marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

În seara aceasta, faceți cunoștință cu „Rocketman“, fabulosul Elton John, al cărui succes ascunde traume și dependențe

Filmul biografic despre viața legendarului artist britanic a suscitat diverse controverse, pentru că a adus în prim-plan subiecte precum homosexualitatea și consumul de droguri.

În seara aceasta, faceți cunoștință cu Rocketman , fabulosul Elton John, al cărui succes ascunde traume și dependențe
Elton John este unul dintre cei mai de succes artiști ai generației sale. Pe numele său real Reginald Dwight, el a dovedit încă de la o vârstă fragedă înclinații muzicale uluitoare, dar nu a avut parte de sprijinul familiei. El crește având-o drept aliată pe bunica sa, cea care îl îndrumă să urmeze Academia de Muzică. Numai că, odată ce devine adult, vrea să se scuture de tot trecutul său plin de dezamăgiri și, sub numele nou de scenă de Elton John, își croiește o nouă viață.
 
O viață în lumina reflectoarelor, cu săli pline, fani isterici și succes financiar, care-i satisfac toate plăcerile materiale și trupești, dar nu și pe cele sufletești.
 
Într-un astfel de moment îl surprinde regizorul Dexter Fletcher, care deschide „Rocketman: Povestea lui Elton John“/„Rocketman“ (2019) cu imaginea lui Elton John ajuns la terapie de grup. Deși are lumea la picioare, artistul se simte veșnic tras în jos de dependențele de droguri, de alcool, de sex și de… cumpărături. I se cere să vorbească puțin despre propria-i copilărie, așa că ne teleportăm în Anglia anilor 50, într-o căsuță deprimantă și lipsită de iubire.

 
„Rocketman: Povestea lui Elton John“ a avut premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, provocând o manifestare entuziastă de admirație, exprimată prin 4 minute de aclamații și aplauze în sală de cinema. Publicul s-a arătat încântat de prestația lui Taron Egerton, care l-a interpretat pe Elton John în film.

 

 

Cu un Oscar pentru coloana sonoră, filmul a primit alte 22 de distincții și 86 nominalizări.

„Rocketman: Povestea lui Elton John“ este difuzat la Pro Cinema sâmbătă, de la ora 22:!5.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies