marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Iron Man versus Superman: cine va castiga batalia super eroilor in 2013?

Superman se pregateste sa revina in forta in acest an odata cu lansarea filmului Man of Steel, in timp ce Iron Man pare sa isi faca iesirea regala din scena cu Iron Man 3. Cele doua filme se anunta a fi productiile anului, iar cei de la The Guardian se intreaba cine va castiga batalia super eroilor: Superman sau Iron Man?

Iron Man versus Superman: cine va castiga batalia super eroilor in 2013?

 

Batalia anuala a super eroilor a inceput. Tony Stark a invadat deja cinematografele din Europa in costumul sau de fier, iar Iron Man 3 are un debut promitator, dupa ce a strans deja 200 de milioane de dolari incasari internationale. Superman va invada cinematografele abia in luna iunie. Cu un nou erou in costum - Henry Cavill, o noua viziune dar si un titlu schimbat - Man of Steel-  Superman pare sa il ia peste picior pe Iron Man. Fier contra otel?

2013 este un an plin de filme intens asteptate de fani si blockbustere cu super eroi. Marvel vrea sa dea cu Iron Man 3, Thor 2, in timp ce DC Comics isi reinventeaza cel mai popular super erou: Superman.
 

Dar de departe, filmele care vor atrage cei mai multi fani in cinematografe sunt Iron Man 3 si Man of Steel. Cei de la Hit Fix au facut o analiza cu cele mai asteptate filme ale verii si preconizeaza incasari de cel putin 300 de milioane de dolari, insa cei de la BoxOffice Mojo l-au trecut pe lista filmelor care pot atinge pragul de 1 miliard de dolari in 2013.
 

Man of Steel este ultima sansa pentru cei de la DC Comics sa demonstreze ca sunt capabili sa conduca viitoarea mare franciza de la Hollywood, noteaza cei de la Forbes. Ultimii ani n-au fost prea blanzi cu super eroii DC Comics, mai putin Batman, care a fost reinventat cu succes de catre regizorul Christopher Nolan in triloiga The Dark Knight. In rest, nici un alt film cu super eroii DC Comics nu a avut rezultate bune:  Watchmen a costat prea mult, Catwoman a fost o gluma, Jonah Hex a fost un dezastru, iar Superman Returns a avut un buget urias, de 270 de milioane de dolari, insa n-a reusit decat sa genereze reactii vehemente din partea fanilor, care au inceput sa uite de Superman.

 

Dupa ce seria Harry Potter s-a terminat acum doi ani, cei de la Warner Bros au incercat sa umple golurile cu diverse filme inspirate de super eroi. Green Lantern n-a dat roade si a devenit un dezastru financiar istoric - incasari de 219 milioane de dolari, adica sub bugetul cheltuit.


Asa ca Man of Steel este ultima sansa a celor de la DC Comics de a demonstra ca sunt un jucator puternic cand vine vorba de francize cu super eroi. Produs de Christopher Nolan, regizat de Zack Snyder si cu o distributie de Oscar (Russell Crowe, Diane Lane, Kevin Costner, Amy Adams, Michael Shannon), Man of Steel poate reinvia viitorul DC Comics, despre care s-a spus ca nu poate genera decat filme cu Batman. Urmatorul mare plan al lor este lansarea lui Justice League, care aduna toti super eroii DC Comics, asa cum o facea Ther Avengers pentru Marvel.


Iron Man 3 in schimb este filmul pe care fanii lui Tony Stark il asteapta de 2 ani si care va fi si in stransa legatura cu The Avengers, filmul care a spulberat box-office-ul in 2012, cu incasari de 1.5 miliarde de dolari. In ultimii ani, Robert Downey Jr a reusit sa reinventeze personajul sau si sa-l transforme intr-un brand personal, dar si cel mai puternic brand pentru Marvel. Nu e de mirare ca a primit un salariu de 50 de milioane de dolari pentru The Avengers. Iron Man 3 ar putea inchide seria de filme cu Iron Man, urmand ca eroul sa mai apara in The Avengers 2 si poate sa aiba aparitii cameo in altfe filme cu super eroi din Universul Marvel. Filmul s-a lansat deja in cinematografele din Euopa, de unde a strans 200 de milioane de dolari si are mari sanse sa faca 1 miliard de dolari.

 

Chiar daca Iron Man 2 i-a dezamagit pe fani, partea a treia este mult mai intensa, are o distributie de vis si un inamic de temut - Mandarinul, care in benzile desenata este nemesisul lui Iron Man. Ca fapt divers, intre 1999 si 2012, 9 dintre filmele care au castigat batalia box-office-ului in anul respectiv au fost lansate in mai (ex. The Avengers

Cu o legatura stransa fata de evenimentele din The Avengers, Iron Man 3 are mari sanse sa fie filmul anului, insa Man of Steel poate oricand sa-i sufle "premiul de sub nas", devenind rege peste un nou imperiu.


Man of Steel
Regie: Zack Snyder
Distributie: Henry Cavil, Russell Crowe, Michael Shannon, Amy Adams, Kevin Costner
Buget: 175 de milioane de $
Data:  21 iunie 2013 in Romania

 

 

Iron Man 3
Regie: Shane Black
Distributie: Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Ben Kingsley, Guy Pearce
Buget: 200 de milioane de $
Data:  26 aprilie 2013 in Romania ( 3 mai in SUA)

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies