marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Harrison Ford a primit propunerea oficiala de a juca in continuarea filmului Blade Runner, o capodopera science-fiction: cum va arata noua poveste

Regizorul Ridley Scott isi continua planul de a face si Blade Runner 2, continuarea filmului science-fiction devenit clasic din 1980. Cei de la Alcon au facut public faptul ca i-au facut o oferta lui Harrison Ford pentru a-si relua rolul.

Harrison Ford a primit propunerea oficiala de a juca in continuarea filmului Blade Runner, o capodopera science-fiction: cum va arata noua poveste

Ridley Scott va reveni la carma filmarilor, iar scenariul ii apartine lui Hampton Fancher (co-scenarist la filmul original) si Michael Green. Conform celor de la Hollywood Reporter, toata echipa implicata vrea sa duca mai departe proiectul si asteapta un raspuns din partea lui Harrison Ford.

"Ridley Scott si scenaristii sai au creat o poveste spectaculoasa si interesanta pentru continuarea unuia dintre cele mai fascinante filme facute vreodata. Am fi onorati daca Harrison Ford ar face parte din proiectul nostru" au spus Broderick Johnson si Andrew Kosov, fondatorii studioului Alcon.
 

Zvonurile despre un sequel la Blade Runner au aparut in presa inca de acum 2 ani, cand Scott lansa pe marile ecrane Prometheus. Atunci, regizorul a declarat ca are niste idei si ca ar vrea sa revina in universul fascinant din Blade Runner. Mai mult, insusi Harrison Ford a recunoscut ca se afla in negocieri, insa nu fusese nimic confirmat oficial. Este neimaintalnit ca un studiou sa anunte public ca asteapta raspunsul unui actor. De obicei, companiile se feresc sa faca vreun anunt despre colaborari pana cand nu au contracte semnate si negocieri incheiate oficial.

 

Producatorii tin secret detaliile despre poveste si actiune, insa au declarat ca evenimentele din noul film vor avea loc la cateva decenii fata de actiunea originala.

 


 

Ideea de a crea o continuare a productiei Blade Runner, unul din punctele de reper al cinematografiei, a creat multa rumoare atunci cand a fost lansata, in 2011. La aflarea acestei vesti, fanii au fost linistiti, crezand ca cel care se va ocupa de scenariu va fi Hampton Fancher, acelasi care s-a aflat si la baza scenariului din 1982. Ridley Scott si-a exprimat dorinta de a-l aduce inapoi pe Harrison Ford in rolul lui Rick Deckard, considerat unul dintre cele mai enigmatice personaje din cariera actorului american.


Povestea filmului din 1982 il urmareste pe Rick Deckard, interpretat superb de Harrison Ford in si vanatoarea sa de androizi capabili sa se confunde cu oamenii. Replicantii, asa cum sunt numiti in film, trebuie eliminati cu orice pret.
 

 

 

 

Ridley Scott a fost fascinat de romanul lui Philip K. Dick, "Do Androids Dream of Electric Sheep", incat  a decis sa faca un film inspirat din povestea cartii. Roboti, androizi, masini care zboara, ploaie acida. La lansare, Blade Runner era considerat filmul care arata viitorul peliculelor SF si a schimbat cu totul fata cinematografiei. Imaginea Los Angeles-ul din 2019 cu care deschide filmul este una iconica pentru lumea filmului.Fara sa aiba mare succes in box-office, Blade Runner n-a fost un film cu mare priza la public. Dar, in timp  a reusit sa fie considerat o capodopera si printre filmele care a influentat cel mai mult cinematografia moderna.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies