marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Leonardo DiCaprio: actorul il va juca pe Woodrow Wilson, al 28-lea presedinte american, intr-un nou film

Conform celor de la The Hollywood Reporter se pare ca Leonardo DiCaprio va interpreta rolul celui de-al 28lea presedinte al Americii in cadrul productiei Wilson.

Leonardo DiCaprio: actorul il va juca pe Woodrow Wilson, al 28-lea presedinte american, intr-un nou film

 


Producatorii de la Warner Bros se afla in negocieri pentru a primi drepturile asupra peliculei Wilson, biografia lansata de curand sub semnatura lui A. Scott Berg a celui de-al 28-lea presedinte al Americii, care va fi readus la viata de Leonardo DiCaprio.

 

 

Biografia presedintelui Wilson a fost primita de cititori cu foarte mare incantare,  fiind prezentat intr-o maniera cat se poate de intima: acesta a fost ales in functie in anul 1912 si a trebuit sa conduca America intr-una din cele mai dificile perioade, si anume Primul Razboi Mondial.

 


Berg ofera o versiune eroica a lui Wilson, evidentiind realizarile sale progresive ca intocmirea Rezervei Federale, eforturile in sustinerea Tratatului de la Versailles si a Ligii Natiunillor in timp ce minimalizeaza actiunile slabe in domeniul libertatilor si drepturilor civile ale afro-americanilor. Wilson va ramane o imagine controversata pentru istorici si un personaj negativ pentru cei direct afectati de actiunile sale.


Biografia realizata de Scott Berg ofera cateva secvente dramatice extrem de bine narate care vor servi drept baza a peliculei; printre ele se numara: turul in forta al Americii pentru promovarea si sustinerea Ligii Natiunilor, povestea de dragoste dintre el si Edith Galt si casatoria lor din 1915 de la Casa Alba (el fiind ultimul presedinte care si-a oficiat casatoria in incinta Casei Albe), campania din 1912 si decizia de a se implica in Primul Razboi Mondial in 1917.


Inainte de a deveni presedinte, Wilson a fost antrenor de fotbal la Western University, decanul Princeton University si din 1910 pana in 1912 guvernatorul statului New Jersey, fiind si singurul presedinte care si-a dat doctoratul.


Pentru autorul biografiei, presedintele Wilson a fost eroul copilariei sale avand in dormitorul sau o poza cu acesta pentru ca mai tarziu sa isi dedice 12 ani cercetarii pentru biografia lansata in prezent. Berg a urmat si el ca si presedintele Wilson Universitatea Princeton iar mai apoi,in 1971, si-a inceput cariera de biograf.

 


Este foarte posibil ca ecranizarea sa aiba un mare succes, dupa cum a dovedit si pelicula Lincoln in regia lui Steven Spielberg care a incasat 275 de milioane de $ in toata lumea si care a castigat 2 Oscaruri din 12 nominalizari.
 
 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Intră în atmosfera de Paște cu Scrisorile Maicii Tereza

O dramă care explorează viața Maicii Tereza (Juliet Stevenson) prin prisma scrisorilor pe care aceasta le-a scris prietenului și consilierului sau spiritual, părintele Celeste van Exem (Max von Sydow), pe o perioadă de aproape cincizeci de ani.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies