marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Maïwenn, care joacă în ultimul film cu Johnny Depp, a deschis festivalul de film Les Film de Cannes de la Timișoara

Controversata actriță și regizoare franceză a stat la povești cu spectatorii după vizionarea filmului „Jeanne du Barry“.

Maïwenn, care joacă în ultimul film cu Johnny Depp, a deschis festivalul de film Les Film de Cannes de la Timișoara
Festivalul Les Films de Cannes, organizat săptămâna trecută la Timișoara, a adus pe ecranele de la Cinema Timiș și Cinema Victoria un număr de 21 de producții cinematografice, dintre care 13 venite din Austria, Franța, Tunisia și Italia. Printre ele s-a aflat și renumita peliculă „Jeanne du Barry“, cea care l-a relansat pe Johnny Depp după scandalosul divorț soldat cu nenumărate procese cu actrița Amber Heard.
 
Marea surpriză a organizatorilor pentru spectatori a fost s-o invite la Timișoara chiar pe Maïwenn, cea care joacă rolul principal alături de Johnny Depp în „Jeanne Du Barry“, și totodată regizoarea peliculei. Aceasta și-a prezentat filmul chiar în deschiderea festivalului, iar la finalul proiecției a susținute o sesiune de întrebări și răspunsuri.


 
„Am descoperit pesonajul lui Jeanne du Barry în primul rând în filmul Sofiei Coppola, «Maria Antoaneta». De fiecare dată când apărea actrița pe ecran, mi se părea ca efectiv atrage toate privire. Era un personaj foarte diferit de restul personajelor din acest film. Așa a apărut interesul meu, apoi am citit foarte multe despre Jeanne du Barry și mi s-a părut că efectiv mă cheamă cumva, deși nu sunt deloc mistică. Dar am avut impresia că acest personaj m-a ales pe mine. Nu fost vorba doar de a o apăra în public, dar mi-am dat seama că era o vizionară, o feministă înaintea timpului său. Mai este ceva inexplicabil. Cred că te poți îndrăgosti de un personaj istoric, așa cum te poți îndrăgosti de o țară, de o cultură sau de un om. Nu pot să-mi explic cum mi-am petrecut 16 ani studiind acest personaj. Șapte din acești 16 ani am lucrat la acest proiect“, a spus Maïwenn - Aurélia Nedjma Le Besco, pe numele ei întreg.


 
„Încă un punct comun pe care l-am găsit cu Jeanne du Barry are legătură cu tinerețea mea. Jeanne du Barry se îndrăgostește de un om care are o mare putere, este regele. Și eu m-am îndrăgostit când eram foarte tânără de un om care avea o mare putere (n.r. a fost căsătorită cu regizorul Luc Besson), iar eu am fost proiectată în acest mediu al cinematografiei din Franța. Nu îmi găseam locul, veneam dintr-o familie săracă, din cu totul alt mediu social. Simțeam mereu privirile celor din anturajul partenerului meu. Nimeni nu credea că sunt îndrăgostită de acest om, nu aveam alte interese, la fel și cu Jeanne du Barry, cei de la curte credeau că are alte motive pentru a fi cu regele. În iubire e ca într-un ring debox, fiecare are putere asupra celuilalt. Nu e doar bărbatul care are un statut de forță asupra femeii, ci și femeia are o putere asupra lui, de seducție, de atracție și este ca o luptă, această putere trece de la unul la altul“, a mai povestit Maïwenn, care a stat de vorbă timp de 2 ore cu spectatorii filmului.



 

Întrebată cum l-a convins să joace în pelicula ei, cineasta franceză a răspuns că „Având în vedere situația lui Johnny Depp, mai degrabă el a trebuit să mă convingă să joace în film. I-am propus inițial lui Gérard Depardieu, e clar, îmi aleg actorii care au cumva o umbră în relația cu femeile, n-am noroc la partea asta... Lui Johnny i-am propus rolul înainte să înceapă procesele arhi mediatizate cu fosta soție. M-am dus să-l întreb dacă mai are rost să continuăm în situația dată, și mi-a răspuns că mai degrabă se pune problema dacă mai vreau eu să continui cu el. I-am spus că doresc să continuăm (...).“

FOTO: Andreea Eva Herczegh

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies