marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jean-Claude Van Damme, ajuns pe lista neagra la Hollywood din cauza drogurilor: de ce ii salveaza Stallone cariera

Jean-Claude Van Damme, 51 de ani, le-a povestit britanicilor de la The Guardian cum Sylvester Stallone, nevasta sa si cainele sau l-au salvat de la ruina dupa ce a devenit persona non grata la Hollywood din cauza drogurilor.

Jean-Claude Van Damme, ajuns pe lista neagra la Hollywood din cauza drogurilor: de ce ii salveaza Stallone cariera


Productia The Expendables 2 care se lanseaza in Romania pe 31 august este primul film major in care Jean-Claude Van Damme apare in peste un deceniu: actorul joaca principalul rol negativ intr-un film numit "The Avengers al eroilor de actiune din secolul XX" .


Actorul devenit vedeta internationala cu rolul din Bloodsport in 1988 le-a povestit britanicilor cum a ajuns de la un star in voga pe lista neagra la Hollywood atunci cand producatorii au refuzat sa mai lucreze cu el.
 

Dupa ce a reusit cu filmul science fiction "Timecop" in 1994 sa atinga cel mai mare succes al sau de box office, totul a inceput sa se naruie pentru actorul belgian. Studiourile Universal l-au sunat atunci pentru a-i oferi un salariu de 12 milioane de $ pe film pentru o serie de 3 pelicule.


Drogurile si viata de star l-au facut insa pe Van Damme arogant, acesta refuzand intelegerea si cerand un contract de 20 de milioane de dolari. "Eram terminat. Eram obosit. Jucam in multe filme si tot ce atingeam aducea bani. Jim Carrey era platit cu o avere. Voiam sa intru si eu in acel sistem. Am fost un idiot. Ridicol. M-au trecut pe lista neagra" a marturisit umil actorul care a studiat timp de 5 ani de zile balet clasic si s-a autodeclarat un "Fred Astaire din Karate"


A fost dependent de cocaina: in 1996 cheltuia pana la 10.000 de dolari pe saptamana pe droguri. Cate 10 grame de cocaina pe zi, petreceri hardcore, cluburi de noapte, batai cu paparazzi, arestari pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice. Jean-Claude Van Damme a inceput sa faca filme din ce in ce mai proaste si sa castige din ce in ce mai putin. In pragul sinuciderii, Van Damme a fost diagnosticat ca fiind bipolar.


Clinicile de reabilitare nu i-au fost de ajutor, actorul s-a inchis in sala de forta si s-a recasatorit a cincea oara cu a treia nevasta - Gladys Portugues. Ultima casnicie l-a ajutat mult pe actor care, un mare iubitor de animale, a adoptat cativa caini din Thailanda, printre ei si Scarface, devenit intre timp cel mai bun prieten al sau.


Sylvester Stallone, eroul lui din copilarie, i-a oferit sansa sa ajunga din nou in atentia Hollywoodului, insa cand l-a abordat prima data pentru rolul din primul The Expendables, in 2010, acesta l-a refuzat. Stallone a povestit atunci ca Van Damme nu ar fi dorit rolul pentru ca urma sa piarda o lupta in fata lui Jet Li. Belgianul a negat asta, insa a recunoscut ca uraste sa ia bataie in filme atunci cand joaca roluri pozitive.


Ca personaj negativ in The Expendables 2 nu a mai avut probleme in a pierde meciuri. In filmul care se lanseaza in cinematografele din toata lumea in aceasta luna joaca alaturi de Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jason Statham, Dolph Lundgren, Terry Crews, Jet Li, Chuck Norris, Liam Hemsworth. Filmul este regizat de Simon West.


"A avut succese si esecuri, insa cred ca odata ce ai acea sclipire, e doar o chestiune de timp pana sa o reaprinzi " a declarat Stallone despre Van Damme. "Stiti ce? Mi-e teama. Acest film reprezinta o noua sansa. Si sper ca studiourile sa se uite din nou la mine"  a incheiat actorul de 51 de ani.


Sursa foto: Getty


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies