marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Independent Spirit Awards, premiile care anunta posibilul castigator la Oscar: 12 Years a Slave a primit cele mai multe nominalizari

Independent Spirit Awards, cunoscut drept gala filmelor americane independente, s-au dovedit de-a lungul timpului a fi bune prevestitoare ale castigatorilor la Oscar. Recent, editia cu numarul douazeci si noua si-a prezentat nominalizatii.
   

Independent Spirit Awards, premiile care anunta posibilul castigator la Oscar: 12 Years a Slave a primit cele mai multe nominalizari


„12 Years a Slave”
a lui Steve McQueen si „Nebraska” regizat de Alexander Payne sunt cele care au dominat categoriile nominalizatilor, primul inregistrand 7 nominalizari, iar celalalt 6. „12 Years a Slave” a fost nominalizat inclusiv pentru categoriile "Cel mai bun film",  „Cel mai bun regizor” si „Cel mai bun actor in rol principal” - Chiwetel Ejiofor. Actorul s-a facut remarcat in rolul lui Solomon Northrup, un new yorkez de culoare, care este rapit in Washington in 1841 si este trimis pe post de sclav pe o plantatie din Louisiana. Acesta este salvat abia 12 ani mai tarziu, in 1853, cand barbatul ajunge la Samuel Bass, un tamplar alb care ii ofera inapoi libertatea. Pelicula care aduce in prima plan evenimente din istoria Americii si viata sclavilor din a doua jumatate a secolului XIX , este in competitie directa cu „Nebraska” pentru categoriile scrise mai sus.
   

 

 

Bruce Dern din „Nebraska” concureaza impotriva lui Chiwetel Ejiofor pentru titlul de „Cel mai bun actor in rol principal”. Actorul a interpretat rolul unui barbat care crede ca a castigat 1 milioan de dolari la loterie dupa ce primeste un mail spam. Acesta va calatori alaturi de fiul sau, interpretat de Will Forte. „Nebraska” este un film in alb si negru, actiunea fiind plasata intr-un oras mic care se confrunta cu probleme financiare si culturale si in care locuitorii nu au nimic de facut, ocupatia lor principala fiind uitatul la televizor.
   

 

 

De asemenea, printre nominalizarile primite de „12 Years a Slave” se mai afla: „Cel mai bun actor in rol secundar” (Michael Fassbender), „Cea mai buna actrita in rol secundar” (Lupita Nyong'o) si „Cel mai bun scenariu” (John Ridley). Conform zvonurilor, pelicula ar putea fi cel de-al treilea film din ultimii 28 de ani, dupa „Platoon” (1986) si „The Artist” (2011), care sa obtina premiul pentru „Cel mai bun film”. Un rival la acest titlu este „Gravity”.
   

In opozitie stransa, „Nebraska” a fost de asemenea nominalizat la „Cel mai bun actor in rol secundar” (Will Forte) „Cea mai buna actrita in rol secundar” (June Squibb) si „Cel mai bun scenariu” (Bob Nelson).
   

Dintre ceilalti concurenti, pelicula „All Is Lost” a fost nominalizata la „Cel mai bun regizor” (J.C. Chandor), „Cel mai bun actor” (Robert Redford) si „Cea mai buna cinematografie”. „Blue Jasmine” a celor de la Sony Pictures concureaza pentru „Cel mai bun film”, ) „Cea mai buna actrita” (Cate Blanchett) si „Cel mai bun scenariu” Woody Allen.
  

 

Categoria „Cel mai bun actor” ii mai inregistreaza pe: Matthew McConaughey in „Dallas Buyers Club”, Michael B. Jordan in „Fruitvale Station”, iar „Cea mai buna actrita” pe Sandra Bullock („Gravity”), Emma Thompson („Saving Mr. Banks”), Brie Larson („Short Term 12”) si Shailene Woodley („Spectacular Now”).
   

Nominalizarile pentru „Cel mai bun actor in rol secundar” ii are concurenti pe Michael Fassbender, Will Forte,  James Gandolfini, Jared Leto si Keith Stanfield, iar „Cea mai buna actrita in rol secundar” pe Diaz, Nyong'o, Ross, Squibb, Sally Hawkins.


   

In cursa pentru „Cel mai bun regizor”, lupta se da intre Chandor, McQueen, Payne, Jeff Nichols („Mud”) si Shane Carruth („Upstream Color”), iar pentru „Cel mai bun scenariu” se lupta Ridley („Short Term 12”), Holofcener („Enough Said”), Woody Allen („Blue Jasmine”), Delpy („Before Midnight”), Scott Neustadter si Michael H. Weber („The Spectacular Now”).
   


Printre titlurile cu sansa la Oscar, dar nenominalizate pentru Spirit Awards datorita provenientei sau bugetului, se numara: American Hustle, August: Osage County, Blue Is the Warmest Color, The Book Thief, Captain Phillips, Gravity, Her, Lee Daniels' The Butler, Lone Survivor, Mandela: Long Walk to Freedom, Out of the Furnace, Philomena, Prisoners, Rush, Saving Mr. Banks, The Secret Life of Walter Mitty si The Wolf of Wall Street.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies