Lacrimi, drama si sex salbatic. Serialul Mad Men s-a intors cu o seara de record in SUA. Pe 25 martie, mult asteptata continuare a serialului Mad Men („Nebunii de pe Madison Avenue”) a avut premiera sezonului 5 cu doua noi episoade, care au inregistrat un record de audienta pentru canalul de televiziune AMC, anunta BBC.
Castigator a 4 Globuri de Aur, 56 premii si alte 119 nominalizari, Mad Men a atras 3,5 milioane de telespectatori cu episodul de doua ore care a reluat dramele echipei de specialisti in advertising din anii '60.
Negocierile dintre creatorul serialului Matt Weiner si producatorii showului i-au facut pe fanii captivantei serii sa astepte cu sufletul la gura timp de 17 luni debutul unui nou sezon. Noile raitinguri arata o crestere cu 21% fata de audienta din sezonul trecut.
Cele doua ore ale primului episod au fost primite foarte bine de fani. Concluzia pe retele de socializare in ultimile zile a fost clara: Mad Men este cel mai bun serial de cativa ani buni si nu se dezminte. Personajele s-au intors la fel de bine construite iar povestile lor sunt la fel de surprinzatoare.
Noile aventuri sunt plasate in mai 1966, in timpul miscariii pentru drepturile civile. Viata lui Don Draper interpretat de John Hamm a suferit si ea schimbari: acum este insurat cu fosta secretara Megan Calvert (Jessica Paré), insa relatia lor are probleme.
Unul dintre cele mai intense momente din debutul sezonul 5 a fost scena in care Megan ii canta lui Don in timpul unei petreceri surpriza pe care aceasta o organizeaza de ziua lui. Megan il pune intr-o situatie cam stanjenitoare pe sotul ei cantandu-i o populara melodie frantuzeasca din anii '60 - Zou Bisou Bisou a lui Gillian Hills. Melodia a fost cantatasi de Sophia Loren, in varianta engleza, in filmul The Millionairess (1960).Imediat dupa terminarea serialului cantecul a devenit un hit pe iTunes, cu mii de descarcari. La fel de intensa este si scena de sex dintre Don si Megan de la finalul petrecerii.
Jon Hamm, care a implinit pe 10 martie 41 de ani, a vorbit recent despre personajul care i-a adus un Glob de Aur, l-a facut celebru, si a fost declarat unul dintre cei mai complecsi si puternici eroi de pe micul ecran.
“Cred ca o componenta a acestui personaj este aceea de a fi prezentabil in lume si Matthew a vazut asta in mine - faptul ca Don este genul de persoana dintr-o incapere cu care ai vrea sa vorbesti. Asta pentru ca esti atras sau din oricare alt motiv. Si sunt bucuros sa am o astfel de capacitate.”
Fiind intrebat daca este cumva nemultumit de directia in care Weiner a orientat personajul, Hamm raspunde: “Nu pot sa fiu. M-am lasat in seama lui Matthew, gandesc matur, sunt complet dominat de Don. Poate suna ciudat dar el este creatorul si tipul care muta piesele sahului, iar eu sunt aici pentru a-l deservi”.
Cu toata modestia sa, se poate observa o evolutie considerabila a actorului care a debutat pe TV in 1997 in serialul Ally McBeal, cu un rol scurt infatisandu-l pe “tipul minunat de la bar”. "Este ridicol. Ce inseamna sa arati prea bine? Nu exista asa ceva" s-a aparat actorul vizibil jenat de modul in care este catalogat de toata presa ca fiind incredibil de aratos.
Jon Hamm in Ally McBeal:
“Cand esti inconjurat de oameni care sunt cu adevarat buni, nu vrei sa fii cel care se face de ras. Aceasta este filozofia care mi-a directionat cariera, oricat de ciudat ar suna: sa muncesc cu oameni care ma inspira sau care ma provoaca intr-un anume fel.” a povestit Jon pentru The Guardian. Aceasta a mai adaugat: “Ultimul lucru pe care vreau sa-l faca cand imi voi termina treaba aici este sa fac fix acelasi lucru”.
Joan Harris (Christina Hendricks), Roger Sterling (John Slattery), Lane Pryce (Jared Harris), Pete Campbell (Vincent Kartheiser), Don Draper (Jon Hamm), Bertram Cooper (Robert Morse), Peggy Olson (Elisabeth Moss).
Serialul care costa in medie pe episod 2.5 milioane de dolari a primit inca de la lansare laude la toate capitolele: de la interpretarea stralucita a actorilor la stilul vizual si autenticitatea istorica a scenariului. Insa in cei 4 ani in care a fost difuzat, serialul a fost si criticat pentru ca ar fi "promovat" sexismul, adulterul, bautura, rasismul, homofobia si fumatul.
Serialul, apreciat pentru ca aduce uimitor de realist atmosfera din New York, a anilor '60 este povestea unui grup de barbati si femei ce pun bazele uneia dintre afacerile care, cu timpul, va devenii o mina de aur, publicitatea. Jucatorii cheie ai noii afaceri, care fac o arta din vanzari, alcatuiesc insa o lume egoista si bizara. Fumatorul inrait, prins in tumultul vietii de advertiser, Don Draper (Jon Hamm) este un as in aceasta meserie, alaturi de colegii de la Sterling Cooper Advertising Agency si isi face jocul, atat in afaceri, cat si in viata sentimentala.
O femeie îndurerată caută să se răzbune după ce descoperă că accidentul aviatic în care și-a ucis familia a fost un atac terorist.