marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jojo Rabbit, satiră despre Hitler, de șase ori nominalizată la Oscar

Scrisă, regizată și jucată de soțul cântăreței Rita Ora, Jojo Rabbit este o altfel de parodie la adresa dictatorului nazist.

Jojo Rabbit, satiră despre Hitler, de șase ori nominalizată la Oscar
„Jojo Rabbit” este o comedie-dramă de război din 2019, scrisă și regizată de Taika Waititi, adaptată după cartea „Caging Skies” (2008) a lui Christine Leunens. 
 
Roman Griffin Davis interpretează personajul principal, Johannes "Jojo" Betzler, un membru al Tineretului hitlerist în vârstă de zece ani, care află că mama sa (Scarlett Johansson) ascunde o fată evreică (Thomasin McKenzie) în podul lor. El trebuie apoi să-și reevalueze convingerile în timp ce se confruntă cu intervenția prietenului său imaginar (Taika Waititi), o versiune fantezistă a lui Adolf Hitler cu o poziție comică față de politica războiului. 


 
Filmul îi mai are în distribuție pe Sam Rockwell, Rebel Wilson, Stephen Merchant și Alfie Allen.

Taika Waititi a scris scenariul în 2011, la un an după ce mama sa a descris premisa filmului „Caging Skies”. El a rescris primul proiect, care, fiind o adaptare aproximativă a materialului, nu conținea prea multă comedie; tot în versiunea rescrisă a fost inclus și personajul lui Adolf Hitler. 


 
„Jojo Rabbit” a avut premiera mondială la cea de-a 44-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Toronto, pe 8 septembrie 2019, unde a câștigat premiul Grolsch People's Choice Award.Ulterior, a fost ales de National Board of Review și de American Film Institute ca fiind unul dintre cele mai bune zece filme ale anului. Printre numeroasele sale distincții, filmul a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, fiind totodată nominalizat la alte cinci premii, inclusiv cel pentru cel mai bun film, la cea de-a 92-a ediție a Premiilor Oscar.
 
Filmul „Jojo Rabbit“ este difuzat la Pro Cinema duminică seară de la ora 23:00.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies