marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

James Gandolfini: starul serialului The Sopranos a murit la 51 de ani. 10 momente memorabile din Clanul Soprano cu care a devenit o legenda

Hollywood-ul este in stare de soc dupa ce a fost zguduit de o veste cumplita: James Gandolfini, celebrul actor care a creat unul dintre cele mai memorabile personaje din istoria televiziunii in The Sopranos, a murit la 51 de ani, in Italia.

James Gandolfini: starul serialului The Sopranos a murit la 51 de ani. 10 momente memorabile din Clanul Soprano cu care a devenit o legenda

Actorul american James Gandolfini, celebru prin rolul Tony Soprano in serialul HBO "Clanul Soprano", a decedat la varsta de 51 de ani, in Italia, a anuntat miercuri presa americana. Actorul a murit in urma unei crize cardiace, potrivit site-urilor Variety si TMZ. Potrivit bbc.co.uk, Gandolfini se afla in Italia pentru a participa la un festival de film organizat in Sicilia.

 

 

James Gandolfini a devenit celebru cu rolul "nasului" din "Clanul Soprano", serial creat si produs de HBO, care a rulat pe micile ecrane timp de opt ani, iar ultimul episod al acestei saga a unei familii de mafioti din New Jersey, difuzat in Statele Unite pe 11 iunie 2007, a fost urmarit de mai multe milioane de spectatori. Pentru ca ultimul episod al serialului nu a dat lamuriri exacte despre destinul "nasului", multi au speculat ca va urma un lungmetraj, insa producatorii au negat acest lucru.
 

 


Calificat de New York Times ca, "poate, cea mai mare opera a culturii americane din ultimii 25 de ani", serialul "Clanul Soprano" a obtinut, de la crearea sa in 1999, cu 126 nominalizari si 21 premii Emmy, dar si cinci Globuri de Aur. Gandolfini a castigat pentru rolul lui Tony Soprano 3 premii Emmy si un Glob de Aur. La inceputul lunii iunie, "Clanul Soprano" a fost desemnat serialul cu cel mai bun scenariu din istoria televiziunii americane, intr-un top alcatuit de Sindicatul scenaristilor americani (Writers Guild of America).


Dupa serialul "Clanul Soprano", James Gandolfini a jucat pe Broadway, in piesa "God of Carnage", fiind elogiat de critica de specialitate. El a mai jucat pe Broadway in 1995, in piesa "On The Waterfront".
 

 

 


James Gandolfini a mai jucat in filme precum "Iubire adevarata/ True Romance" (1993), "Familie in stil italian/ Italian Movie" (1993), "Un mafiot la Hollywood/ Get Shorty" (1995), "12 oameni furiosi/ 12 angry men" (1997), "Mexicanul/ The Mexican" (2001), "Toti oamenii regelui/ All the king's men" (2006), "Ucide-i cu tandrete/ Killing them softly" (2012).


Gandolfini a produs, in 2007, documentarul "Alive Day Memories: Home from Iraq", in care a intervievat 10 veterani ai razboiului din Irak. Al doilea sau documentar a fost lansat in 2010 - "Wartorn: 1861-2010" analizeaza impactul stresului posttraumatic asupra soldatilor ca au participat la diferite razboaie din istoria Americii si asupra familiilor acestora.


Iata 10 momente din Clanul Soprano cu care James Gandolfini a devenit o legenda:

 

1. Tony ucide un informator FBI, "Febby" Petrulio, in timp ce se afla in excursie cu fiica sa Meadow


 

2. Episodul 13 din sezonul 1 il infatiseaza pe Tony intr-o ipostaza dura. Relatia cu mama sa, Nancy a fost mereu marcata de ura, insa Tony ajunge la limita atunci cand ea ajunge in spital, iar fiul ei Tony, crede ca ea a complotat cu unchiul lui ca sa-l ucida. Scena, intensa, este jucata cu maestrie de Gandolfini, care il transforma pe Tony intr-un barbat chinuit de proprii sai demoni si nu doar un criminal cu sange rece.

 

 

3. Relatia lui Tony cu sotia sa Carmelia, a fost una dintre cele mai interesante din tot serialul. Una dintre scenele memorabile ramane cea in care Tony si Carmelia au o confruntare directa, in care fiecare dintre ei ii reproseaza celuilalt suferintele, iar ea il considera un ipocrit pentru ca toata viata a inselat-o si a mintit-o.

 

4. Ca orice mafiot care se respecta, Tony Soprano stie perfect cum sa isi elimine adversarii atunci cand depasesc limita. O scena care le-a ramas intiparita in minte este cea in care Tony il ucide pe Big Pussy.

 


5. Dupa moartea mamei sale, Livia, Tony a fost puternic afectata. Intr-un moment de magie pura actoriceasca, James Gandolfini ofera poate cel mai emotionant moment, in care Tony sta pe fotoliu si incepe sa planga in timp ce se uita la The Public Enemy.
 

 


6. Anti-eroul de care s-a indragostit America a avut si el un moment emotionant, in care s-a indragostit de docorita Melfi. Tony incearca sa o sarute si ii dezvaluie dragostea pe care o simte. Insa, Melfi ii spune ca aceste sentimente sunt doar o reflectie a ceea ce simte pentru mama sa si durerea pe care o simte.

 

 

 

 

7. Ultima scena dintre Tony si unchiul Junior este memorabila. Cei doi stau de vorba in azilul unde Junior este internat, insa acesta nu isi poate aduce aminte cine este Tony.

 

 

 

8. Cine poate uita scena discursului lui Tony in fata intregii familiei? "Nasul" le arata familiei cine sunt ei cu adevarat si cine este el. "Suntem o familie, si chiar in secolul ala blestemat, asta inseamna ceva".



 

9. Tony incearca sa renunte la terapie intr-una dintre cele mai bune scene ale serialului. Un moment emotionant, in care James Gandolfini si-a aratat maretia si talentul, pentru care nu va fi uitat niciodata.
 

 

 


10. Scena finala a serialului a lasat in urma multe semne de intrebare in randul fanilor. Pentru ca s-a terminat abrupt, acestia s-au tot gandit ca va exista si un film de lungmetraj sau o continuare. Cei de la Hollywood Reporter au numit-o cea mai discutata scena din istoria televiziunii.


 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies