marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Hugh Jackman ofera cea mai buna interpretare din cariera sa in drama Prisoners: cum a fost primit noul sau film la Toronto

Hugh Jackman se va afla pe val Festivalul International de Film de la Toronto, acolo unde a avut premiera noului sau film, thrillerul Prisoners. Pelicula a primit recenzii bune, iar unii dintre critici noteaza ca Jackman ofera cea mai buna interpretarea din cariera sa.

Hugh Jackman ofera cea mai buna interpretare din cariera sa in drama Prisoners: cum a fost primit noul sau film la Toronto


“Nu ai experimentat niciodata frica adevarata si acel gol dureros din stomac pana nu iti pierzi propriul copil. Cand cel mai mare fiu al meu s-a pierdut de mine pentru nu mai mult 30 de secunde intr-un magazin extrem de aglomerat, am simtit cum imi fuge pamantul de sub picioare si cea mai mare teama pe care am experimentat-o vreodata in timp ce ganduri care mai de care mai negre imi aparusera in minte.” declara actorul pentru cinemablend.com facand o pararela intre subiectul filmului si viata reala.

 

 

Regizorul Denis Villeneuve prezinta in urmatorul sau proiect Prisoners o drama ingrozitoare despre famii dezbinate dupa ce isi pierd copiii. Filmul a fost descris ca un thriller care va tine publicul cu sufletu la gura pe toata durata filmului; iar scenaristul Aaron Guzikowski a realizat o munca de exceptie in mod deosebit in portretizarea lui Gyllenhaal, detectivul care se descurca in orice situatie. Referinte catre o copilarie nefericita intr-un orfelinat si tatuaje facute in locuri bizare sunt strecurate in descrierea omului legii dar in loc sa il transforme intr-un personaj neplacut asa cum ne-am putea astepta de la un om cu un asemenea istoric, acesta ajunge un politist determinat si dedicat muncii sale.

 


De Ziua Recunostintei micutele prietene Anna Dover (Erin Gerasimovich) si Joy Birch (Kyla Drew Simmons) parasesc reuniunea familiilor lor in cautarea fluierului rosu pierdut de Anna. Dupa o perioada, parintii  Keller (Hugh Jackman), Grace (Maria Bello), Franklin (Terrence Howard) and Nancy (Viola Davis) realizeaza ca fetele lipsesc si pornesc in cautarea lor. Primul suspect este Alex Jones (Paul Dano) in apropierea caruia au fost vazute fetele ultima oara dar in urma interogatoriului detectivului Loki ( Jake Gyllenhaal) se descopera faptul ca acesta are mintea unui copil de 10 ani si ca nu le este de folos intrucat nu ar fi fost capabil de rapirea copiilor in ciuda indiciilor subtile pe care acesta le ofera lui Keller care sugereaza ca ar sti ceva.

 

 


Cei care intentioneaza sa vizioneze pelicula vor asista la una din cele mai bune reprezentatii ale lui Hugh Jackman demne de un premiu Oscar dar si la o filmare exceptionala realizata de Roger Deakins care surprinde cadrele intr-un mod insufletitor, au scris cei de la Cinema Blend.

 

Incarcat de simbolism catolic, filmul va prezenta un Keller agresiv care e ferm convins de vinovatia lui  Alex Jones, astfel il va rapi pe acesta, il va inchide intr-un apartament parasit si va incerca prin toate metodele posibile sa scoata adevarul de la acesta; intre timp, Loki isi va continua ancheta care va capata intorsaturi neasteptate.

 

 


Vizionarea filmului va starni controverse in randul tuturor despre cine are dreptate si cine nu despre cat de departe a ajuns Jackman in incercarea de a afla unde este fetita lui si despre cum a putut face personajul lui lucruri atat de oribile.
Cei de la screencrush.com afirma despre Prisoners ca „este prea provocator pentru a-l rata dar prea copilaros pentru a fi luat in serios. Totusi ramane un film pentru adulti cu o distributie impresionanta de o raritate neintalnita.”

 


Filmschoolrejects.com realizeaza o recenzie de tipul „ce e bine si ce nu e bine” afirmand ca punctul forte este constituit de reprezentatia lui Jake Gyllenhaal si cinematografia lui Roger Deakins ale caror rezultate sunt exceptionale si raman o placere chiar si in reprezentatii sumbre iar punctul slab al peliculei e constituit de exploatarea la nivel minim a vedetelor in rol secundar.


Filmul va fi lansat in cinematografele din SUA pe 20 septembrie.

 

 

 

Sursa foto: Getty

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies