marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Lincoln: presedintele Barack Obama a ridicat in slavi filmul lui Steven Spielberg. "Daniel Day-Lewis este magistral in rolul lui Abraham Lincoln"

Pentru o zi intreaga, Abraham Lincoln a revenit la Casa Alba, unde a rasunat din nou vocea celui de-al 16-lea presedinte american. Barack Obama a organizat o proiecte speciala pentru filmul Lincoln, regizat de Steven Spielberg, iar la final i-a facut si o recenzie.

Lincoln: presedintele Barack Obama a ridicat in slavi filmul lui Steven Spielberg. Daniel Day-Lewis este magistral in rolul lui Abraham Lincoln

Presedintele american Barack Obama a avut o vizionare speciala a filmului Lincoln la Casa Alba. Filmul lui Steven Spielberg promite sa fie profund si intens, o radiografie complexa si amanuntita a ultimelor momente ce il leaga pe cel de-al 16-lea presedinte american de istoria politica a Statelor Unite.

Se pare ca Obama a fost complet impresionat de film, pe care l-a laudat, iar dupa eveniment cei de la USA Today l-au rugat sa ii faca o recenzie filmului:


"Daniel Day-Lewis statea chiar langa mine. Si totusi, dupa incheierea filmului, aveam impresia ca inca stau langa Lincoln. A fost magistral in acest rol. Cred ca stie toata lumea ca Lincoln a fost presedintele meu preferat si sa vad o portretizare atat de amanunitat si intima a lui si a modului in care a facut fata provocarilor timpului sau,  a fost o experienta foarte puternica." a spus presedintele Barack Obama.
 

Acesta a continuat: "Cred ca e bine pentru orice presedinte sa nu se compare cu Abraham Lincoln. Magnitutdinea provocarilor pe care le-a indurat si a calitatilor sale este colosala, si nici un alt presedinte nu poate sa se compare cu el. O parte din filmul Lincoln ne invata ca pentru a-ti atinge cele mai inalte teluri in viata, trebuie din cand in cand sa iti murdaresti mainile. Si orice vom face, la un moment dat, nu va fi perfect. Asa ca ne straduim sa mergem cat mai mult in directia cea mai buna" a incheiat presedintele SUA.


Spielberg a fost un sustinator inrait al lui Obama in campania sa prezidentiala din acest an, iar Obama, al 44-lea presedinte din istoria SUA este un fan declarat al lui Abrama Lincoln, Marele Emancipator, cum mai este numit.  Lincoln a cucerit deja criticii si este considerat favoritul la Globurile de Aur 2013, unde detine cele mai multe nominalizari- 7, si este cel mai nominalizat film din cariera lui Spielberg la aceste premii.


"Nu tin scorul la cate nominalizari primesc, insa recunosc ca sunt foarte atent cand incepe sezonul premiilor. Cred ca toti se uita la aceste gale si evenimente, insa este mai usor sa le urmaresti fara sa fii participant" a spus regizorul american pentru New York Times.


Cu Daniel Day-Lewis in rolul faimosului presedinte american, Lincoln este o drama ce se concentreaza pe votarea celui de-al 13 amendament, legea prin care sclavia a fost interzisa in Statele Unite. In 1862, presedintele republican si abolitionistul Abraham Lincoln emancipeaza negrii din statele confederate din Sud. Dupa victoria prezidentiala obtinuta in 1860, statele din sud isi declara independenta. Razboiul de secesiunie se incheie cu victoria Nordului. Filmul a primit cele mai multe nominalizari la Globurile de Aur 2013 - la 7 categorii, devenind filmul cu cele mai multe nominalizari din cariera lui Spielberg.

 

In Romania, Lincoln poate fi vizionat incepand cu 1 februarie 2013.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies