Broadbent.


Filmul care dureaza peste trei ore a fost realizat cu doua unitati de filmare, una condusa de Tom Tykwer, iar cealalta de fratii Wachowski. Ideea realizarii acestui film a plecat de la Natalie Portman care i-a oferit lui Lana Wachowski in 2005, pe platourile de la "V for Vendetta" o copie a cartii Cloud Atlas a lui David Mitchell. Aceasta a fost extrem de impresionata de poveste iar un an mai tarziu cei doi frati Wachowski realizau primul scenariu. Portman trebuia sa aiba un rol in film, insa a renuntat la proiect dupa ce a ramas insarcinata in 2010, asa ca rolul a ajuns pana la urma la Halle Berry.  Filmul exploreaza impactul consecintelor pe care le au asupra oamenilor actiunile lor, de-a lungul trecutului, prezentului si viitorului. Povestea urmareste evolutia unui suflet care se transforma de-a lungul catorva secole dintr-un ucigas intr-un erou, modelandu-se prin actiune, mister, drama si romantism. O singura fapta buna reverbereaza pentru a provoca o revolutie la sute de ani distanta in viitor.

Inca din perioada liceului, Halle si-a demonstrat dorinta de a persevera: a fost sefa clasei si a majoretelor, editorul revistei scolii, iar acum este una dintre cele mai apreciate actrite de la Hollywood. “Mama m-a invatat sa ma autoidentific in maniera in care se va raporta lumea la mine. Legaturile de sange nu contau atat de mult, ci cum eram perceputa - frumoasa, dar o femeie de culoare intr-o lume in care notiunea de femeie frumoasa si de succes era cam absenta.”



"Am origini umile. Intotdeauna am simtit ca sunt inferioara. Intr-o pozitie dificila, din care nu pot scapa. Am invatat sa nu traiesc pe picior mare. Chiar si dupa ce am luat Oscarul, am simtit ca e un moment unic in viata. Cand m-am intors acasa de la Oscaruri m-am simtit ca Cenusareasa" a dezvaluit actrita al carui film va putea fi vazut in Romania de pe 23 noiembrie.

 

In 2008, revista Esquire o declara pe Halle Berry ”cea mai sexy femeie in viata”, calitate pe care actrita pare sa si-o conserve si acum, cand are 46 de ani, gratie unei mentalitati sanatoase, pentru care pledeaza neobosita. Cu toate astea Halle Berry, cea mai dorita Fata Bond din toate timpurile, conform unui sondaj realizat de siteul IllicitEncounters.com, se simte nesigura: "Doar pentru ca lumea se uita la chipul meu, nu inseamna ca ma vede. Stima de sine a unei persoane nu are nicio legatura cu modul in care arata. Daca e adevarat ca sunt frumoasa, atunci am dovada acestui lucru. Respectul de sine vine de la persoanele pe care le ai in viata ta. De cum ai fost crescut. De ce ai avut de infruntat in copilarie."



Desi este una dintre cele mai vanate actrite de catre paparazzi, Halle Berry nu se considera ca fiind sub asediu: "Sunt in fiecare zi in fata casei mele. Este o parte a carierei mele si sunt de acord ca publicul doreste sa stie lucruri despre mine, insa nu este in regula sa faca asta si fiicei mele. Intr-o noapte, dupa ce am fost urmariti de catre ei, mi-au trebuit doua ore sa o linistesc.” Micuta Nahla are patru ani si este fiica pe care o are cu modelul Gabriel Aubry. Actrita insa doreste sa se mute in Franta: "Nu-mi pot creste fata in L.A. Este doar o fetita care descopera lumea si toti acei paparazzi alearga dupa noi, spunand tot felul de lucruri despre mine. Acest lucru o face sa se simta speciala si diferita. Vreau sa fie speciala si diferita, dar nu doar pentru ca este fata mea."

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies