marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Man of Steel, reinvierea unui super erou: 1500 de costume, cel mai usor de recunoscut simbol de pe planeta si regizorul care-l dezbraca de chiloti pe Superman 

Cavalerul Negru a parasit - cel putin pentru o perioada - peisajul cinematografic, asa ca a venit randul lui Superman sa triumfe pe marile ecrane. Regizorul Zack Snyder a vorbit  despre noua sa productie, Man of Steel, care se anunta unul dintre cele mai asteptate blockbustere din 2013.

Man of Steel, reinvierea unui super erou: 1500 de costume, cel mai usor de recunoscut simbol de pe planeta si regizorul care-l dezbraca de chiloti pe Superman


Vara lui 2013 va fi sub protectia lui Superman, care revine pe marile ecrane dupa o pauza de 5 ani, in Man of Steel. De aceasta data, Henry Cavill (29 de ani) va purta costumul celui mai popular super erou din istorie. In cei 70 de ani de existenta a super eroului, s-au facut 5 filme cu Superman, Man of Steel fiind al saselea. In 2006, Bryan Singer (seria X-men, The Usual Suspects) a incercat sa continue franciza cu Superman Returns, insa a esuat, iar filmul nu i-a impresionat nici pe fani, nici pe critici.

Zack Snyder, omul din spatele filmului 300, a avut misiunea grea de a-l reinventa pe cel mai vechi super erou astfel incat sa redevina iubit de noua generatie, la fel cum a facut-o si Christopher Nolan cu Batman. Ba mai mult, Nolan este implicat si in acest proiect, in calitate de producator. Desi nu se cunosc foarte multe detalii despre poveste, teaserul trailer lansat in urma cu cateva luni a oferit indicii despre o abordare mai umana, dar intunecata a super eroului, asa cum se intampla si in cazul lui Batman.

"Am vrut sa abordam povestea lui Superman ca si cum nu s-ar fi facut nici un alt film cu el inainte. Insa, am vrut sa pastram  elemente din mitologia povestii, atat de cunoscute publicului larg.  Sunt niste reguli pe care trebuie sa le respecti si asta o sa fac si eu. Insa este placut sa ma joc cu aceasta poveste si sa creez din ceva vechi ceva nou si modern." a spus acesta.



Christopher Nolan
a fost convins de producatorii de la Warner Bros, alaturi de care a creat trilogia Batman, sa se implice ca producator la filmul Man of Steel. "Chris e un om care respecta mult o poveste, dar ii aduce elementul logicii si al consecventei. Nu poti sa faci anumite lucruri doar pentru ca este cool. El cere ca o poveste si personajele sa fie construite intr-un mod cat mai realist. Iar eu sunt fan al acestei gandiri" a spus regizorul Zack Snyder.

 



Henry Cavill
s-a declarat incantat de film si abordarea realizatorilor: "Imediat m-am indragostit de prezentarea realista pe care acestia si-o doresc in acest film. Fanii inraiti ai lui Superman stiu povestea si se pot identifica usor cu ea. Insa Man of Steel poate sa ii faca pe cei care nu sunt innebuniti dupa Superman, sa-l iubeasca. Ei trebuie sa se identifice cu Superman, insa intr-un context adaptat realitatii de acum, intr-o disputa intre stiinta si mitologie"  a spus Cavill pentru New York Post.


Una dintre schimbarile majore pe care realizatorii filmului au facut-o a inceput chiar de la costum, care nu mai este din clasicul spandex, ci unul mai modern, metalizat si blindat. "Alegerea costumul a fost unul dintre cele mai dificile lucruri. Si a durat ceva timp. Am vrut neaparat sa pastrez acei chiloti barbatesti rosii. Lumea din jur imi spunea <<Nu poti sa pastrezi acei chiloti peste costum>>. M-am uitat la 1500 de modele care aveau chilotii rosii", a spus regizorul Snyder.

 

Pana la urma, versiunea finala a costumului este fara chiloti, insa pastreaza capa si cizmele rosii, initiala S, culoarea albastra, dar este mai solid si puternic. Acesta va fi primul Superman din istorie care apare fara celebrul accesoriu rosu.


"Cand te uiti la noul costum, vezi unul modern, dar sesizezi imediat asemanarea cu vechiul costum. De cand am acceptat implicarea in acest proiect, am vazut dorinta tututor de a impinge povestea catre modernizare, catre lumea actuala, societatea de azi. Nu pot decat sa sper ca lucrurile sa fi iesit asa cum isi doreau fanii, sa fie grozav si ceva ce n-a mai fost vazut pana acum" a mai declarat Snyder.



Henry Cavill
, un star in ascensiune la Hollywood, a declarat ca a avut mult de munca pentru a intra in costum: "Dura cam 15-20 de minute sa-l pun pe mine, era un chin." Acesta a dezvaluit ca pentru a fi in forma, a urmat un regim in care consuma 5000 de calorii pe zi (dublu decat media normala pentru un barbat) si facea antrenamente 4 ore pe zi.  "Am fost supus unui regim draconic. Un exemplu de exercitii pe care le-am facut: 100 de genoflexiuni cu greutatea pozitionata frontal. Este o munca foarte grea".

 


Cavill a confirmat faptul ca a semnat pentru inca trei filme cu Superman, insa nu se stie daca Snyder ramane la carma filmarilor. "Am incercat sa ne gandim ca la o singura poveste. Sunt multe elemente cheie in acest film care extind universul lui Superman. Vom vedea pe parcurs ce se intampla", a spus Snyder. "Am auzit ca semnul S de pe costumul lui Superman este al doilea sau al treilea cel mai usor de recunoscut simbol de pe planeta, dupa crucea crestina. Este o mare responsabilitate" a mai spus Snyder.

Superman ar putea revigora universul DC Comics in cinematografie, asa cum in 2008 Iron Man o facea pentru Marvel.  In momentul de fata, cei de la Warner Bros planuiesc sa lanseze Justice League in 2015, care reuneste toti super eroii de la DC Comics, dupa modelul The Avengers. Insa nu se stie in momentul de fata cum va arata filmul sau cine vor fi actorii.  "Nu stiu cum va fi abordat Justice League, sincer, nu pot sa ma pronunt. Insa Man of Steel exista, la fel si Superman. Nu stiu cum vor decurge lucrurile fara sa fie luat in considerare si acest proiect".

 

 

 

Actiunea din Man of Steel se va concentra pe povestea lui Clark Kent/Kal-El (Henry Cavill), un tanar jurnalist care se simte singuratic din cauza puterilor sale extraordinare. Transportat pe Pamant cu ani un urma de pe o planeta extraterestra superioara Krypton, Clark se lupta sa raspunda la intrebarea suprema "Cine sunt eu?" Crescut de parintii adoptivi Martha (Diane Lane) si Jonathan Kent (Kevin Costner) Clark descopera ca puterile sale speciale il fac sa ia decizii dificile. Clark trebuie sa ajunga eroul cunoscut drept Superman nu doar pentru a straluci ca ultima speranta a omenirii, ci si pentru a-i proteja pe cei dragi.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies