marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Martin Scorsese: cele 11 filme horror preferate ale geniului cinematografiei americane

Martin Scorsese nu este considerat doar un regizor sclipitor, ci un geniu al cinematografiei americane, pentru modul in care si-a lasat amprenta si a schimbat-o defitiniv. Recent, cineastul si-a publicat lista cu cele mai inspaimantatoare 11 filme preferate din istorie.

Martin Scorsese: cele 11 filme horror preferate ale geniului cinematografiei americane


Ce il sperie pe Martin Scorsese si ce film ii dau fiori? Regizorul de 70 de ani si-a publicat topul filmelor sale horror preferate. Primul film de pe lista lui Martin Scorsese este The Haunting, un clasic al genului, din 1963, regizat de Robert Wise. Din top nu lipsesc nici alte filme celebre ca The Exorcist sau Psycho, spre bucuria fanilor.

 

Martin Scorsese, unul dintre cei mai prestigiosi regizori americani, este si unul dintre cei mai nedreptatiti de catre Academia Americana de Film. Cu o lista impresionanta de filme in spate, considerate a fi capodopere, regizorul nascut in New York a primit primul Oscarul abia acum 5 ani, pentru The Departed, dupa 40 de ani de cariera.


E rusinos ca un regizor care a creat filme memorabile ca Taxi Driver, Goodfellas, The Color of Money, Raging Bull sau The Aviator sa nu aiba in palmares decat un Oscar cred fanii cineastului care a stiut sa se reinveteze anul trecut cu primul sau film 3D - Hugo.


Scorsese a studiat liceul in Bronx, apoi s-a inscris la College of Arts and Science din cadrul Universitatii New York, specializandu-se in limba engleza. Viata sa s-a schimbat la inceputul anilor '70 dupa ce a devenit prieten cu John Cassavetes, Steven Spielberg, George Lucas, Francis Ford Coppola si Brian De Palma care i l-a prezentat pe Robert De Niro lui Scorsese. Primul lor film impreuna a fost Raging Bull. Filmul este povestea lui Jake LaMotta, un pugilist care in momentul in care intra in scena isi distruge efectiv adversarul. Robert De Niro a fost recompensat cu premiul Oscar pentru interpretare, insa Scorsese s-a ales doar cu o nominalizare. A fost prima dintre cele 8 pe care le-a primit de-a lungul carierei pentru Raging Bull (1980), The Last Temptation of Christ (1988), Goodfellas (1990), The Age of Innocence (1993), Gangs of New York (2002, The Aviator (2004), The Departed (2006), Hugo (2012).

 

Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenti cineasti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Soferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) si "Baieti buni/ Goodfellas" (1990), dar si al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public si de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004) si "Hugo" (2011). Martin Scorsese, in varsta de 69 de ani, a primit si multe nominalizari la Oscar, trofeu pe care l-a obtinut in cele din urma in 2007, cu filmul "Cartita/ The Departed".

 

Cele 11 filme inspaimantatoare preferate ale lui Martin Scorsese

1. The Haunting (1963)

2. The Isle of the Dead (1913)

3. The Uninvited (1944)

4. The Entity (1982)

5. Dead of Night  (1945)

6. The Changeling (1980)

7. The Shining (1980)

8. The Exorcist (1973)

9. Night of the Demon  (1957)

10. The Innocents (1961)

11. Psycho (1960)

 

Sursa: The Daily Beast


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies