marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

La fiecare 11 septembrie, americanii isi aduc aminte de aceasta poveste. Steve Buscemi este unul dintre eroii New York-ului, care a salvat vieti omenesti

In urma cu 15 ani, pe 11 septembrie 2001, veteranul actor de la Hollywood, Steve Buscemi, se intorcea de la locul sau de munca din cadrul departamentului de pompieri din New York.
La fiecare 11 septembrie, americanii isi aduc aminte de aceasta poveste. Steve Buscemi este unul dintre eroii New York-ului, care a salvat vieti omenesti

Fusese intr-o tura de munca de 12 ore, alaturi de alti pompieri, cautand supravietuitori printre daramaturile turnurilor gemene World Trade Center, prabusite in urma atacurilor teroriste.


Steve Buscemi a trecut testul de pompier in serviciul civil al New York-ului inca de la varsta de 18 ani si a lucrat in aceasta structura in anii '80, in centrul Manhattan-ului.


Ulterior, si-a dat demisia pentru a deveni actor, insa a ramas implicat in actiunile pompierilor New York-ului, tinand discursuri si fiind gazda unui documentar HBO, "A Good Job: Stories of the FDNY".


Iata ce a declarat celebrul actor, la acea vreme, despre actiunile sale de salvare din 11 septembrie 2001:


"A fost extraordinar sa pot sa iau legatura cu pompierii cu care am mai lucrat si cu cativa dintre fostii mei colegi. Si a fost un lucru care pe mine m-a ajutat enorm, pentru ca, in timp ce munceam, nu ma gandeam la asta prea mult" - a spus actorul, citat de The Independent.



De asemenea, el a sustinut intotdeauna bunastarea pompierilor:


"Pompierii se pricep foarte bine sa ii ajute pe altii, sunt foarte buni cand e vorba sa se ajute unul pe celalalt. Insa ei, nu intotdeauna, ei nu stiu intotdeauna cand au nevoie de ceva.. chiar ei. Prima lor reactie este: Oh, dar altcineva o duce mai rau. Intelegeti?" - a spus el pentru CBS News.


In timpul evenimentelor din 11 septembrie, 343 de pompieri si-au dat vietile pentru a-i proteja si a-i salva pe altii.


Steve Buscemi este castigatorul unui Glob de Aur in 2011, pentru rolul din serialul "Boardwalk empire".



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies