marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Iron Man 3: chinezii vor vedea o alta versiune, ce scandal a provocat in China blockbusterul momentului

Chinezii sunt nemultumiti de versiunea lui Iron Man 3 pe care o vad in cinematografele din tara lor. Mai multi bloggeri si-au exprimat nemultumirea fata de varianta care a fost lansata in China, scrie The Guardian.

Iron Man 3: chinezii vor vedea o alta versiune, ce scandal a provocat in China blockbusterul momentului

 

Gandit ca un joint venture intre doua super puteri cinematografice, o colaborare intre Hollywood si China, Iron Man 3 se lanseaza in doua versiuni: cea din China are scene modificate si personaje chineze, fata de cea care se va lansa in restul lumii.O parte dintre fani s-au plans pe internet, prin intermediul blogului, ca sunt nemultumiti si ca ar vrea sa vada versiunea mondiala. Cei de la Marvel au anuntat in martie ca versiunea lansata in China va avea staruri chineze incluse in film si scene care au loc in China. Wang Xueqi si Fan Bingbing sunt doi dintre actorii populari pe care fanii chinezi ii vor vedea in Iron Man 3.

Bloggerii din  China insa considera aceasta miscare una proasta, spunand ca rolurile celor doi actori nu au nici un sens in poveste si ca strica filmul original. Mai mult, ei zic ca trailerul in versiunea lansata pentru China este inselator si ca nu reflecta povestea filmului.

 

Iron Man 3 a fost realizat in parteneriat cu Marvel Pictures si DMG Entertainment. Regizorul Shane Blake a explicat ca producatorii au cerut niste scene in plus in China, dar ca nu apare starul filmului, Robert Downey Jr. "Mi s-a spus ca vor un continut separat, special pentru China. A fost un experiment pentru mine asa ca am fost foarte interesat. Eu doar m-am uitat la ele si mi-am dat acordul" a spus regizorul, citat de The Guardian.

Decizia de a lansa o versiune diferita in China a blockbusterului a creat foarte multe nemultumiri in randul fanilor chinezi care si-ar fi dorit sa vada aceeasi versiune cu restul lumii. Zhang Pimin, seful departamentului de stat al Adminitratiei de Radio, Film si Televiziune a criticat pelicula, numind-o "o productie falsa in care China nu apare suficient de mult".

 

 

Iron Man 3 este cea mai mare productie realizata in parteneriat ci China. Chinezii au investit in acest film peste 1 miliard de yuani, adica peste 158 de milioane de dolari.

China nu mai este taramul promis intr-un viitor indepartat, ci o batalie uriasa in plina desfasurare pentru gigantii din industria filmului. Chinezii sunt pe locul 3 intr-un clasament al celor mai multi bani platiti pe bilete la cinematograf : in 2011 chinezii au cheltuit 2,1 miliarde de dolari pe filme la cinema.

Cu toate ca in China este limitat numarul de filme straine care pot fi vazute, peliculele aflate in coproductie nu au acest statut.  In acest an Titanic 3D a obtinut de pe teritoriul chinez 58 de milioane de dolari, cel mai valoros debut al unui film strain in aceasta tara, ceea ce a demonstrat inca o data apetitul chinezilor pentru blockbusterele americane.

 


Iron Man devine cea mai importanta franciza hollywoodiana ( cu incasari de peste 1,2 miliarde de $ pana acum) realizata in parteneriat cu chinezii. Povestea din Iron Man 3  se va invarti in jurul unui virus care se raspandeste prin intermediul nonotehnologiei. Guy Pearce va juca rolul unui genetician pe nume Aldrich Killian care dezvolta o tehnologie pe care o vinde teroristilor in timp ce Ashley Hamilton il va interpreta pe un  rival al lui Iron Man, Firepower – la randul sau un soldat - Jack Tagger transformat in masina de ucis.

Filmul ruleaza deja in cinematografele din Romania.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies