marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Kathryn Bigelow pregateste un nou film controversat: regizoarea premiata cu Oscar pentru The Hurt Locker se intoarce in lumea razboiului. Afla povestea urmatorului ei proiect

Kathryn Bigelow, regizoarea filmelor "The Hurt Locker" si "Zero Dark Thirty", a generat noi polemici, dupa ce a anuntat ca a ales sa adapteze pentru marele ecran povestea unui sergent din armata americana acuzat ca a dezertat in Afganistan, informeaza allocine.fr.   

Kathryn Bigelow pregateste un nou film controversat: regizoarea premiata cu Oscar pentru The Hurt Locker se intoarce in lumea razboiului. Afla povestea urmatorului ei proiect


Potrivit site-ului Deadline.com, Kathryn Bigelow va genera din nou polemici in presa din Statele Unite, intrucat va regiza un film ce va spune povestea unui soldat american, acuzat de Pentagon ca a dezertat in timp ce se afla in misiune in Afganistan. Luat prizonier, eliberarea lui a fost facuta doar in schimbul punerii in libertate a cinci talibani.



Kathryn Bigelow,
premiata cu Oscar in 2010 pentru filmul de razboi "Misiuni periculoase/ The Hurt Locker", va lucra la noul proiect cu scenaristul si producatorul Mark Boal, cu care a colaborat si la pelicula "Misiunea: 00.30 A.M./ Zero Dark Thirty" (2012).

 


Un alt film despre acelasi subiect se afla in etapa de preproductie, anunta site-ul The Wrap. Acest proiect va fi regizat de Todd Field si va fi produs de studiourile Fox.

 


Noul proiect cinematografic se inscrie in universul tematic al razboiului, o tema preferata de regizoarea americana, care a decis sa renunte pentru o perioada la proiectul la care lucra, filmul "The True American", cu Tom Hardy, ce va spune povestea lui Mark Stroman, autoproclamat "teroristul american". Acesta a fost executat in 2011 dupa ce a fost gasit vinovat de uciderea a doi emigranti si de impuscarea mortala a veteranului Fortelor Aeriene din Bangladesh, Rais Bhuiyan, dupa atacurile teroriste ce au avut loc pe 11 septembrie 2001, la New York.

 

 

 

 


Punctul culminant al carierei a fost atins odata cu drama de razboi "The Hurt Locker", proiectat prima oara la Festivalul de Film de la Venetia din septembrie 2008 si avand premiera in Statele Unite ale Americii in iunie 2009. Filmul, cu Jeremy Renner in rolul principal, a primit numeroase distinctii si a intrat in competitie pentru premiile Oscar 2010, unde a fost desemnat cel mai bun film, Kathryn Bigelow devenind prima femeie-regizor premiata cu Oscar. Desi pierde la Globurile de Aur in fata lui James Cameron, filmul castiga, printre altele, premiul Asociatiei Regizorilor Americani si sase trofee BAFTA.

 

 


Urmatorul ei film cu tematica de razboi este "Misiunea: 00.30 A.M./ Zero Dark Thirty" (2012), despre misiunea ultrasecreta care a dus la capturarea liderului Al Qaeda, Osama Bin Laden. Acest lungmetraj regizat de Kathryn Bigelow s-a aflat in centrul a numeroase controverse inca de la lansarea sa, intrucat prezinta scene de tortura a unor persoane care ar fi contribuit la localizarea fostului lider al retelei Al-Qaida. Mai multe voci au spus despre "Zero Dark Thirty" - care a primit in 2013 un Oscar pentru cel mai bun montaj de sunet - ca ar fi fost un instrument de propaganda electorala pentru realegerea presedintelui american Barack Obama.

 

Sursa: Mediafax.ro
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies