marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jennifer Lawrence si  urmatorul ei film important: actrita va colabora din nou cu regizorul primului film din seria Jocurile Foamei

Actrita americana Jennifer Lawrence se va afla pe afisul unei noi adaptari cinematografice a romanului "La rasarit de Eden", de John Steinbeck, la 60 de ani dupa legendara ecranizare regizata de Elia Kazan care l-a avut in distributie pe James Dean, a anuntat miercuri presa americana.

Jennifer Lawrence si urmatorul ei film important: actrita va colabora din nou cu regizorul primului film din seria Jocurile Foamei


Actrita, in varsta de 23 de ani, recompensata in luna februarie cu premiul Oscar pentru rolul ei din filmul "Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook", va colabora pentru acest proiect cu regizorul Gary Ross, cu care a lucrat si la primul film din seria "Jocurile foamei" (2012), a anuntat revista Variety.


Potrivit site-ului Deadline Hollywood, noua adaptare a romanului lui Steinbeck va fi impartita in doua filme. Proiectul unui remake, care circula de mai multi ani la Hollywood, nu are deocamdata o data oficiala de lansare, iar numele celorlalti actori din distributie nu au fost inca dezvaluite.


Intriga romanului, care prezinta vietile familiilor Trask si Hamilton prin intermediul rivalitatii dintre doi frati, a fost transpusa pe marele ecran in 1955 de legendarul regizor Elia Kazan, intr-un film in care James Dean a interpretat unul dintre rolurile principale.

 

 

 


In filmul care va fi regizat de Gary Ross, actrita Jennifer Lawrence va juca rolul Cathy Ames, mama celor doi frati, in anii ei de tinerete. Acesta nu este rolul principal din film.

 


Opera lui John Steinbeck este la mare cautare la Hollywood in ultima vreme: in iulie, Steven Spielberg si studiourile DreamWorks au anuntat ca vor produce o noua adaptare a romanului "Fructele maniei", dupa celebra versiune cinematografica regizata de John Ford in 1940 cu Henry Fonda intr-un rol principal.

 


Jennifer Lawrence, una dintre actritele tinere in mare voga, va putea fi vazuta in luna noiembrie pe marile ecrane in al doilea film din franciza "Jocurile foamei", intitulat "Jocurile foamei: Sfidarea".

 


John Ernst Steinbeck, nascut la 27 februarie 1902 in Salinas, California, este unul dintre cei mai cunoscuti scriitori americani din secolul al XX-lea. Recompensat cu premiul Pulitzer pentru romanul "Fructele mainiei" (1939), John Steinbeck este autorul altor volume de succes, precum "La rasarit de Eden" (1952) si "Soareci si oameni" (1937). Autor a 27 de carti, care includ 16 romane, sase volume de non-fictiune si cinci colectii de proza scurta, John Steinbeck a primit premiul Nobel pentru literatura in anul 1962.

 

Sursa: Mediafax.ro

Sursa foto: Getty

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies