marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Lincoln: cum i-a vandut Leonardo DiCaprio lui Daniel Day-Lewis un rol de Oscar 

Lincoln, noul film al lui Steven Spielberg a facut deja incasari mondiale de 64 de milioane de $ si este un candidat serios pentru Oscarurile din 2013, insa nu are fi fost numit una dintre cele mai bune pelicule din acest an fara interpretarea magnifica a lui Daniel Day-Lewis in rolul popularului presedinte american. Actorul a refuzat initial acest rol si a fost convins de nimeni altul decat Leonardo DiCaprio.

Lincoln: cum i-a vandut Leonardo DiCaprio lui Daniel Day-Lewis un rol de Oscar

Regizorul Steven Spielberg a dezvaluit intr-un interviu pentru revista Entertainment Weekly ca Daniel Day-Lewis a refuzat sa-l joace pe Abraham Lincoln si ca a acceptat rolul dupa ce a fost convins de Leonardo DiCaprio. Cei doi actori DiCaprio (38 de ani ) si Daniel Day-Lewis (55 de ani) au fost colegi in filmul regizat de Martin Scorsese - Gangs of New York (2002).


Filmul Lincoln a avut un drum lung pana sa ajunga pe marile ecrane fiind in planurile regizorului Steven Spielberg inca din urma cu 10 ani cand in rolul celui mai popular si iubit presedinte american era Liam Neeson. In 2003 cand trebuia sa inceapa productia Liam Neeson considera ca este prea batran pentru acest rol.

"Luam cina intr-o noapte cu Leo DiCaprio la mine acasa. Eram doar noi doi si nevasta mea (Kate Capshaw). Leo m-a intrebat: << Ei ce se intampla cu noul proiect, Lincoln?>>. I-am spus vestea trista nca am avut o sansa sa-l aduc pe Daniel Day-Lewis, insa ca acesta a refuzat. Si asta a fost tot. Leo a ascultat tacut. A doua zi m-a sunat la birou si mi-a spus: <<Uite numarul lui Daniel. Asteapta sa-l suni.>>". a povestit Spielberg.


Pentru a-l convinge pe Daniel Day Lewis sa accepte rolul
, regizorul Steven Spielberg si scenaristul Tony Kushner s-au dus personal acasa la actor, langa Dublin, Irlanda. "In prima zi ne-am dus intr-un pub. Eu si Daniel stateam de vorba la o masa langa fereasta, iar Steven i-a facut o poza din profil lui Daniel si mi-a trimis-o pe email. Steven mi-a spus ca prima  imagine cu Abraham Lincoln de care isi aduce aminte este o silueta de carton pe care a facut-o de Ziua Presedintelui. Silueta lui Daniel langa fereastra l-a facut sa simta ca se uita direct la Abraham Lincoln in tinerete" a spus scenaristul Tony Kushner pentru revista TIME.

"Leo nu mi-a spus niciodata cum l-a convins. Insa asa a inceput aceasta calatorie minunata de a face filmul" a completat regizorul care a dezvaluit ca pe toata durata filmarilor i s-a adresat lui Daniel Day-Lewis cu tilul de "Domnule presedinte". Actiunea filmului il are in centru pe al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln, care va conduce Nordul spre o mare victorie impotriva Sudului, in timpul Razboiului Civil American (1861-1865). Filmul surprinde ultimele luni din viata lui Lincoln, abolirea sclaviei si uniunea statelor americane, avand ca sursa de inspiratie cartea scrisa de Doris Kearns Goodwin.

Rolurile presedintelui Lincoln, interpretat de Daniel Day-Lewis, al sotiei sale (Sally Field), si al politicianului Thaddeus Stevens (Tommy Lee Jones) au sanse sa fie nominalizate la Oscar in luna ianuarie 2013.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies