marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Imaginile care au nascut o legenda: cum arata cel mai mare star din istorie pe cand era o necunoscuta platita cu 10 dolari

14 ani de celebritate atat a cunoscut legendara actrita Marilyn Monroe ale carei fotografii de la prima sedinta foto din cariera au fost dezvaluite publicului.

Imaginile care au nascut o legenda: cum arata cel mai mare star din istorie pe cand era o necunoscuta platita cu 10 dolari

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO!

Cele mai importante imagini din viata lui Marilyn Monroe, actrita devenita sex iconul secolului trecut au fost facute publice si vor fi scoase la licitatie. Imaginile i-au impresionat pe fanii artistei care nu a terminat niciodata liceul si care a fost crescuta de 12 perechi de parinti adoptivi. In acest an se implinesc 49 de ani de cand seducatoarea Marilyn a murit.


Detaliul care i-a captivat pe fani: pentru setul de imagini care astazi valoreaza sute de mii de dolari, actrita a fost platita cu  doar 10 dolari.


Imaginile din 1946 cu Norma Jeane Dougherty, care avea sa devina legendara Marilyn Monroe, vor fi scoase la vanzare in decembrie de casa Julien's Auctions din Beverly Hills, Los Angeles, in urma deciziei unui judecator din Florida care s-a ocupat de cazul fotografului Joseph Jasgur intrat in faliment.


Sursa foto: www.telegraph.co.uk

Fotograful Joseph Jasgur a fost angajat, in 1946, de agentia de modelling Blue Book sa o pozeze pe necunoscuta Marlin Monroe platita pe atunci cu 5-10 dolari pe sedinta. In acelasi an actrita a semnat primul ei contract cu Twentieth Century Fox: castiga 25 de dolari pe saptamana. 6 ani mai tarziu aparea in filmul care a consacrat-o: Gentlemen Prefer Blondes. A fost numita pe locul 2 in topul celor mai mari staruri din istorie de revista Premier. Pe primul loc a fost Cary Grant.


"Este forte greu sa evaluezi asa ceva, pentru ca este un lucru rar, si nu numai pentru un colectionar. Probabil ca acestea sunt cele mai semnificative imagini disponibile cu Marilyn, pentru ca sunt atat de timpurii, din prima parte a carierei ei, si pentru ca se intampla rar sa poti vinde si drepturile de autor asupra unor asemenea imagini", a spus Darren Julien, seful casei de licitatie care se va ocupa de vanzarea fotografiilor. CLICK AICI PENTRU A VEDEA IMAGINILE

In luna noiembrie in acest an va fi lansat cel mai nou film despre viata artistei: My Week with Marilyn in  care rolul vedetei este jucat de Michelle Williams. Filmul este povestea a doi actori legendari, Sir Laurence Olivier, in perioada de glorie, si altul aflat pe val, Marilyn Monroe, in timpul filmarilor la "Printul si dansatoarea", semnat de Olivier in 1957.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies