marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Vezi cine A CASTIGAT la GALA PREMIILOR GOPO!

Luni seara, intre orele 19:00 - 23:30 a avut loc cea mai importanta festivitate romaneasca de film: Gala Premiilor Gopo! 


 

Vezi cine A CASTIGAT la GALA PREMIILOR GOPO!

Iata lista castigatorilor si a evenimentelor ce s-au petrecut la festivitate, relatate minut cu minut, in exclusivitate doar de Pro Cinema!

 

23:25 - Toata lumea a asteptat cu sufletul la gura aceasta clipa! "Eu cand vreau sa fluier, fluier" a castigat inca un premiu, cel mai pretuit dintre toate trofeele Gopo: "Cel mai bun film de lungmetraj al anului"

 

23:20 - Corneliu Porumboiu, romanul care detine in prezent cele mai multe Premii Gopo (in numar de 6), prezinta cea mai importanta si asteptata categorie a serii: "Cel mai bun film de lungmetraj al anului"

Nominalizarile sunt:

 

“Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” (regia: Andrei Ujică)

“Eu când vreau să fluier, fluier” (regia: Florin Şerban)

“Marţi, după Crăciun” (regia: Radu Muntean)

“Medalia de onoare” (regia: Călin Netzer)

“Morgen” (regia: Marian Crişan)

 

23:10  - PREMIUL PENTRU ÎNTREAGA CARIERA – ION BESOIU

Bruno Roche (reprezentantul ApaNova) si Mihai Constantin prezinta PREMIUL PENTRU ÎNTREAGA CARIERA. Acesta este acordat actorului Ion Besoiu, despre care Mihai spune: "Am vrut sa ii ofer tocmai eu acest premiu (chiar daca nu prea particip la astfel de evenimente" tocmai pentru a-i face o declarative “de dragoste” : sunt mandru ca a acceptat sa fie prietenul meu si sunt fericit ca am avut ocazia sa-l cunosc!”

Urcand pe scena in ropote de aplauze, Ion Besoiu a declarat cu umor: "Victore, se pare ca e seara batranilor! Am implinit 40 de ani de cand am implinit 40." Fiindu-i acordat un premiu atat de important, Besoiu a anticipat intrebarea "Credeti ca ati meritat acest premiu?" asa ca ne-a raspuns fara ezitare:

"Cei care au hotarat sa mi-l dea au gandit bine si eu nu vreau sa-i contrazic!"

 

23:06 - Victor Rebengiuc se intoarce pe scena pentru a-si ridica statueta Gopo, onorat de castigarea titlulului "Cel mai bun actor". 

Spre surprinderea tuturor, Rebengiuc urca pe scena, isi ia premiul si coboara strigand doar "Multumesc!"

 

 

23:03 - Hilda Peter prezinta nominalizarile pentru "Cel mai bun actor intr-un rol principal"

 

Acestea sunt:

András Hatházi – “Morgen”

George Piştereanu – “Eu când vreau să fluier, fluier”

Mimi Brănescu – “Marţi, după Crăciun”

Victor Rebengiuc – “Medalia de onoare”

Yilmaz Yalcin – “Morgen”

 

 

22:59 - Castigatorul pentru "Cea mai buna regie" este Florin Serban, pentru pelicula “Eu când vreau să fluier, fluier

 

22:57 - Premiul pentru "Cea mai buna regie" este prezentat de Eugen Serbanescu, directorul general al CNC. Avand in vedere ca printre nominalizati se afla si 4 debutanti, Serbanescu descrie peisajul cinematografic actual ca fiind o "inflatie de talent"

Anca Oreviceanu urca de asemenea pe scena, fiind reprezentanta Dacia, un alt sponsor al evenimentului. "Vreau sa oferim acest premiu ca de la o industrie performanta catre o alta industrie performanta: cea a filmului"

 

Nominalizari:

 

Peter Călin Netzer – “Medalia de onoare”

Florin Şerban – “Eu când vreau să fluier, fluier”

Marian Crişan – “Morgen”

Radu Muntean – “Marţi, după Crăciun”

Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf – “Felicia, înainte de toate”

 

22:53 - Premiul Gopo din cariera Mirelei Oprisor vine odata cu statueta pentru "Cea mai buna actrita". Fiind primul sau premiu national, avand in rest numai onoruri internationale, Mirela multumeste juriului pentru premiu cu ochii plini de lacrimi. Insa asta nu a impiedicat-o sa-si ia curaj si sa glumeasca, facand referire la o replica spusa mai devreme despre premiu: "Il cam meritam"

22:46 - Jean Valvis (Aqua  Carpatica) ofera premiul pentru "Cea mai buna actrita intr-un rol principal".Fiind unul din sponsorii evenimentului si un cinefil impatimit, Jean Valvis ne vorbeste cu accent despre onoarea de a decerna acest trofeu. Victor Rebengiuc starneste rasete in sala, glumind ca el doar "va traduce ce ne-a spus Jean Valvis" inainte.

 

Nominalizarile sunt:

 

Ada Condeescu – “Eu când vreau să fluier, fluier”

Adriana Trandafir – “Europolis”

Maria Popistaşu – “Marţi, după Crăciun”

Mirela Oprişor – “Marţi, după Crăciun”

Ozana Oancea – “Felicia, înainte de toate”

 

 

22:41 - urmeaza partea a doua din montajul alcatuit de filmele anului. 

Acestea sunt : "Tatal fantoma", "Omega Rose", "Periferic", "Principii de viata", "Umilinta", "Se cauta o mama", "Undeva la Palilula", "Si caii sunt verzi pe pereti", "Ursul", "Viata mea sexuala", "Visul lui Adalbert"


22:39 - Cristian Niculescu primeste cel de-al doilea Premiu Gopo din ultimii 2 ani, pentru filmul "Caravana cinematografica". Acesta a dedicat succesul mentorului sau, scenograful Marcel Bolos.

 

22:35 - Dorian Boguta si  Daiana Voicu (reprezentanta Willbrook International) prezinta nominalizarile categoriei "Cea mai buna scenografie". Daiana Voicu, vizibil emotionata, anunta faptul ca Willbrook International va organiza la randul sau un festival de film, in scopul celebrarii succeselor cinematografice romanesti.

Nominalizari:

 

Ana Ioneci – “Eu când vreau să fluier, fluier”

Cristian Niculescu – “Caravana cinematografică”

Mihnea Mihăilescu -”Medalia de onoare”

Róbert köteles – “Morgen”

Sorin Dima – “Marţi, după Crăciun”

 

 

22:30 - Tudor Giurgiu, regizorul si producatorul filmului "Legaturi bolnavicioase" prezinta PREMIUL SPECIAL PENTRU SUSTINEREA FILMULUI ROMANESC. 

In 2010 premiul a fost acordat dicrectorului Festivalului de la Cannes, iar anul acesta laurii sunt asezati pe fruntea lui Horia Roman Patapievici, presentele Institutului Cultural Roman

 

22:23 - “Este o placere sa primesti acest premiu de la un rocker” glumeste castigatorul “Celei mai bune muzici originale”, Vasile Sirli.

 

 

 22: 21 – Andi Moisescu ni-l aduce pe Tudor Chirila pe scena Premiilor Gopo, considerand ca nu putea alege un prezentator mai potrivit pentru decernarea premiului.

Cantaretul si actorul Chirila tine sa mentioneze ca ii apreciaza enorm pe toti concurentii la aceasta categorie, avand in vedere ca este atat de greu sa creezi muzica buna si originala de film, dupa ce au existat deja alte capodopere precum “Brazil”.

 

Nominalizarile sunt:

Anatol Ştefăneţ – “Nuntă în Basarabia”

Diego Losa, François Petit – “Europolis”

Mircea Florian – “Kapitalism – Reţeta noastră secretă”

Vasile Şirli – “Caravana cinematografică”

 

 

22: 10 - Viorica Petrovici castiga premiul pentru "Cel mai bun costum"

 

 

22: 08 - Vedeta ProTv , Andreea Esca, prezinta Premiul pentru  “Cel mai bun costum”.  Fiind un fashion-icon romanesc, Andreea a spus ca este onorata sa prezinte acest premiu, dragostea sa pentru costume si vestimentatie nascandu-se in clipa in care a pasit pentru prima oara in casa Doinei Levintza

Nominalizarile sunt:

Alexandra Ungureanu – “Morgen”

Cristina Mititelu – “Portretul luptătorului la tinereţe”

Viorica Petrovici – “Caravana cinematografică”

 

22:05 - Castigatorul pentru categoria "Cea mai buna imagine" este Liviu Marghidan!

 

 

22:03 - sunt prezentate nominalizarile pentru "Cea mai buna imagine", ghidurile noastre in nominalizarile acestei categorii fiind Ana Ularu si Giampaolo Manzonetto

Nominalizari:

 

 Liviu Marghidan – “Portretul luptătorului la tinereţe”,

Marius Panduru – “Eu când vreau să fluier, fluier”

 Tudor Mircea – “Morgen”

Tudor Lucaciu – “Marţi, după Crăciun”

Vivi Drăgan Vasile – “Caravana cinematografică”

 

 

22:00 - Andi Moisescu prezinta un scurt montaj "In Memoriam", dedicat oamenilor importanti din lumea cinematografiei, oameni care nu mai sunt printre noi, insa vor ramane in gandurile noastre pentru totdeauna.


21:59 - Premiul pentru "Cel mai bun film de debut", de altfel primul Premiu Gopo de acest fel, revine tot filmului "Eu cand vreau sa fluier, fluier!"

 

21:57 - Categoria "CEL MAI BUN FILM DE DEBUT" ne este prezentat de  Olimpia Melinte si Alexandru Papadopol

 

Nominalizarile sunt:

“Eu când vreau să fluier, fluier” de Florin Şerban,

“Felicia, înainte de toate” de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf,

“Morgen” de Marian Crişan

 

21:55 - George Pistereanu este castigatorul Premiului "Tanara Speranta", pentru rolul sau exceptional din "Eu cand vreau sa fluier, fluier". Acesta a marturisit printre multumiri ca nu si-a dat seama niciodata pana acum ca este considerat cu adevarat o speranta.

 

21:54 - PREMIUL ‘TÂNĂRĂ SPERANŢĂ’ este prezentat de  Maria Dinulescu si Vlad Zamfirescu

"Acest premiu este unul dintre cele mai importante de aceasta seara, sau daca nu cel mai important cu siguranta cel mai emotionant", spune Maria Dinulescu.

Nominalizarile sunt:

Adina Pintilie – “Oxigen”

Bogdan Mihăilescu – Grand Café

George Piştereanu – “Eu când vreau să fluier, fluier”

 Iulia Rugină – “Captivi de Crăciun”

Marius Iacob – “Oxigen”

 

21:48 - PREMIUL pentru INTREAGA ACTIVITATE este prezentat de Horea Murgu. Castigatorul acestei categorii este ANUSAVAN  SALAMANIAN.

Salamanian are in palmares pana acum 126 de lungmetraje. "Astazi, soarele a rasarit si pe strada mea!" a declarat acesta, multumind atat publicului cat si juriului. Anusavan colaborat cu Gopo in anul 1961.

 

21:40 - "Cel mai bun scenariu" ii revine lui Tudor Voican, fiind cel de-al 3-lea premiu din 4 nominalizari la Premiile Gopo pana acum

 

21: 38 - AdrianaTrandafir si Gheorghe Ifrim prezinta premiul pentru "Cel mai bun scenariu".

Nominalizarile sunt:

Alexandru Baciu, Radu Muntean şi Răzvan Rădulescu – “Marţi, după Crăciun”

Cătălin Mitulescu şi Florin Şerban – “Eu când vreau să fluier, fluier”

Marian Crişan- “Morgen”

Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf – “Felicia, înainte de toate”

Tudor Voican – “Medalia de onoare”

 

21: 36 - Castigatorul pentru "Cel mai bun actor intr-un rol secundar" este Bogdan Dumitrache!

 

 

21:35 - Premiul pentru “Cel mai bun actor intr-un rol secundar” este prezentat de Diana Cavaliotti si Radu Iacoban

Nominalizari:

Bogdan Dumitrache – “Portretul luptătorului la tinereţe”

 Igor Caras-Romanov – “Nuntă în Basarabia”

 Mihai Constantin – “Eu când vreau să fluier, fluier”

Mircea Diaconu – “Caravana cinematografică”

 Vasile Menzel – “Felicia, înainte de toate”

 

 

 

21: 32 - Cristian Tudor Popescu este invitat pe scena pentru a prezenta Castigatorul pentru "Cel mai Popular film din 2010" al postului Pro Cinema. Premiul se acorda lui Mircea Dragan!

C.T.P. ne dovedeste inca o data ca este spiritual, facand o gluma pe seama militienilor ce nu l-au lasat sa parcheze in apropierea locatiei Premiilor Gopo, din pricina aspectului masinii sale.

 

21:27 - Andi Moisescu prezinta "Premiul Pro Cinema", decernarea acestuia marcand filmul cel mai vizonat si preferat de telespectatori. Cristian Tudor Popescu este invitat pe scena pentru a prezenta castigatorul

 

21:25 - Castigatoarea pentru "Cea mai buna actrita intr-un rol secundar" este Clara Voda, pentru pelicula "Eu cand vreau sa fluier, fluier"

 

21: 21 - O noua categorie vine pe scena Premiilor Gopo: "Cea mai buna actrita intr-un rol secundar". Nominalizarile si castigatoarea sunt prezentate de Bogdan Dumintrache si Andreea Bibiri. 

Acestea sunt: 

 

Camelia Zorlescu – “Medalia de onoare”

Clara Voda – “Eu cand vreau sa fluier, fluier”

Elvira Rimbu – “Morgen”

Ileana Cernat – “Felicia, inainte de toate”

Iulia Lumanare – “Caravana cinematografica”

 

21:15 - Pare ca si 2011 va fi la fel de productiv in privinta cinematografiei ca si anul precedent. Andi Moisescu ne prezinta o parte din filmele la care ne vom putea uita cu drag anul acesta:

"Aurora", "Bucharestless", "Buna!Ce faci?", "Daca bobul nu moare", "Din dragoste, cu cele mai bune intentii", "La bani, la cap, la oase", "Liceenii Mileniului 3", "Loverboy", "Nasa", "Manusi rosii"

 

21:04 - este decernat castigatorul pentru “Cel mai bun film documentar”, Andrei Ujica! 

Acesta este primul Premiu Gopo castigat de regizor!

 

21:02 - Premiul “Cel mai bun film documentar” este prezentat de  Dragos Bucurenci, ce a declarat ca multumeste tuturor participantilor pentru ca “au oferit tarii filmele documentare pe care le merita”

Nominalizari:

 “Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu” de Andrei Ujica

“Căutare” de Ionuţ Piţurescu

“Circul vesel” de Claudiu Mitcu

“Kapitalism – Reţeta noastră secretă” de Alexandru Solomon

“The Shukar Collective Project” de Matei-Alexandru Mocanu

 

20: 58 - castigatoarea este Dana Roseanu, primind acest premiu pentru cea de-a doua oara in cariera!

 

 

 

20: 56 - Se prezinta nominalizarile pentru categoria "Cel mai bun machiaj/coafura", nominalizarile fiind prezentate de Kitty Cepraga si Alin Panc

Nominalizari: 

Andreea Lupu şi Maria Anton – “Portretul luptătorului la tinereţe”

Dana Roşeanu – “Caravana cinematografică”

Lidia Ivanov şi Edwina Vodă – “Eva”

 

20: 54 - Cristian Niculescu prezinta PREMIUL SPECIAL al serii, castigat de  ZOLTAN SZABO                            

20: 50 - Castigatorii pentru ”Cel mai bun sarut dintr-un film romanesc” sunt Vincent Regan & Amy Hayes – "Eva". Din pacate, actorii nu au fost prezenti in sala, premiul fiind ridicati de colegii acestora

 

20: 48 - Urmeaza un premiu oferit in functie de voturile utilizatorilor site-ului www.mtv.ro: ”Cel mai bun sarut dintr-un film romanesc”, prezentat de VJ Oana.

Nominalizarile sunt:

 

 

Vincent Regan & Amy Hayes – "Eva"

Mimi Branescu si Maria Popistasu – “Marti, dupa Craciun”

Mimi Branescu si Maria Popistasu – “Marti, dupa Craciun”

Vlad Ligigan si Victoria Bobu – "Nunta in Basarabia"

Constantin Dita si Raluca Rusu - "Portretul luptatorului la tinerete"

 

20:45 - Castigatorul pentru  "Cel mai bun film European" este filmul "Panglica Alba”, avand ca distribuitor "Independenta". Este cel de-al treilea premiu castigat de companie. 

 

20: 42 - Premiul pentru "Cel mai bun film European" este prezentat de Valentina Miu

 

Nominalizarile sunt:

 "O lectie de viata/ An Education" de Lone Scherfig

"Antichrist " de Lars von Trier

"Iluzionistul/ l'illusionniste" de Sylvain Chomet

"Panglica alba/ Das weisse band" de Michael Haneke

"Un profet/ Un prophète" de Jacques Audiard        

 

20: 34 - Castigatoarea este Dana Bunescu, pentru "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu"!

 

20:32 – premiul pentru “Cel mai bun montaj” este prezentat de Dana Voicu si Ionel Mihailescu.

 

Nominalizarile sunt:  

 

Alexandru Radu - "Marti, dupa Craciun"

Catalin F. Cristutiu si Sorin Baican - "Eu cand vreau sa fluier, fluier"

Catalin F. Cristutiu - "Medalia de onoare"

Dana Bunescu - "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu"

Tudor Pojoni - "Morgen"

 

20: 27 - Cabral si Adela Popescu prezinta Premiul publicului.  Acesta se acorda filmului cu cel mai mare succes la box office in anul 2010:  “Eu cand vreau sa fluier, fluier”

 

20:24 - castigatorul pentru "Cel mai bun scurt-metraj" este Adrian Sitaru, cu filmul de scurt-metraj "Colivia"

 

20:20 - nominalizatii pentru "Cel mai bun scurt-metraj" sunt prezentati de Paul Ipate si Ioana Blaj. Acestia sunt:

"Captivi de Craciun" - Iulia Rugina

"Colivia" - Adrian Sitaru

"Matei, Matei" - Cecilia Felmeri

"Oxigen" - Adina Pintilie

"Strung Love" - Victor Dragomir

 

20: 16 - se anunta castigatorii:  Thomas Huhn, Andreas Franck, Florin Tabacaru si Gelu Costache pentru "Eu cand vreau sa fluier, fluier"

 

20:14 – premiul pentru “Cel mai bun sunet” ii are ca prezentatori pe Mihaela Sarbu si Cristian Iacob! Cei doi incep cu mici tachinari legate de microfoane

 

Nominalizarile sunt:  

Constantic Fleancu, Dana Bunescu -  “Felicia inainte de toate”

Dana Bunescu, Cristinel Sirli -  “Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”

Dragos Stanimir, Electric Brothers -  “Marti dupa Craciun”

Mihai Bogos -  “Portretul luptatorului la tinerete”

Thomas Huhn, Andreas Franck, Florin Tabacaru si Gelu Costache - “Eu cand vreau sa fluier, fluier”


20:00 - Gala Premiilor Gopo a inceput oficial! Vom petrece urmatoarele trei ore alaturi de gazda evenimentului, Andi Moisescu. Urmariti stirile ProCinema pentru a fi la curent cu toate noutatile, fiind alaturi de actorii, regizorii, scenaristii si ceilalti oameni de film aflati in cursa pentru Oscarurile romanesti in cel mai prolific an in ceea ce priveste productia cinematografica autohtona, din 1989 incoace. 

12 lungmetraje, 6 filme de scurt metraj si 5 documentare se vor lupta pentru cucerirea statuetelor Gopo.

   

Cel mai bun film romanesc al anului 2010 va fi ales de catre cei peste 400 de profesionisti votanti la Premiile Gopo dintre Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, Eu cand vreau sa fluier, fluier, Marti, dupa Craciun, Medalia de onoare si Morgen.

 

19:55Adriana Trandafir este una din actritele nominalizate la “Cea mai buna actrita”. Intrebata cu cine ar dori sa apara la brat pentru un astfel de eveniment, vedeta a spus ca si-ar fi dorit sa apara alaturi de marii actori ai generatiei trecute, de la care a invatat ca publicul este cel mai important lucru din viata unui actor.

 

19:52Tudor Chirila si Andreea Raicu isi fac aparitia pe covorul rosu! Andreea si Tudor au marturisit ca vad separat filmele romanesti pentru ca ea comenteaza constant, lucru care-l enerveaza teribil pe partenerul sau. Tudor va prezenta in aceasta seara premiul pentru “Cea mai buna coloana Sonora

 

19:40 - regizorul Corneliu Porumboiu ne vorbeste despre noile sale proiecte, dand speranta iubitorilor de film: acesta spera ca va lansa un nou film in vara viitoare!

 

19:35 - Daniela Nane se afiseaza intr-o rochie marca Irina Schrotter. Piesa a fost insotita de un bolero din blana naturala. Actrita si-a ales singura rochia, considerand ca aceasta creatie ii pune in valoare personalitatea. Daniela a deschis de curand o scoala de actorie pentru copii a deschis o scoala de actorie pentru copii. 

 

19:25 - Maria Dinulescu poarta o rochie superba neagra si un inel cu diamante stralucitor. Frumoasa a declarat ca “diamantul din sufletul Mariei Dinulescu” este deocamdata chiar cel purtat pe deget! Actrita ofera in aceasta seara “Premiul pentru tanara speranta” : "Este foarte important sa ti se spuna la inceput de drum ca esti talentat, ca trebuie sa continui", a declarat vedeta.

 

19:22 - Mirela Oprisor si Mirela Popistasu sunt colege si rivale in acelasi timp, concurand pentru premiul "Cea mai buna actrita", dupa ce au jucat impreuna in pelicula "Marti dupa Craciun". Mirela l-a impartit pe Mimi Branescu nu numai in film, ci si in viata reala, fiind sotia acestuia. 

 

19:18 - vin pe covorul rosu Dana Rogoz, alaturi de Cabral si de Adela Popescu. Adela Popescu a aparut intr-o rochie neagra, creatie proprie. Aceasta dezvaluie ca va prezenta unul din premii, in timp ce  Dana Rogoz a atras toate privire cu noua sa coafura blonda. "Toti nominalizatii stralucesc in seara asta", a declarat Dana.

 

19: 13 - Ozana Oancea, una dintre actritele nominalizate la categoria "Cea mai buna actrita", apare pe covorul rosu imbracata intr-o rochie superba! Intrebata daca si-a pregatit un discurs pentru eventualitatea in care castiga, actrita a recunoscut ca nu, considerand ca toate concurentele au sanse egale.

 

19:07 - tanara actrita Ioana Blaj isi face si ea aparitia pe covorul rosu, alaturi de Paul Ipate. Cei doi se tin de distractii si fac glume legate de reclamele lui Paul

 

19:02 - Prima pe covorul rosu este Kristina Cepraga, invesmantata intr-o rochie fabuloasa si cu o dispozitie de milioane!

 

19: 00 - Amalia Enache si Mircea Solcanu ne sunt alaturi pentru a surprinde vedetele filmului romanesc pe covorul rosu si a le lua "la intrebari": atat despre carierele cat si depre tinutele lor!


Cui ai fi oferit premiul "Cel mai bun film al anului" ? (66 voturi)
Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu
15.15%
Eu când vreau să fluier, fluier
50%
Marţi, după Crăciun
12.12%
Medalia de onoare
21.21%
Morgen
1.52%

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies