marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Hulk, smash! Fenomenul de box office al anului: tehnica revolutionara care i-a dat viata super eroului Hulk in The Avengers

Este mare, verde si practic fura fiecare scena in care apare in filmul fenomen The Avengers/Razbunatorii 3D, devenit a treia cea mai de succes pelicula creata vreodata din punctul de vedere al incasarilor dupa Avatar si Titanic. Hulk, super eroul - bestie de aproape o tona interpretat de Mark Rufallo a beneficiat de o tehnica revolutionara ce i-a dat viata pe marele ecran.

Hulk, smash! Fenomenul de box office al anului: tehnica revolutionara care i-a dat viata super eroului Hulk in The Avengers

Hulk Smash!  Alaturi de Iron Man, Hulk a fost al doilea mare avantaj al blockbusterului The Avengers. Nu e de mirare ca studiourile Marvel i-au oferit lui Mark Ruffalo un contract generos pentru a juca rolul celebrului super erou in 6 filme. Ultimul deceniu a inregistrat aparitia a nu mai putin de trei actori diferiti in rolul supereroului Marvel Hulk  dupa Eric Bana in "Hulk" si Edward Norton in "The Incredible Hulk".  In anii '70- '80 popularul actor/ bodybuilder Lou Ferrigno i-a dat viata lui Hulk intr-un serial TV, fiind ultimul actor care nu a fost ajutat "digital" pentru a-l juca pe Hulk.


In The Avengers pentru prima data versiunea Incredibilului Hulk  a fost creata cu ajutorul unei tehnici speciale numita virtual-camera motion-capture care ii da o nota de realism personajului ce nu a mai fost prezenta in primele doua filme cu celebrul super erou.  "Cea mai de succes decizie de design a fost cea de a-l incorpora pe Mark in Hulk. S-a dezbatut mult daca Hulk ar trebui sa arate ca Mark, insa tocmai asta il face special. Ne-am folosit de talentul minunat al lui Mark Ruffalo si l-am combinat cu o animatie incredibila" a declarat Jeff White, responsabil de efectele speciale din The Avengers.



Practic Mark Ruffalo l-a jucat atat pe Hulk cat si pe alter ego-ul acestuia Bruce Banner. Pana acum cele doua personaje erau fie jucate de actori diferiti, fie Hulk era realizat in intregime pe calculator.  Compania Industrial Light and Magic ( care a lucrat si la Transformers 3) s-a ocupat de crearea efectelor CGI ce-l construiesc pe Hulk in The Avengers.


Hulk trebuia sa fie jucat de Edward Norton, insa actorul nu s-a inteles la bani cu producatorii de la Marvel asa ca a fost inlocuit cu Ruffalo. "Compania este placut surprinsa de admiratia publicului vizavi de Hulk”, a declarat unul dintre directorii Marvel. Daca personajul va continua sa fie la fel de popular, Marvel „va imagina o noua serie de aventuri ale acestuia, ce ar putea intra in programul de anul viitor al studioului”, putandu-se astfel realiza un film Hulk de sine-statator pana la sfarsitul lui 2015.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies