marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Michael Fassbender nu va face campanie pentru Oscarurile din 2014: starul din 12 Years a Slave a devenit favorit la categoria cel mai bun actor in rol secundar

Michael Fassbender are un an minunat, cu doua filme impresionante, thrillerul The Counselor si drama istorica 12 Years a Slave, care l-a pus in cursa pentru Oscaruri. Cu toate astea, irlandezul a declarat ca nu va face campanie pentru Oscaruri, chiar daca a devenit favoritul principal in categoria cel mai bun actor in rol secundar.

Michael Fassbender nu va face campanie pentru Oscarurile din 2014: starul din 12 Years a Slave a devenit favorit la categoria cel mai bun actor in rol secundar

Intr-un interviu amplu acordat publicatiei GQ, actorul de 36 de ani a declarat ca nu se va implica in campania studiourilor pentru Oscaruri. Acesta a devenit favorit la categoria rol secundar masculin, conform site-ului Goldderby, unde criticii l-au votat pe primul loc.

 


Interpretarea sa in rolul lui Edward Epps in drama 12 Years a Slave, regizata de Steve McQueen i-a impresionat pe cinefili.  Rolul este dur, complex si violent iar Fassbender are scene in care este greu de urmarit: violeaza o femeie de culoare, o biciuieste si comite atrocitati in rolul unui stapan de sclavi.

 

 

 

In urma cu 2 ani, Michael Fassbender era considerat un favorit la Oscar pentru rolul din Shame, unde a portretizat un dependent de sex. Actorul sustine ca atunci i s-a spus constant sa sustina campania pentru Oscar deoarece are sanse reale. Insa, acesta nici macar n-a fost nominalizat, spre dezamagirea multora, unul dintre motive fiind subiectul tabu si scenele de sex explicite, lucruri care i-au indepartat pe Membrii Academiei sa-l voteze.

"Eu inteleg, fiecare trebuie sa isi faca treaba. Asa ca incerc sa ajut pe cat posibil studiourile, producatorii si toti cei implicati. Dar nu mai vrea sa ma pun in situatia prin care am trecut acum 2 ani. Este o corvoada. Si daca la inceput iti spui ca nu conteaza, in timp, daca toata lumea te incurajeaza, ajungi sa crezi ca vei fi la Oscaruri. Si nu am fost. Si asta m-a dezamagit si nu am inteles de ce. Asa ca acum prefer sa nu ma implic. Sunt actor, nu politician" a spus Fassbender.

 

 


Actorul s-a mai scuzat spunand ca urmatoarele luni vor fi foarte aglomerate: acesta se va afla in Noua Zeelanda, unde compania sa de productie dezvolta primul proiect, ca mai apoi, sa inceapa filmarile la Macbeth, alaturi de furmoasa Marion Cotillard.

Nu este prima data in care un actor favorit la Oscar afirma ca nu vrea sa se implice in chestiunile mai mult politice decat artistice de promovare ale unui film. Anul trecut, Joaquin Phoenix a facut remarci dure, spunand ca nu il intereseaza premiile si ca Oscarurile sunt o mizerie. Totusi, acesta a fost nominalizat pentru rolul din The Master, insa Oscarul a fost castigat de Daniel Day-Lewis pentru Lincoln.

 

 


 

12 Years A Slave a devenit cel mai important film al momentului, dupa vizionarile de la festivaluri si premierele din SUA. Putine productii au reusit sa zdruncine cinefilii intr-un mod atat de impresionant. Toti ziaristii au fost de parere ca este un film realizat si interpretat superb, dar care socheaza prin brutalitate. Multi dintre ei au iesit plangand din sali si cativa au iesit in timpul vizionarii din cauza scenelor violente. Poate cea mai mai mare onoare a fost comparatia cu Lista lui Schindler, capodopera lui Spielberg despre Holocaust. Cele doua filme au fost comparate pentru ca reflecta intr-un mod impresionant si dur istoria, asa cum nu a mai fost niciodata expusa in cinematografie. 12 Years a Slave trateaza sclavia intr-un mod in care nici un alt film nu a mai facut-o inainte, brutal, impresionant si foarte serios, au fost de parere criticii straini.

 

 


12 Years A Slave este inspirat din fapte reale si din autobiografia lui Solomon Northrup, un new yorkez de culoare, care este rapit in Washington in 1841 si este trimis pe post de sclav pe o plantatie din Louisiana. Acesta este salvat abia 12 ani mai tarziu, in 1853, cand barbatul ajunge la Samuel Bass, un tamplar alb care ii ofera inapoi libertatea. Pelicula aduce in prima plan evenimente din istoria Americii si viata sclavilor din a doua jumatate a secolului XIX.

 

Filmul are o distributie impresionanta: Michael Fassbender, Chiwetel Ejiofor,  Benedict Cumberbatch, Brad Pitt, Paul Giamatti, Quvenzhane Wallis, Sarah Paulson, Paul Dano si este regizat de Steve McQueen, cunoscut pentru dramale Shame si Hunger, ambele cu Michael Fassbender in rol principal.

 

 

 

Sursa foto: GQ

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies