marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Harrison Ford îți aduce o nouă porție de mister și acțiune în „Indiana Jones şi templul blestemat“

În cel de-al doilea film al francizei „Indiana Jones“, faimosul aventurier ne duce pe tărâmul îndepărtat al Chinei și Indiei.

Harrison Ford îți aduce o nouă porție de mister și acțiune în Indiana Jones şi templul blestemat
În 1935, Indiana Jones (Harrison Ford) scapă cu greu din ghearele lui Lao Che, un șef al mafiei din Shanghai. Împreună cu ucenicul său chinez, Short Round (Jonathan Ke Quan), și cu cântăreața de club/căutătoarea de aur Willie Scott (Kate Capshaw), el reușește să fugă din Shanghai cu un avion care, fără știința sa, îi aparține chiar lui Lao. Într-un final, Indiana ajunge în Mayapore, un sat sărăcăcios din nordul Indiei, unde sătenii cred că cei trei au fost trimiși de către zeul hindus Shiva și le cer ajutorul pentru a recupera piatra Sivalinga (o piatră sacră furată din altarul lor), precum și să găsească copii satului, răpiți tot de forțele răului din Palatul Pankot, aflat în apropiere. În timpul călătoriei spre Pankot, pe spatele unui elefant, Indiana ajunge la concluzia că piatra poate fi una din cele cinci pietre fabuloase Sankara care aduc avere și glorie.
 
„Indiana Jones şi templul blestemat“/„Indiana Jones and the Temple of Doom“ (1984) nu a putut fi filmat în nordul Indiei, pentru că scenariul i s-a părut ofensator guvernatorului locului. Așa că echipa de filmare a ajuns în Kandy, Sri Lanka, unde decorul a trebuit să fie reconstruit la scală naturală.


 

Tot ca o curiozitate, pentru secvența din camera cu insecte, Kate Capshaw a fost acoperită cu peste două mii de insecte. Ea a luat sedative înainte de acestă scenă, pentru a-și depăși teama. Ulterior, mulți membri ai echipei de filmare au ajuns acasă cu insecte în păr, pe haine ori în pantofi.
 
 

Filmul „ Indiana Jones şi templul blestemat“ este difuzat la Pro Cinema sâmbătă, de la ora 20:30 şi, în reluare, de la ora 01:00.


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies