marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Married with Children face 26 de ani: serialul care a revolutionat comedia si a creat una dintre cele mai faimoase controverse. De ce era sa fie anulat dupa 2 ani

Intr-o perioada in care serialele cu vampiri, zombi si gigolo fac legea pe micile ecrane, fanii isi aduc aminte cu nostalgie de cum radeau in hohote la “Married with Children”. In 2013 se fac 26 de ani de la lansarea serialului care a redefinit comedia.

Married with Children face 26 de ani: serialul care a revolutionat comedia si a creat una dintre cele mai faimoase controverse. De ce era sa fie anulat dupa 2 ani

Galerie foto: Ce s-a intampat cu actorii din Familia Bundy!


Serialul creat de Ron Leavitt si Michael G. Moyer si difuzat de canalul american Fox timp de 11 sezoane din 1987 pana in 1997 a reprezentat o adevarata revolutie in istoria sitcom-urilor si ramane incredibil de amuzant chiar si dupa 25 ani. Married with Children a creat personaje iconice si a devenit o inovatie de succes in peisajul serialelor din anii '80: toate sitcom-urile de comedie realizate dupa Familia Bundy au ceva ce pleaca de la acest serial fantastic.

Showul i-a transformat in adevarate staruri pe Ed O'Neill - Al Bundy, Katey Sagal - Peggy Bundy, David Faustino - Bud Bundy si Christina Applegate - Kelly Bundy in rolurile unui tata,  vanzator de pantofi, lenes, obsedat de decolteuri si de fotbal, o mama cheltuitoare fara margini si o sotie parazit, o fiica blonda, cu un fizic trasnet, insa cam parasuta si un fiu plin de umor negru care viseaza doar la agatat fete.


Unul din primele seriale care a cucerit Romania dupa revolutie, Married with Children a innebunit America si intreaga lume prin modul original in care abordeaza problemele neobisnuite ale unei familii obisnuite, insa complet disfunctionala. Era un antidot perfect pentru serialele siropoase de familie din acea vreme.


Revista Time a plasat serialul in topul celor mai bune 20 de showuri TV realizate vreodata iar genericul cu celebra melodie "Love and Marriage" a intrat in istorie. Serialul a fost nominalizat la 7 Globuri de Aur si a ajuns extrem de popular in SUA, insa audientele nu au fost extrem de ridicate pentru ca postul Fox se lansase cu un an inainte de inceperea show-ului si era necunoscut pentru publicul american.


Seria care prezinta adevarata fata a americanului de rand s-a bazat pe un umor simplu, direct, de multe ori crud si golanesc, adeseori inspirat din viata de zi cu zi si care te face sa razi cu lacrimi. Serialul trebuia sa se numeasca Not the Cosbys iar producatorii nu credeau ca vor rezista mai mult de 2 sezoane, insa a reusit sa duca postul Fox in topul canalelor de succes din SUA. Ed O'Neill a creat cu Al Bundy unul dintre cele mai memorabile si iubite personaje de TV.



Bugetele pe episoade erau atat de mici incat unele obiecte de recuzita erau aduse de acasa de membrii cast-ului si ai echipei de filmari. Serialul nu a fost lipsit de controverse care au devenit celebre. In 1989, o femeie casnica din Michigan, Terry Rakolta, revoltata de cateva scene ce apelau la glume cu tenta sexuala si homosexuala a declansat un boicot la adresa serialului. Femeia a aparut pe TV in cateva talk-show-uri si a reusit sa creeze o adevarata criza pentru serial.


Sponsori ca Procter & Gamble, Kimberly-Clark si Tambrands au renuntat sa mai sprijine show-ul iar cei de la Fox au refuzat sa difuzeze un episod (care a ajuns pe micile ecrane de abia in 2002), insa audientele au explodat. "I-am trimis flori in fiecare an acelei femei" a declarat Katey Sagal dupa incheierea serialului. Totul s-a intors in favoarea sitcomului: dupa ce audienteie au crescut fulgerator producatorii au revandut spatiul de publicitate. Serialul s-a incheiat in 1997 dupa 262 de episoade.


Galerie foto: Ce s-a intampat cu actorii din Familia Bundy!



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies