marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Hugh Jackman: actorul a izbucnit in lacrimi la televizor cand si-a amintit de mama sa, drama lui Wolverine

Hugh Jackman a cedat emotional in fata camerei in timpul unui interviu pentru o emisiune americana in cadrul caruia nu a putut sa-si stapaneasca lacrimile cand povestea despre familie si despre copilaria pe care a trait-o in grija tatalui, fiind parasit de mama cand avea doar opt ani.

Hugh Jackman: actorul a izbucnit in lacrimi la televizor cand si-a amintit de mama sa, drama lui Wolverine

In timpul interviului, actorul australian Hugh Jackman, in varsta de 44 de ani, a promovat noul film musical "Mizerabilii/ Les Misérables", in care interpreteaza rolul personajului principal Jean Valjean, dar a oferit si o perspectiva mai profunda asupra copilariei pe care a trait-o in Sydney, Australia, unde el si cei patru frati mai mari au crescut doar in grija tatalui. Mama lor a plecat cand Hugh avea doar opt ani.


Jackman a retrait incidentul in fata intervievatorului Scott Peley, in cadrul emisiunii "60 Minutes" a canalului CBS, scrie Huffington Post. Actorul nu a putut sa isi opreasca lacrimile in timp ce povestea prin ce a trecut in momentul in care si-a dat seama ca mama lui nu se mai intoarce. "Imi amintesc dimineata in care a plecat, e ciudat cum raman unele lucruri cu tine. Imi aduc aminte ca avea un prosop in jurul capului si ca spunea 'la revedere', probabil era felul ei de a-si lua ramas bun. Cand am plecat la scoala si m-am intors, nu mai era nimeni acasa. Ziua urmatoare am primit o telegrama din Anglia, mama era acolo. Si asta a fost. Nu cred ca s-a gandit nici macar o secunda ca avea sa fie pentru totdeauna. Cred ca s-a gandit ca era ceva de genul «Simt doar nevoia sa plec undeva departe si o sa vin inapoi». Tata obisnuia sa se roage in fiecare noapte ca mama sa se intoarca acasa."

 

Jackman si-a aratat emotiile si cand a povestit despre impactul pe care tatal lui l-a avut asupra vietii sale si despre sfaturile pe care acesta i le da si in ziua de azi: "Tatal meu e un stalp. Tata e stalpul meu. Prin el am invatat totul despre loialitate, incredere, despre cum sa fii acolo zi si noapte, in orice circumstante... La el mereu e vorba de familie. E vorba despre 'ce mai face Deb' (sotia lui Hugh Jackman, n.r.). Nu e vorba de munca. Si asta semnifica, probabil, felul in care traieste cu cateva dintre regretele sale. Si poate cu sentimentul ca intr-un moment nepotrivit s-a implicat prea mult in cariera. Si nu vrea ca si eu sa fac aceeasi greseala. In felul lui delicat, imi aminteste mereu ca acesta e cel mai important lucru."

 

 

Hugh Michael Jackman s-a nascut in data de 12 octombrie 1968, in Sydney, Australia. Dupa ce a fost parasit de mama,  tatal sau a ramas in Australia, unde si-a crescut singur cei cinci copii: Hugh era mezinul. Jackman a urmat cursurile Universitatii Tehnologice din Sydney, unde a obtinut diploma de licenta in jurnalism. Dupa absolvire, a studiat teatrul la Western Australian Academy of Performing Arts. In 1995 a obtinut un rol in serialul "Correlli", iar pe platourile de filmare a cunoscut-o pe actrita Deborra-Lee Furness, cea care avea sa ii devina sotie.
 

 


Dupa cateva aparitii in seriale TV, Jackman a jucat in productia australiana "Beauty and the Beast", unde si-a demonstrat talentul de cantaret. In 1998, a fost distribuit in musicalul "Oklahoma", insa debutul pe marile ecrane l-a avut in filmul de succes "X-Men" (2000), unde a interpretat rolul  lui Wolverine. Au urmat apoi comedia romantica "Jocurile seductiei" (2001), thriller-ul "Cod de acces: Swordfish" (2001), unde a jucat alaturi de John Travolta si Halle Berry, si "Kate si Leopold" (2001), unde o are ca partenera pe Meg Ryan. Dupa ce a obtinut consacrarea la Hollywood, Hugh Jackman a jucat in "X-Men 2" (2003),"Van Helsing" (2004), "X-Men: Ultima infruntare" (2006), "Bomba zilei" (2006), in regia lui Woody Allen, "Fantana" (2006) alaturi de Rachel Weisz, "Prestigiul" (2006), unde a jucat alaturi de Christian Bale si Scarlett Johansson, "Deception" (2008), "Australia" (2008), unde a avut-o ca partenera pe Nicole Kidman, si "X-Men Origins: Wolverine" (2009). De asemenea, Jackman si-a imprumutat vocea in animatiile "Aruncat la canal" / "Flushed Away" (2006),   "Happy Feet" (2006), si "Rise of the Guardians" ( 2012).


Hugh Jackman a fost nominalizat la Globul de Aur pentru rolul din "Kate & Leopold" si a castigat un premiu Saturn la categoria Cel mai bun actor pentru "X-Men", un premiu Emmy, un premiu Short Film Award pentru Cel mai bun actor dintr-un scurtmetraj ("Making the Grade"), un premiu FCCA (Film Critics Circle of Australia Awards) pentru filmul "Erskineville Kings" si un premiu Teen Choice Award pentru "X-Men de la Origini: Wolverine".


Hugh Jackman este casatorit cu Deborra-Lee Furness din anul 1996. Cei doi actori s-au casatorit la numai un an dupa ce s-au cunoscut pe platourile de filmare ale serialului australian "Correlli", iar Jackman a marturisit ca a fost dragoste la prima vedere. Dupa ce Deborra a suferit doua pierderi de sarcina, cuplul a adoptat doi copii - Oscar Maximillian si Ava Eliot.


In timpul liber, adora sa cante la pian, sa joace golf, sa cante la chitara si sa faca windsurfing. Mancarea sa preferata este sushi. Este stangaci, insa si-a dezvoltat abilitatea de a lucra cu ambele maini. Este miop si nu vede deloc bine daca nu poarta lentile de contact. A jucat in patru filme alaturi de Halle Berry: "X-Men", "Cod de acces: Swordfish", "X-Men 2" si "X-Men: Ultima infruntare". A fost nevoit sa isi rada tot parul din cap si de pe piept pentru scenele din "Fantana". A fost ales unul dintre Cei mai frumosi 50 de oameni din lume de catre revista People timp de cinci ani consecutiv, in perioada 2000 - 2004. In 2008, a primit titlul de Cel mai sexy barbat din lume din partea aceleiasi publicatii.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies