marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Julianne Moore va juca in seria The Hunger Games: ce rol va intepreta

Actrita americana Julianne Moore va juca un rol principal in cel de-al treilea film al francizei "Jocurile foamei", intitulat "The Hunger Games: Mockingjay", care va fi lansat in doua parti, au anuntat vineri reprezentantii companiei Lionsgate.

Julianne Moore va juca in seria The Hunger Games: ce rol va intepreta

Actrita americana, in varsta de 52 de ani, va interpreta rolul presedintei Alma Coin, liderul aliantei rebelilor care lupta impotrivia regimului dictatorial din capitala Panem.


Astfel, Julianne Moore se alatura unei distributii conduse de actrita premiata cu Oscar Jennifer Lawrence, interpreta eroinei Katniss Everdeen, o tanara care devine un simbol al sperantei pentru o societate oprimata, dupa ce a castigat o competitie organizata sub forma unui concurs de supravietuire, transmis la televiziune.

Filmul "The Hunger Games: Mockingjay" va fi lansat in doua parti care vor avea premierele pe marile ecrane in noiembrie 2014 si in noiembrie 2015.


De-a lungul carierei sale, Julianne Moore a fost nominalizata de patru ori la Oscar - pentru "Boogie Nights/ Jurnalul unei vedete de film porno" (1998), "The End of the Affair/ Sfarsitul aventurii" (2000), "Far from Heaven/ Departe de paradis" (2003) si "The Hours/ Orele" (2003) -, de sase ori la Globul de Aur, de trei ori la BAFTA si de noua ori la premiile Sindicatului actorilor americani. Alaturi de restul distributiei din "Povesti intretaiate/ Short Cuts" (1993), ea a obtinut un Glob de Aur pentru prestatia din aceasta pelicula.


Filmul "Jocurile foamei", realizat pe baza primului roman din trilogia scrisa de romanciera Suzanne Collins, a fost lansat anul trecut si a obtinut incasari de peste 691,2 milioane de dolari pe plan mondial. Cel de-al doilea film din serie, intitulat "Jocurile foamei: Sfidarea/ The Hunger Games: Catching Fire" va avea premiera pe marile ecrane din Romania pe 22 noiembrie.
 Modifică setările cookies