marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Psihopatul care a lasat in lacrimi si fara cuvinte America: se credea Jokerul, dusmanul lui Batman. Cum arata studentul de 24 ani responsabil pentru tragedia de la premiera The Dark Knight Rises

 

America este in lacrimi dupa tragedie de ieri din Colorado, unde 12 persoane si-au pierdut viata iar alte 50 au fost grav ranite. Un barbat de 24 de ani a intrat la o vizionare de la miezul noptii a filmului The Dark Knight Rises si a deschis focul, ucigand inclusiv un baiat de 6 ani.

Psihopatul care a lasat in lacrimi si fara cuvinte America: se credea Jokerul, dusmanul lui Batman. Cum arata studentul de 24 ani responsabil pentru tragedia de la premiera The Dark Knight Rises

 

Conform celor de la Hollywood Reporter, barbatul vinovat de atacuri a fost prins si se afla in custodia celor de la FBI. James Holmes este numele atacatorului, are 24 de ani si este din California. Anul trecut s-a mutat in Colorado pentru a studia medicina, sectia de neurologie.

 

 

Conform datelor oferite de politie si a declaratiilor martorilor de la fata locului, Holmes purta o masca de gaze si o vesta antiglont cand a intrat in cinematograf, a aruncat o grenada cu gaze lacrimogene in fata ecranului si a inceput sa traga in spectatori.  Evenimentul a fost catalogat de presa straina ca unul dintre cele mai sangeroase atacuri asupra civililor din istoria recenta a Americii.

 


 

Ray Kelly, comisarul departamentului de politie din New York a declarat ca "atacatorul avea parul vopsit in rosu si se autointitula Jokerul, dusmanul cel mai de temut al lui Batman.", scrie Hollywood Reporter. Acesta era inarmat cu mai multe arme. Cei de la TMZ au publicat o imagine cu modelele de pusti pe care atacatorul le-ar fi folosit.
 

 



 

 

Jokerul a aparut in The Dark Knight din 2008, al doilea film din seria Batman creata de Christopher Nolan. Personajul, desi unul negativ, a devenit extrem de iubit datorita intepretairi geniale ale lui Heath Ledger, care a murit cu 6 luni inainte de a fi lansat filmul in cinema.


 

Politia a reusit sa patrunda in apartamentul lui Holmes, unde au descoperit capcane activate de fire de care erau atasate sticle cu susbatante neidentificate. Politistii au mai spus ca dispozitivul gasit in casa suspectului era destul de sofisticat.  "Nu stim exact unde duce, insa ne straduim sa dezamorsam materialul exploziv." Un tanar din acelasi bloc cu atacatorul, care a decis sa ofere declaratii doar sub prenumele Ben, a spus ca nimeni nu il stia pe James Holmes, era retras si nu interactiona cu nici unul dintre vecini, insa acum toti cei din cartier sunt terorizati de ideea ca au stat langa un criminal psihopat. 

 

Colegii de facultate au declarat ca sunt consternati si ca nu inteleg cum James a putut comite un astfel de gest. Ei susitn ca era pasnic si nu a fost niciodata violent. Unul dintre ei a dezvaluit ca James Holmes era obsedat de jocul video Guitar Hero.

 

O alta vecina sustine ca Holmes a asculatat ore intregi aceeasi melodie pe repeat, la volum ridicat si ca spre miezul noptii s-a dus sa ii bata la usa, insa acesta n-a raspuns, insa la ora 1 noaptea muzica s-a oprit brusc, scrie TMZ.

 

Familia lui Holmes a oferit o declaratie publica in aceasta seara, mentionand ca vor colabora cu autoritatile si ca sunt alaturi de familiile victimelor si cer ca media sa le respecte intimitatea in aceasta perioada dificila. "Ne este greu si nou sa procesam ceea ce s-a intamplat, este inexplicabil si suntem indurerati". 

 

O parte dintre fanii filmului The Dark Knight Rises au comentat pe conturile personale de Twitter ca nu se vor mai duce la film in cinematograf, ci asteapta sa iasa pe DVD, de teama ca nu cumva sa existe un alt atacator care sa imite atacul sangeros din Colorado.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies