marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

James Bond, cel mai celebru agent secret din lume, revine in filmul „SPECTRE”. Daniel Craig revine in cinematografele din Romania

„SPECTRE” este cel de-al 24-lea film din celebra franciza britanica „James Bond” si cel de-al patrulea film cu actorul Daniel Craig in rol principal, dupa „Casino Royale” (2006), „Quantum of Solace” (2008) si „Skyfall” (2012).

James Bond, cel mai celebru agent secret din lume, revine in filmul SPECTRE . Daniel Craig revine in cinematografele din Romania

Filmul a fost lansat deja in Marea Britanie, avand parte de o premiera regala si intrecand toate recordurile de box office din Regatul Unit. In doar sapte zile de la lansare, „SPECTRE” a inregistrat incasari de aproximativ 63,8 milioane de dolari, devenind filmul cu cea mai buna deschidere din toate timpurile, in UK.


Filmul „James Bond: SPECTRE” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 6 noiembrie 2015, odata cu lansarea internationala, fiind proiectat in format 2D si IMAX 2D. Biletele s-au pus deja in vanzare in cinematografele partenere, filmul fiind disponibil la cinema in avanpremiera din 5 noiembrie.

Un nou inceput pentru Bond


James Bond – jucat de actorul britanic Daniel Craig – a fost revitalizat la finalul „Skyfall”. „El a simtit ca e vremea unui nou inceput”, spune regizorul Sam Mendes, iar acest lucru a avut un efect profund asupra „Spectre”. In noul film, cel mai faimos agent secret al lumii este un personaj complet proactiv, care isi controleaza destinul. Are o misiune foarte clara, iar nimeni si nimic nu-i va sta in cale. Aceasta latura a personajului le-a oferit realizatorilor filmului nenumarate oportunitati in ceea ce priveste locatiile de filmare si firele narative. Filmul porneste de la un mesaj criptic din trecut, care il trimite pe agentul 007 intr-o misiune distructiva in Mexico City, iar apoi in Roma, unde o intalneste pe Lucia Sciarra (Monica Bellucci), frumoasa vaduva a unui criminal ticalos. Aflat peste hotare, Bond se infiltreaza intr-o intalnire secreta si descopera existenta unei organizatii criminale cunoscute sub numele de SPECTRE.

Aceasta organizatie a mai aparut anterior in alte sase filme Bond – „Dr. No”, „From Russia With Love”, „Thunderball”, „You Only Live Twice”, „On Her Majesty’s Secret Service” si „Diamonds Are Forever” –, introducand noi personaje negative. In cel mai recent film al seriei, insa, organizatia este reimaginata conform secolului al XXI-lea.

 

 

 

In jurul lumii


In „Spectre”, producatorii filmului s-au putut apropia mai mult de vechile filme cu James Bond. „Filmul acesta are o individualitate pronuntata, revenind totodata la ce s-a petrecut inainte in filmele Bond din anii ’60-’70”, spune Daniel Craig. Mai mult, Mendes adauga faptul ca „Spectre” aminteste de clasicele filme Bond in ceea ce priveste masinile, tonul, lumina si chiar croiala costumului agentului 007. „De asemenea, am vrut sa ne reintoarcem la acel farmec old-school dat de acele locatii fantastice, care par din alta lume”, mai declara regizorul.


Realizatorii au urmarit sa-l includa pe Bond intr-un festival nemaipomenit dintr-un oras din America Latina, iar alegerea naturala a fost Mexico City si Ziua Mortilor. Filmarile pentru aceasta secventa de inceput a filmului au reprezentat unul dintre momentele memorabile ale carierei pentru producatorii Michael G. Wilson & Barbara Broccoli. „Desi am lucrat la filmele cu James Bond de mai bine de 35 de ani, amandoi am simtit maretia acestor scene de deschidere a povestii, care dau startul unui film exceptional”, a declarat Wilson.


Acestia l-au trimis apoi pe Bond intr-unul dintre cele mai minunate orase ale Europei. Roma a fost aleasa pentru „istoria sa si atmosfera intunecata si prevestitoare de rau – mai ales cand e vorba despre arhitectura fascista a anilor ’20 si ’30. Exista acolo ceva misterios si intimidant”, spune Mendes. La celalalt pol, Bond isi desfasoara relatiile romantice in Africa de Nord, Tangier si desertul Sahara.

Si, ca in orice alt film din celebra serie, o parte din actiune se petrece chiar in capitala Marii Britanii. „Provocarea noastra a fost de a incerca sa filmam in Londra intr-un mod inedit, pastrand in acelasi timp o continuitate cu «Skyfall»”, spune Mendes. „Aceste cinci locatii va vor face sa intelegeti de ce filmul a fost atat de dificil de realizat, de ce a fost atat de obositor si de ce au durat filmarile. Dar cred ca avem ceva special aici”, completeaza el.

 



Spectre – mai bun, mai impresionant


Pentru Sam Mendes, care regizeaza pentru a doua oara un film din seria „James Bond”, a fost extrem de importanta sansa de a explora toate povestile personajelor. „Pentru mine, totul porneste de la personaj”, declara regizorul premiat cu Oscar. „Am vrut sa explorez tot felul de aspecte diferite ale acestora, pe care le lasasem in urma in «Skyfall». Am adus o noua generatie de oameni la MI6 – un nou M, o noua Moneypenny si un nou Q. Am vrut ca relatiile dintre ei sa se dezvolte si sa creasca.”


Pentru actorul Daniel Craig, scopul pentru „Spectre” a fost chiar mai simplu: „Ne-am dorit sa fie mai bun decat «Skyfall». Nu am avut de ales, trebuie sa fie mai bun, mai impresionant. Odata cu «Skyfall», am pus niste lucruri in miscare, iar acum am vrut sa le ducem mai departe si sa experimentam mai mult”, spune el.

„Writing’s On The Wall” – cel mai nou theme song Bond


Si pentru ca nici un film Bond nu poate fi complet fara un theme song original, producatorii au fost incantati cand multipremiatul artist britanic Sam Smith a scris – alaturi de Jimmy Napes, castigator al Premiului Grammy – cantecul special „Writing’s On The Wall”. Acesta este primul theme song Bond inregistrat de catre un artist britanic solo, din 1965 incoace. „Sunt onorat sa contribui la cea mai veche si mai cunoscuta franciza cinematografica din lume. Acesta reprezinta unul dintre momentele esentiale din cariera mea. Sunt extrem de entuziasmat sa fiu parte din aceasta emblematica mostenire britanica si sa ma alatur unor artisti care reprezinta inspiratia mea muzicala. Sper sa va veti bucura cu totii de melodie la fel de mult pe cat m-am bucurat eu sa o creez”, a declarat Sam Smith.

Un mesaj criptic din trecut il trimite pe James Bond (Daniel Craig) intr-o misiune distructiva in Mexico City si, ulterior, in Roma, unde o intalneste pe Lucia Sciarra (Monica Bellucci), frumoasa interzisa, vaduva a unui criminal ticalos. Bond se infiltreaza intr-o intalnire secreta si descopera existenta unei organizatii criminale cunoscute sub numele de SPECTRE.


Intre timp, in Londra, Max Denbigh (Andrew Scott), noul sef al Centrului pentru Securitate Nationala, pune la indoiala actiunile lui Bond si contesta relevanta MI6, condusa de M (Ralph Fiennes). Bond ii recruteaza pe ascuns pe Moneypenny (Naomie Harris) si pe Q (Ben Whishaw) pentru a-l ajuta sa o caute pe Madeleine Swann (Léa Seydoux), fiica vechiului sau nemesis Mr. White (Jesper Christensen), care ar putea sa detina cheia pentru descurcarea retelei SPECTRE. Ca fiica a unui asasin, ea il intelege pe Bond intr-un mod in care majoritatea celorlalti nu o pot face.


In vreme ce Bond se aventureaza inspre inima SPECTRE, el afla de existenta unei conexiuni profund neasteptate intre el si dusmanul pe care il cauta, jucat de actorul Christoph Waltz. Filmul este regizat de Sam Mendes, dupa un scenariu semnat de John Logan si Neal Purvis & Robert Wade.


 


Galerie foto


Modifică setările cookies