marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jim Caviezel s-a antrenat alaturi de membri ai fortelor speciale pentru rolul din Person of Interest: cum si-a relansat cariera actorul din The Passion of the Christ

Jim Caviezel, actorul devenit celebru pentru ca l-a interpretat pe Iisus in controversatul film al lui Mel Gibson - Patimile lui Hristos - a afisat un nou look saptamana trecuta la Comic Con, conventia cinefililor din San Diego, unde s-a intalnit cu fanii pentru a le vorbi despre noul sezon al serialului sau -  Person of Interest.

Jim Caviezel s-a antrenat alaturi de membri ai fortelor speciale pentru rolul din Person of Interest: cum si-a relansat cariera actorul din The Passion of the Christ


Jim Caviezel (43 de ani) a fost vazut in ultimii doi ani mai mult prin seriale TV ca Person of Interest si miniseria The Prisoner. Actorul a ajuns saptamana trecuta la Comic Con unde le-a vorbit fanilor despre sezonul doi din Person of Interest, un serial creat de fratele regizorului Christopher Nolan, Jonathan. Din 2011, Jim Caviezel joaca alaturi de Michael Emerson in serialul foarte apreciat difuzat de CBS. In show, actorul interpreteaza rolul unui fost agent CIA, care alaturi de un om de stiinta fac o echipa ce lupta pentru a preveni crime.



"Am facut 5 ani de arte martiale si am jucat 17 ani baschet. Imi plac scenele fizice si nu ma feresc de ele"
a povestit actorul saptamana trecuta despre scenele sale preferate din noul sezon pentru "Person of Interest".


Pentru rolul din "Person of Interest", Jim Caviezel s-a antrenat alaturi de membri ai fortelor speciale, a invatat cum sa manuiasca o serie intreaga de arme, pusti cu luneta, arme AR-15 sau MP5. Actorul sustine ca a incercat sa inteleaga arma ca pe o extensie a corpului sau si sa preia gandirea celor din Fortele Speciale.


"Siguranta este cea mai mare reponsabilitate pe care o au acesti oameni din fortele speciale si trebuie sa se asigure ca ceea ce fac ei este intotdeauna corect. Orice greseala a lor poate sa ucida pe cineva" a spus Jim Caviezel pentru Wall Street Journal.


Desi a avut cascadori, Caviezel spune ca "in cele mai multe scene de lupta, ma vedeti pe mine. Cei din organizatiile de acest gen nu atrag atentia, insa sunt extrem de bine instruiti. Pot ucide foarte rapid inamicii, dar in acelasi timp nu sar in evidenta si nici nu inspira frica. Dar daca e cazul, stiu cum sa o faca".


Actorul a povestit ca din copilarie cele mai mari interse ale sale au fost sportul si religia: "Nu as accepta niciodata un rol daca nu ar avea o minima legatura cu lumea in care traim. Nu sunt o persoana violenta, dar stiu ca trebuie sa ma protejez ca sa supravietuiesc acestei lumi. Asta este valabil si pentru personajul meu, stie ca trebuie sa faca anumite lucruri ca sa ramana in viata. Sper ca si publicul sa vada acest aspect si sa nu se mai gandeasca la rolurile mele din trecut, ci sa spuna ca sunt un actor bun".

Nascut pe 26 septembrie 1968, Jim Caviezel a crescut in Mt. Vernon, Washington iar visul copilariei sale a fost sa devina jucator de baschet profesionist, dar s-a vazut nevoit sa renunte in urma unei accidentari. Dupa ce s-a mutat in Los Angeles, la 23 de ani, Caviezel a lucrat ca ospatar asteptand sa dea lovitura in cinematografie.

Si-a facut debutul in "My Own Private Idaho" alaturi de River Phoenix si Keanu Reeves. In 1993, a fost acceptat la celebra universitate Juilliard, insa a renuntat atunci cand a primit un rol mic in Wyatt Earp (1994). Lovitura avea s-o dea insa in 1998, ajutat de regizorul Terrence Malick care l-a distribuit intr-un rol principal in “The Thin Red Line”, ii care a portetizat un barbat ce-si duce existenta intre viata si moarte. A mai jucat roluri dramatice memorabile "Frequency" (2000), Angel Eyes (2001) sau "The Count of Monte Cristo" ( 2002).



In 2004 a interpretat in mod magistral rolul lui Iisus Hristos in timpul filmarilor dislocandu-si un umar si fiind lovit din greseala cu biciul. Patimile lui Hristos a avut la nivel mondial incasari de 400 de milioane de dolari si a fost nominalizat la 3 premii Oscar. Doua persoane au murit in cinematografe fiind socate de scena violenta a crucificarii iar multi altii ieseau in lacrimi de la vizionari. Acuzat de antisemitism - Mel Gibson prezinta o viziune extrem de dura a ultimelor ore de viata ale lui Hristos. Multe tari au refuzat sa proiecteze filmul din cauza scenelor violente in care Iisus sufera cumplit.


Filmarile pentru The Passion of the Christ au fost dure si l-au schimbat total pe Caviezel : "Aveam credinta inainte de a incepe filmarile, credeam in ceva. Dar conditiile grele de la filmari m-au facut in anumite momente sa ma simt Satana, nu Hristos. Aveam tot felul de obscenitati in minte, pe care vroiam sa le exteriorizez. Am suferit de hipotermie, mi-era atat de frig in unele zile, incat nu puteam deschide gura sa spun o replica. Imi tremurau mainile si picioarele incontrolabil si credeam ca ma voi sufoca sub acea cruce. Iar intre timp te uitai cum ceilalti isi beau cafeaua. Erau foarte indiferenti la starile prin care treceam eu" a spus Caviezel pentru CBN in urma cu ceva timp.

"Am avut niste experiente cel putin ciudate, nici nu va imaginati. Am avut momente in care simteam o prezenta din afara langa mine, in timpul filmarilor. In timpul rugaciunii imi spuneam <<nu vreau ca oamenii sa ma vada pe mine, ci doar pe Iisus>>. Am trait un adevarat miracol pe platourile de la Passion of The Christ. In timp ce eram pe cruce, m-a lovit fulgerul si l-a lovit si pe un alt coleg. Era sa ma nimereasca si a doua oara, insa Jon m-a salvat. E un miracol, ca in timpul filmarilor, dupa ce doua persoane sunt lovit de trei fulgere, toti sa supravietuiasca " a mai povestit actorul.


"Cred ca a fost o chemare sa joc acest rol. Indiferent daca primesc sau nu oferte, eu raman actor, iar misiunea mea tocmai a fost indeplinita. Asta a fost marea mea sansa si nu am ratat-o" a declarat Jim Caviezel.


Inainte de Patimile lui Hristos, Jim Caviezel era un actor in plina ascensiune la Hollywood insa perioada urmatoare a fost una neagra pentru actor. Vara trecuta actorul acuza ca a fost refuzat de Hollywood din cauza rolului de acum 8 ani. Filmul a fost catalogat drept unul antisemit iar rolurile au venit din ce in ce mai greu pentru actorul american.


"Mel Gibson m-a avertizat dinainte sa accept sa lucrez cu el ca acel rol imi va inchide multe usi. I-am spus atunci ca toti avem o cruce de purtat si ca rolul lui Iisus era a mea. Am crezut mult in asta" declara actorul.

Jim Caviezel a mai jucat in 4 filme de atunci thrillerul "Unknown", "Deja Vu","Outlander," si "The Stoning of Soraya". Cu toate ca ii acuza pe cei de la Hollywood pentru ca l-au refuzat, actorul nu regreta rolul lui Iisus. Anul trecut actorul a acceptat sa joace rolul personajului negativ in noul thriller The Tomb alaturi de Arnold Schwarzenegger si Sylvester Stallone. Anul trecut actorul a incheiat filmarile la filmul biografic "Savannah", realizat de Ward Allen. Actorul interpreteaza rolul unui aristocrat care dupa incheierea Razboiului Civil se lanseaza in afaceri impreuna cu un sclav.



Sursa foto: Getty

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies