marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jack Reacher: noul film al lui Tom Cruise i-a incins pe americani, de ce a fost actorul obligat sa apere modul in care arata

Jack Reacher, cel mai recent film al lui Tom Cruise ajunge la finalul lunii decembrie si in Romania. Thrillerul de actiune inspirat de romanele lui Lee Child poate ajunge o noua franciza de top creata de Paramount Pictures, daca pelicula se dovedeste a fi de succes in box office. Pana atunci Tom Cruse a a fost nevoit sa-si apere "corpul" care nu se potriveste deloc cu cel al eroului din carti.

Jack Reacher: noul film al lui Tom Cruise i-a incins pe americani, de ce a fost actorul obligat sa apere modul in care arata

Primele recenzii din presa americana lauda actiunea, regia si distributia filmului, iar Tom Cruise a fost intampinat cu reactii pozitive. Eroul seriei bestseller Jack Reacher, create de Lee Childs, isi face debutul pe marele ecran, trecand de granita genurilor in Jack Reacher. Jack Reacher (Tom Cruise) un fost investigator militar, urmareste un ucigas ce a omorat sase oameni, fiecare dintre acestia cu un singur foc. Politistii reusesc sa puna mana pe suspect dar acesta refuza sa colaboreze, in schimb le da o hartie pe care sta scris “Aduceti-l pe Jack Reacher!”. Astfel incepe o cursa contracronometru pentru a afla adevarul din spatele cazului, pe care Jack il va investiga incetul cu incetul.


Regizat si scris de Christopher McQuarrie (The Usual Suspects) si cu o distributie care ii mai numara surprinzator pe Werner Herzog, dar si pe Rosamund Pike, Richard Jenkins si Robert Duvall, filmul are un buget de doar 50 de milioane de $.


Cel mai surprinzator lucru al filmului este poate alegerea lui cineastului german in varsta de 70 de ani, Werner Herzog pentru rolul personajului negativ din film - The Zec. Werner Herzog este unul dintre cele mai mari personalitati ale cinematografiei germane cunoscut pentru filme ca Grizzly Man (2005), Encounters at the End of the World (2007), Aguirre: The Wrath of God (1972), Rescue Dawn (2006).

 

Unii critici au numit Jack Reacher printre cele mai bune filme de actiune ale anului. "Tom Cruise este intr-o forma de zile mari in rolul durului si misteriosului Jack Reacher…. Cruise nu are statura de 1.98 m a eroului din carti insa rolul i se potriveste ca o manusa intr-un film care poatre fi startul unei noi francize pentru actor, daca reactia fanilor la acest film va fi la fel de purnica precum replicile amuzante din pelicula a scris Todd McCarthy pentru Hollywood Reporter. Si revista Total Film i-a dat 4/5 stele filmului: "Poate ca Tom Cruise nu se ridca la inaltimea de 1.98 m a eroului din carti, insa  face una dintre cele mai intense si hotarate interpretari ale sale din ultimii ani"
 

 


Revista Variety a ramas insa dezamagita de alegerea lui Tom Cruise pentru acest rol, insa l-a apreciat pe Werner Herzog: "Rolul lui Jack Reacher i s-ar fi potrivit mai bine in trecut unor actori ca Arnold Schwarzenegger sau Sylvester Stallone, nu mai este atat de amuzant cand il alegi pe Tom Cruise. Starul este prea carismatic pentru un personaj atat de sangeros..."

 

Jack Reacher este o adaptare dupa "One Shot" una din cartile lui Lee Child. Personajul este descris in carti ca avand peste 91 kilograme si in jur de 1,98 metri inaltime. Fanii nu si-l imaginau sub nicio forma pe Tom Cruise ( 1.73 m) in acest rol.

 

"Child a creat acest personaj. Mi-am facut o parere despre el, insa nu i-am spus-o, el a venit mai tarziu la mine si mi-a confirmat ceea ce credeam eu. Daca imi spuna ca nu ma vrea pentru acest rol, nu l-as fi jucat" s-a aparat Tom Cruise, citat de Reuters. Actorul in varsta de 50 de ani a declarat ca a ales acest rol pentru ca ii amionteste de propria sa viata.


 

"A fost usor. Este un personaj usor de jucat. Mi se pare ca seamana cu mine. La fel ca el si eu colind lumea. Acum sunt in Londra, insa am filmat in Pittsburgh, Baton Rouge si Italia. Am acelasi stil de viata ca si el facand filme", a declarat actorul. Tom Cruise si-a facut singur toate cascadoriile cu masinile din acest film. Pe numele sau real Jim Grant, scriitorul Lee Child a povestit ca a fost convins ca Tom Cruise este potrivit pentru acest rol, atunci cand actorul a continuat sa filmeze, desi se accidentase la mana.


Tom Cruise interpreteaza rolul unui antierou, fost ofiter in politia militara a SUA, aflat pe urmele unui lunetist care omoara cinci oameni, tragand aleatoriu sase focuri intr-o multime la ora de varf. In timpul investigatiei, unul din obstacolele cu care trebuie sa se confrunte Cruise este rezistenta din partea unei organizatii criminale rusesti, al carui lider e cunoscut drept The Zec (Herzog). Daca numele regizorului si scenaristului Christopher McQuarrie nu iti spune nimic inca, iti reamintim de fulminantul The Usual Suspects al carui scenariu ii apartine. Aflat la a doua colaborare cu Cruise dupa Valkyrie, McQuarrie a contribuit si la scenariul The Tourist. In viitor, numele sau e atasat de proiectele The Wolverine, Jack the Giant Slayer si Top Gun 2.

 

Jack Reacher va avea premiera in Romania pe 21 decembrie 2012.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies