marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

John Malkovich a dirijat un concert la Sala Palatului

Actorul se află la București pentru filmările lungmetrajului „Cravata galbenă“ despre marele dirijor Sergiu Celibidache

John Malkovich a dirijat un concert la Sala Palatului
Filmările pentru lungmetrajul „Cravata galbenă“/„The Yellow Tie“ au loc în această perioadă în București, iar Sala Palatului a fost neîncăpătoare pentru miile de români care au făcut figurație pentru scena concertului dirijat de actorul John Malkovich, care îl interpretează în film pe celebrul dirijor Sergiu Celibidache.
 
Peste 4.000 de persoane au participat la punerea în scenă a concertului istoric, împreună cu Filarmonica din München, care a avut loc în anul 1989, în Philadelphia.
 
Nominalizat la două premii Oscar, la Globurile de Aur şi la premiile BAFTA, John Malkovich este una dintre figurile legendare ale cinematografiei mondiale contemporane. Actor, producător și regizor, acesta este cunoscut pentru rolurile din Dangerous Liaisons („Legături primejdioase“) sau Being John Malkovich („În pielea lui John Malkovich“).
 
„Sunt încântat și onorat să am ocazia de a-l interpreta pe dirijorul Sergiu Celibidache. Un talent unic și singular, el este considerat unul dintre marii vizionari ai muzicii clasice din ultimul secol. Să-l interpretez în ultimii săi ani de viață va fi o călătorie provocatoare și fascinantă“, spune John Malkovich.


 
„Cravata galbenă“ portretizează viața extraordinară a legendarului dirijor de muzică clasică Sergiu Celibidache, unul dintre cei mai renumiți, dar și unul dintre cei mai controversați artiști ai secolului XX. Dirijorul este surprins de la copilăria în România, până la fuga sa dureroasă din țară.
 
Pelicula este regizată de fiul dirijorului, Serge Ioan Celebidachi, după un scenariu co-scris alături de James Olivier. Din distribuție mai fac parte Ben Schnetzer (în rolul tânărului Sergiu Celibidache, în locul lui Rupert Friend), Sean Bean și Miranda Richardson, Kate Phillips („Downton Abbey“), Anton Lesser („Game of Thrones“) și Charlie Rowe („Rocketman“).
 
FOTO: Oblique Media Film, Adi Marineci

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies