marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Guardians of The Galaxy, pariul de 150 de milioane de $ al celor de la Marvel: de ce este cel mai riscant film de la Iron Man incoace

Guardians of The Galaxy este poate cel mai important film Marvel in aceasta perioada, care anunta o noua etapa pentru celebrele studiouri. Insa, poate si fi un pariu riscant pentru ei. Cei de la Hollywood Reporter au facut o analiza in care noteaza ca Guardians of the Galaxy este cel mai riscant film Marvel de la Iron Man incoace.

Guardians of The Galaxy, pariul de 150 de milioane de $ al celor de la Marvel: de ce este cel mai riscant film de la Iron Man incoace

 

Primul trailer pentru Guardians of The Galaxy a aratat ca desi fanii nu sunt foarte familiarizati cu super eroii, nu au de ce sa isi faca griji, pentru ca Marvel isi urmeaza reteta deja de succes: mult umor, actiune si personaje care au replici geniale. Multi dintre cinefili nu cunosc aceste personaje la fel de bine ca ceilalti super eroi deja cunoscuti din The Avengers, de exemplu. Marvel a investit minim 150 de milioane de dolari, conform presei straine, insa s-a ferit sa ofere oficial o suma, cu tot cu bugetul alocat pentru promovare.

 

Dar cei de la Hollywood Reporter noteaza ca la fel s-a intamplat si cu primul film Iron Man, lansat in 2008. Iron Man, adus pe marile ecrane de Robert Downey Jr, este unul dintre cele mai importante personaje din universul Marvel, cu prezenta constanta in benzile desenate inca din 1963, cand a fost creat. Inainte de franciza lansata in 2008, au mai existat si alte incercari de trecere in media, inclusiv un serial de desene animate in 1990 sau un joc video in 2002. Inainte de 2008, exista o oarecare popularitate pentru Iron Man in randul fanilor.

 

In cazul Guardians of The Galaxy, lucrurile stau putin altfel: eroii au aparut sub aceasta denumire, pentru prima data, abia in 2008. Dar succesul n-a fost atat de mare, iar seria tv a fost anulata dupa 2 ani.

 

 

 

 

Din acest motiv - fanii nu cunosc foarte multe despre personaje- acesta este cel mai riscant film Marvel de la Iron Man incoace. Acum vom descoperi cu totii daca brandul Marvel este suficient de puternic incat sa atraga fanii in cinematograf, chiar daca acestia nu stiu foarte bine povestea Gardienilor Universului. Publicul si-a facut o idee despre Captain America, Thor sau Hulk chiar inainte de a vedea filmele de sine statoare cu super eroii. Iar The Avengers a avut norocul sa se lanseze dupa ce o parte dintre eroi primisera filme separat, iar ideea de "toti intr-un film" i-a incurajat pe multi sa se duca sa il vizioneze. Cei de la Marvel trebuie sa demonstreze ca personajele lor mai putin cunoscute au succes indiferent de cat de mica este popularitatea in randul publicului mainstream. Faza 3, asa cum si-a numit Marvel noua etapa, are in plan si lansarea unui film Ant-Man, pentru care a fost numit cap de afis nimeni altul decat Michael Douglas.

 

 

 

Primul trailer pentru Guardians of The Galaxy a mizat pe umor si o prezentare relaxata, astfel incat nici daca nu stii nimic despre personaje, sa te atraga ideea de a vedea aventurile lor. S-a pus mult accent pe numele personajele, cine sunt si ce fac, putin diferit de restul trailerelor, care mizau pe actiune. Numele sunt diferite, la fel si costumele si aparitiile lor. Desi pe generic vor aparea nume sonore ca Zoe Saldana sau Vin Diesel, singura aparitie umana si familiara o are actorul Chris Pratt. Dar "gasca" seamana cu The Avengers: avem un  personaj asemanator cu Tony Stark, o eroina la fel de dura si batausa ca Black Widow, vom avea si un personaj in genul Hulk, cu o poveste tragica in spate. Iar Rocket Racoon - cu vocea lui Bradley Cooper- pare un personaj care va starni multe rasete. Chiar daca fanii au fost reticenti cand s-a lansat primul film cu Captain America, destul de necunoscut pentru un public care nu este neaparat si consumator de benzi desenate, iata ca filmul nu doar ca a avut succes, dar a lansat o noua franciza, iar al doilea film de sine statator cu primul Razbunator ajunge in cinematografele din intreaga lume chiar in vara acestui an.

 


 

Fanii trebuie sa se familiarizeze si cu noile decoruri din film - actiunea se va desfasura mult in spatiu. Trailerul a reusit cu succes, imbinand o muzica funky, replici acide si umor, sa transforme intrebarea fanilor "cine sunt tipii astia" in afirmatia "nu conteaza cine sunt, dar sunt la fel ca ceilalti eroi Marvel, dar cu actiunea plasata in spatiu." Iar asta e suficient pentru fani, incat sa cumpere deja biletele.

 

Guardians of The Galaxy se va lansa si in Romania, incepand cu 1 august 2014. O aventura intr-un spatiu epic, Guardians of Galaxy extinde universul cinematografic al celor de la Marvel in cosmos, unde aventurierul indraznet Peter Quill gaseste obiectul unei vanatori dupa ce a furat un glob misterios ravnit de Ronan, un personaj negativ care ameninta intreg universul.

 


Quill este fortat sa faca un armistitiu incomod cu un cvartet format din Rocket, un raton cu arma, Groot, un umanoid copac, enigmatica Gamora si Drax distrugatorul.  Cand Peter descopera adevarata putere a globului si amenintarea care o reprezinta pentru cosmos, el trebuie sa faca tot ce trebuie pentru a mentine echilibrul galaxiei.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies