marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Keira Knightley face cel mai greu rol din cariera ei. Trailer pentru Anna Karenina, un film cu sanse la Oscar in 2013

Popularul roman, scris de Lev Tolstoi, revine in cinematografe printr-o noua ecranizare in regia lui Joe Wright  cunoscut pentru filme ca Atonement si Pride and Prejudice. Filmul care are o distributie stelara formata din Keira Knightley, Jude Law, Aaron Johnson, Kelly Macdonald si-a lansat astazi primul trailer.

Keira Knightley face cel mai greu rol din cariera ei. Trailer pentru Anna Karenina, un film cu sanse la Oscar in 2013

Cu un scenariu semnat de Tom Stoppard ( Shakespeare in Love), Anna Karenina se anunta si el un film cu sanse la Oscarurile din 2013. Din 1914 incoace s-au realizat peste 10 adaptari ale celebrului roman al lui Tolstoi, insa poate cea mai cunoscuta ramane cea a legendarei Greta Garbo.


Poate pentru a sparge tiparele, regizorul Joe Wright a ales o interpretare mai teatrala a romanului lui Tolstoi, majoritatea productiei avind loc pe o singura scena de teatru, o abordare “experimentala”, decorurile exterioare fiind compuse din machete de trenuri si case. Prinsa intr-o casnicie fara iubire, Anna ( Keira Knightley) cauta o viata mai buna si mai frumoasa in alta parte, doar ca aceasta cautare nu se dovedeste a fi lipsita de complicatii.

Filmul va scoate la lumina o societate in care iubirea este privita ca un pacat, mai ales daca persoana aleasa nu este cea cu care ti-ai unit destinul in fata lui Dumnezeu. Rolul Annei a fost o provocare uriasa pentru Knightley.


"A fost cu siguranta cel mai greu lucru pe care l-am facut in viata mea. Dar asta intr-un mod cu totul nemaipomenit. Tolstoi a fost un geniu si cred ca motivul pentru care operele sale raman in interesul cititorilor se datoreaza complexitatii lor, pentru ca el chiar evidentiaza cele mai bune si mai rele parti ale omului, de obicei concentrandu-se pe un sigur personaj. A incerca sa pui in balanta toate lucrurile astea intr-o singura persoana este foarte greu"
, a povestit Knightley pentru Hitflix.com.


Filmul urmareste povestea Annei Karenina (Keira Knightley) femeia care renunta la casatorie, familie, pozitie sociala...si, in final chiar la viata ei pentru chipesul Conte Vronsky jucat de Aaron Johnson (“Kick-Ass”, “The Greatest”, “Chatroom”). Pentru acest rol producatorii l-au luat in considerare si pe actorul Robert Pattinson. Jude Law va fi Alexei Karenin, sotul cu 20 de ani mai in varsta al Annei.

Din distributie mai fac parte: Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald, Emily Watson, Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Ruth Wilson si Olivia Williams.Anna Karenina este programat pentru lansare in cinematografe in septembrie 2012.



Galerie foto


Modifică setările cookies