marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Jonathan Rhys Meyers: starul serialului Dracula nu isi va primi salariul decat la finalul primului sezon, producatorii refuza sa-l plateasca din cauza fostelor sale probleme cu alcoolul si drogurile

Dracula este unul dintre serialele care a primit cea mai multa atentie in ultima perioada. Fiind nou, cinefilii au fost curiosi sa vada cum este reinventata povestea celui mai celebru vampir, iar audientele au fost foarte bune la inceput.

Jonathan Rhys Meyers: starul serialului Dracula nu isi va primi salariul decat la finalul primului sezon, producatorii refuza sa-l plateasca din cauza fostelor sale probleme cu alcoolul si drogurile


„Dracula” a avut premiera in Marea Britanie pea 31 octombrie 2013 pe canalul Sky Living. Postul de televiziune a anuntat oficial materializarea serialului in ianuarie 2012, atunci cand si-a luat angajamentul de a-l crea, iar in iulie 2012 productia a primit unda verde pentru realizarea a 10 episoade.


Nu este nicio noutate faptul ca Jonathan Rhys Meyers a avut mari probleme cu drogurile si alcoolul. Acesta a fost de atatea ori la dezintoxicare incat increderea in capacitatile sale si seriozitatea sa au scazut considerabil in fata producatorilor. Cu toate ca a fost ales pentru rolul principal din „Dracula”, plata salariului de 100,000 de dolari per episod a lu Meyers a fost amanata pana la sfarsitul filmarii celor 10 episoade.

 


Apartinand genului horror-dramatic, serialul cu origini britanico-americane este produs de Carnival Films din Londra, iar creatorul seriei este Cole Haddon. Productia a fost conceputa ca o reimaginare a romanului clasic „Dracula” de Bram Stoker.


Povestea se desfasoara de-a lungul secolului al XIX-lea, cand un Dracula misterios ajunge in Londra, dandu-se drept antreprenor american care vrea sa aduca stiinta moderna in lumea victoriana. El este interesat mai ales de noua tehnologie a energiei electrice care promite sa lumineze noaptea – lucru util pentru cineva care evita soarele. Dar Dracula ascunde de fapt un alt motiv pentru calatoriile sale: el spera sa se razbune pe cei care i-au dat darul blestemat al nemuririi cu secole in urma. Totul pare a decurge conform planului, asta pana cand se indragosteste nebuneste de o femeie care pare a fi o reincarnare a sotiei sale moarte.

 

Meyers, in varsta de 36 de ani, este cunoscut publicului pentru aparita sa in rolul Regelui Henry al VIII-lea din productia HBO, „The Tudors”, iar conform unor surse, compania a retinut o suma substantiala din salariul actorului pana la sfarsirea filmarilor pentru „Dracula”. Pana atunci, acesta a primit diurna si alte acoperiri de costuri, nimic mai mult.


Primul episod a reusit sa stranga in fata televizoarelor aproximativ 5.3 milioane de oameni, obtinand un rating de 1.8 in randul adultilor cu varste cuprinse intre 18-49 de ani. Desi a avut o premiera solida, criticii sunt sceptici in privinta serialului. Motivul? In ultimii ani au aparut prea multe filme cu tematica intunericului si a coltilor. Iar acest lucru a fost confirmat deja de episodul de pe data de 8 noiembrie ce a inregistrat o audienta scazuta.

 

Productia este una interesanta si iubita de Presedintele NBC Entertainment, Bob Greenblatt, acesta fiind si cel care l-a dorit pe Meyers in rolul primului vampir al Americii. Asemanator, cand era in functia sa precedenta ca presedinte de entertainment al Showtime, Greenblatt a prevazut succesul seriei „The Tudors”, serial care i-a adus lui Jonathan Rhys Meyers 2 nominalizari la Globul de Aur.


Potrivit unor surse, problemele cu alcoolul si drogurile ale actorului au reaparut pe durata filmarilor pentru „Dracula”, motiv pentru care aceasta s-a retras la Londra cateva zile. In ciuda incidentului, toate episoadele seriei au fost, in cele din urma, livrate. Meyers s-a reintors la dezintoxicare imediat ce filmarile au luat sfarsit.

 


Daniel Knauf, creator al serialului HBO, „Carnivàle”, colaboreaza cu Haddon pentru scenariu. Regizorul este Steve Shill, iar din distributie fac parte Jonathan Rhys Meyers, Jessica De Gouw, Thomas Kretschmann, Victoria Smurfit si Oliver Jackson-Cohen.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies