marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Gala Critics' Choice Awards: Ben Affleck, triumfator cu filmul Argo, Daniel Day-Lewis, cel mai bun actor. Vezi lista completa si cele mai frumoase 50 de imagini

Ben Affleck si al sau film Argo au triumfat la Gala Critics' Choice Awards, unde cineastul in varsta de 40 de ani a fost recompensat pentru cel mai bun regizor, iar Argo a fost desemnat cel mai bun film al anului.

Gala Critics Choice Awards: Ben Affleck, triumfator cu filmul Argo, Daniel Day-Lewis, cel mai bun actor. Vezi lista completa si cele mai frumoase 50 de imagini

GALERIE FOTO Cele mai frumoase 50 de imagini de la Gala Critics' Choice

Premiile Critics' Choice detin un record de invidiat in ceea ce priveste prezicerea castigatorilor la Oscar. In ultimii 14 ani, mai mult de jumatate dintre castigatorii Critics' Choice Awards la categoriile de interpretare si cel mai bun film au castigat premii Oscar, acelasi lucru fiind valabil si pentru 70% dintre regizori. Prin comparatie, peliculele premiate cu Globurile de Aur, acordate de Hollywood Foreign Press Association, au reusit sa se impuna la Oscaruri in mai putin de 50% din cazuri, in aceeasi perioada citata.


Ben Affleck a fost lasat in afara competitiei la Oscar, dupa ce Academia Americana de Film nu l-a nominalizat la categoria cel mai bun regizor, insa membrii Asociatiei Criticilor de Film au fost impresionati de filmul  sau. La gala de aseara, actorul de 40 de ani a fost extrem de fericit de premiile luate, dar a oferit si un moment comic. Actorul a uitat sa se stearga pe maini si a urcat pe scena cu mainile mazgalite de diferite desene facute de copiii acestuia inainte de eveniment.


Ben Affleck a adus in acest an pe marile ecrane ca regizor si actor una dintre cele mai ciudate operatiuni din istoria CIA. Povestea filmului este bazata pe dosare reale, facute publice de CIA in 1997, tratand colaborarea guvernelor din Canada si SUA in vederea salvarii a 6 diplomati americani pe fundalul crizei ostaticilor din Iran din 1979. Ben Affleck il intruchipeaza pe un specialist al CIA, Tony Mendez, care a conceput un plan de a-i evacua pe cei sase americani. El pretinde a fi producatorul unui film “Argo”, turnat cu echipa celor sase americani pe care vrea sa ii scoata din Iran. "Daca vrei sa vinzi o minciuna, cheama presa sa o faca pentru tine",  suna o fraza cinica spusa de Alan Arkin care descrie la perfectie atmosfera peliculei. Argo a primit 5 nominalizari la Globurile de Aur 2013 si 7 nominalizari la Oscar.
 

Daniel Day-Lewis a fost numit cel mai bun actor al anului pentru interpretarea din Lincoln, din filmul regizat de Steven Spielberg, iar Jessica Chastain a fost numita cea mai buna actrita din 2012 pentru interpretarea din Zero Dark Thirty.  Jennifer Lawrence a plecat acasa cu 2 premii: pentru cea mai buna actrita de comedie (Silver Linings Playbook) dar si cea mai buna actrita intr-un film de actiune (Hunger Games)

 

 

 

Silver Linings Playbook, filmul regizat de David O.Russell  a luat toate premiile din domeniul comediei, impunandu-se la categoria "cel mai bun film de comedie", iar protagonistii sai - Bradley Cooper si Jennifer Lawrence - s-au impus la categoriile "cel mai bun actor dintr-o comedie", respectiv "cea mai buna actrita dintr-o comedie". Acelasi film s-a impus si la categoria "cea mai buna distributie".

Jennifer Lawrence

 

 

Emily Blunt

Naomi Watts

 

 

Gala Critics' Choice

Cel mai bun film– Argo
Cel mai bun actor – Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Cea mai buna actrita – Jessica Chastain (Zero Dark Thirty)
Cel mai bun actor in rol secundar – Philip Seymour Hoffman (The Master)
Cea mai buna actrita in rol secundar – Anne Hathaway (Les Miserables)
Cea mai buna tanara actrita – Quvenzhane Wallis (Beasts of Southern Wild)
Cea mai buna distributie – Silver Linings Playbook
Cel mai bun regizor – Ben Affleck (Argo)
Cel mai bun scenariu original – Quentin Tarantino (Django Unchained)
Cel mai bun scenariu adaptat – Tony Kushner (Lincoln)
Cea mai buna regie de imagine– Claudio Miranda (Life of Pi)
Cel mai bun machiaj– Cloud Atlas
Cele mai bun efecte vizuale– Life of Pi
Cea mai buna animatie – Wreck-It Ralph
Cel mai bun film de actiune– Skyfall
Cel mai bun actor intr-un film de actiune – Daniel Craig (Skyfall)
Cea mai buna actrita intr-un film de actiune – Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
Cea mai buna comedie – Silver Linings Playbook
Cel mai bun actor intr-o comedie – Bradley Cooper (Silver Linings Playbook)
Cea mai buna actrite in comedie – Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
Cel mai bun film SF – Looper
Cel mai bun film strain – Amour
Cel mai bun documentar – Searching for Sugarman
Cel mai bun cantec – Skyfall
Cea mai buna coloana sonora – John Williams (Lincoln)

 

Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies