marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Hugh Laurie: Dr House a fost un cosmar pentru mine. Cum i-a schimbat viata cel mai urmarit serial din istorie

La un an dupa incheierea serialului Dr. House, care l-a facut celebru in intreaga lume, Hugh Laurie, in varsta de 53 de ani a povestit si fata mai putin placuta a celebritatii si cum i-a schimbat pentru totdeauna viata acest serial.

Hugh Laurie: Dr House a fost un cosmar pentru mine. Cum i-a schimbat viata cel mai urmarit serial din istorie

Actorul britanic Hugh Laurie a venit pentru prima data in Los Angeles in urma cu 9 ani pentru a juca intr-un serial de drama despre care credea ca nu va dura mai mult de 1-2 sezoane. De fiecare data cand americanii si fanii serialului House il vedeau pe Hugh Laurie la televizor pareau dezamagiti si uimiti ca acesta nu schioapata si vorbeste cu accent britanic. Totul este o marturie pentru cat de bine a reusit sa creeze pe micile ecrane unul dintre cele mai complexe personaje din istoria serialelor TV.


Insa, de curand, actorul a vorbit cu cei de la Daily Mail  despre ce cosmar a trait timp de 8 ani, cat a fost in Los Angeles si a dus in spate serialul Dr. House, pentru care primea un salariu de aproape 400.000 de $ per episod. Laurie a spus ca s-a simtit captiv in tot acest timp si ca papparazzi i-au facut viata un iad.  "Acum, uitandu-ma in urma, totul pare absurd. Adica ce faceam eu asa special in afara de faptul ca spuneam povesti unor oameni de treaba? Insa rutina din fiecare zi, luna dupa luna, an dupa an, se transforma intr-un cosmar. Am avut zile negre, cand simteam ca nu exista scapare. Dar stoic cum sunt, mi-am propus sa nu intarzii niciodata, sa nu lipesc nici o zi de la filmari. N-am sunat niciodata sa anunt ca nu vin pentru ca sunt racit. Dar erau momente in care ma gandeam serios, ce s-ar intampla daca as avea un accident in drum spre platouri si as recupera cateva zile libere? Ar fi fost genial" a povestit cu sinceritate Hugh Laurie.

 

 

In cei 8 ani in care a rulat serialul pe tv, Hugh Laurie a stat in Los Angeles, in timp ce sotia si copiii sai au ramas in Marea Britanie. "A fost greu si cred ca cel mai mult pentru familia mea, insa cand m-am intors, m-am obisnuit repede cu vechiul program. Pentru mine este o incantare sa stau sa ascult muzica, sa plimb cainele sau sa citesc. Inca apreciez aceste lucruri si ma bucur de ele." a mai spus actorul.

 

Pentru viitor, Hugh Laurie ar fi tentat sa preia locul regizorului. "Nu stiu daca as reusi sa fac o treaba buna, dar macar asa as avea ocazia sa port hainele mele. Cat timp l-am jucat pe House, purtam hainele altcuiva, aveam un ceas fals care nu arata ora care trebuie , chei false si un portofel fas, evident, cu bancnote false. E un sentiment tare ciudat sa porti hainele altcuiva atata timp. Acum sunt concentrat pe niste mici proiecte pe care le dezvolt eu".

 

Laurie a recunoscut ca a mai primit si alte scenarii care incercau sa copieze serialul popular Dr House. "Am citit o gramada de scenarii, inclusiv pentru seriale asemanatoare. Nu stiu ce era in mintea lor". Insa, actorul britanic nu pare dornic deloc sa revina pe micile ecrane. "Am imbatranit, am 10 ani in plus. Pana si personajul meu din Dr House a fost scris cu 10 ani mai tanar, desi cei de la Fox si-ar fi dorit sa fie si mai tanar, sa aiba vreo 28 de ani, iar el avea 35. "

Fostul Dr House a mai vorbit si despre problemele sale si faptul ca a suferit de depresie. "Inca mai am momente cand ma astept sa se naruie tot. Cand te gandesti la ce e mai rau, realitatea nu poate decat sa te surprinda placut. Insa recunosc ca n-am invatat toate trucurile acestei industrii".

In ultimele sezoane din House M.D., Hugh Laurie nu a devenit doar unul dintre cei mai bine platit actori de seriale din lume, ci si producator si regizor. Castigator a doua Globuri de Aur si cu 6 nominalizari la Premiile Emmy Hugh Laurie ( 53 de ani) este cunoscut pentru talentele sale multiple: este comediant, actor, regizor, scriitor, muzician.



Serialul "Dr. House" a fost desemnat cel mai popular program difuzat de un post de televiziune, deoarece a reusit sa atraga in fata micilor ecrane 81,8 milioane de telespectatori din 66 de tari, depasind performanta reusita de serialul "CSI: Miami", care se bucura de o audienta de 73,8 milioane de telespectatori, a stabilit guinnessworldrecords.com in 2010.

Un serial de mare success, posesor al unui numar impresionant de fani, "Dr. House"  a atras cu o abordare cu totul si cu totul noua a dramei medicale. House rezolva mistere ca un Sherlock Holmes modern in care bolile sunt personajele negative iar eroul este un medic extrem de necuviincios si de controversat, care n-are incredere in nimeni... mai ales in pacientii sai.


 


A deveni legenda modul in care Hugh Laurie a dat probe acum 9 ani pentru rolul lui House: in toaleta unui hotel din Namibia unde filma "Flight of the Phoenix". "Era singurul loc cu o lumina potrivita" a explicat acesta. La inceput a avut impresia ca va juca in serial un personaj secundar si a protestat cand i s-a spus ca show-ul va purta numele personajului sau. Fiind o drama medicala, Laurie se astepta la un titlu cu termeni medicali, insa atunci cand a realizat ca serialul este de fapt un studiu de personaj a admis ca House M.D. este potrivit.


Acest lucru a reprezentat o presiune uriasa pe Laurie care aparea in aproape fiecare scena in primele sezoane. "A fost un rol care m-a consumat si am muncit foarte mult pentru a-l interpreta asa cum imi doream. Este un truc necesar in televiziune ca personajele sa nu se poata schimba cu adevarat. In filme, pentru ca stii unde este sfarsitul, personajul se poate schimba, insa in televiziune se inlocuieste schimbarea cu descoperirea iar asta este greu de realizat" a povestit actorul. Laurie a explicat care este paradoxul televiziunii si al filmului: faptul ca nu ai pareri ale tale, ci doar citate si ca iti poti surprinde cu ajutorul logicii audienta. Creatorul serialului David Shore a reusit sa faca acest lucru in House M.D. pana la final.

House ramane un personaj unic pentru a carui creatie si evolutie Laurie ii acorda un merit total lui David Shore. Un doctor dependent de medicamente, sadic din punct de vedere psihologic, care e in stare de orice pentru a dovedi ca are dreptate si care totusi este iubit de milioane de telespectatori din toata lumea. Cum este posibil asa ceva chiar daca fanii se lasa sedusi de ochii albastri ai lui Laurie si sarcasmul lui House?


Serialul "House M.D." a fost lansat in America in toamna lui 2004 si, pana in prezent a obtinut 22 premii si peste 30 nominalizari, dintre care cele mai importante sunt cele doua Globuri de Aur castigate de Hugh Laurie in 2006 si 2007, dar si cele 5 premii Emmy castigate de serial. Serialu s-a incheiat dupa 8 sezoane in 2012.

 

In urma succesului acestui serial, care este inclus in mod constant in randul celor zece productii cu cele mai mari audiente in Statele Unite, Hugh Laurie a ajuns sa fie considerat unul dintre cei mai sexy barbati din lumea showbiz-ului, insa cei 8 ani de serial si-au pus amprenta asupra sa.  Actorul de 53 de ani a ajuns un adevarat fenomen mondial si a fost numit in 2009 starul de televiziune care atrage cel mai mare numar de telespectatori in fata micilor ecrane.
 

Difuzat in peste 70 de tari, serialul a fost cel mai urmarit program TV in 2008 iar in 2009 a fost numit de The Examiner cel mai urmarit serial TV din lume.

 

Hugh Laurie in 2012, la premiera The Oranges


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies