marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Matthew McConaughey, despre reinventarea sa cinematografica: Mi-am dorit roluri care sa ma sperie. Efectele secundare pe care i le-a produs slabirea dramatica din Dallas Buyers Club

Matthew McConaughey a facut un salt urias in cariera sa, renuntand la genul comediilor ca How To Lose A Guy In Ten Days sau Fool's Gold, care l-au facut celebru si a facut o pauza, pentru ca apoi sa revina pe scena marilor actori cu drame impresionante ca Dallas Buyers Club, pentru care este nominalizat la Oscar in acest an.

Matthew McConaughey, despre reinventarea sa cinematografica: Mi-am dorit roluri care sa ma sperie. Efectele secundare pe care i le-a produs slabirea dramatica din Dallas Buyers Club

"Nu voiam sa fac acelasi lucru la nesfarsit. Citeam scenarii de comedii romantice si imi placeau. Dar doream sa fac si altceva, care sa ma sperie", a declarat actorul intr-un interviu pentru revista London's Time Out, informeaza contactmusic.com.

 


"Prima miscare a fost sa refuz scenariile. Au urmat sase luni in care am spus «nu», apoi un an in care nu s-a mai intamplat nimic. Am devenit anonim si, dintr-odata, (regizorul, n.r.) William Friedkin a avut ideea inspirata sa ma sune in legatura cu «Joe, asasin in timpul liber», apoi Steven Soderbergh, in legatura cu «Mike Meseriasu'» ", a mai spus actorul. Actorul a recunoscut ca i-a fost greu sa nu lucreze o vreme, dar a trecut peste aceste momente dificile concentrandu-se pe viata de familie.

 

 

Insa, cariera sa s-a schimbat total in 2013, cand regizorul Jean Marc Vallee i-a oferit rolul principal din Dallas Buyers Club, unul dintre cele mai impresionante filme din ultimii ani, in care McConaughey joaca rolul  unui bolnav de SIDA. Pentru acest film, actorul de 44 de ani a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor, alaturi de nume ca Leonardo DiCaprio, Chiwetel Ejiofor, Christian Bale, Bruce Dern.

 

 

Electricianul Ron Woodroof a fost dignosticat cu HIV la 35 de ani, in 1987 si i s-a spus ca mai are de trait 30 de zile. A murit 7 ani mai tarziu, in septembrie 1992.  Impreuna cu Rayon (Jared Leto), un transexual bolnav de SIDA, Ron incepe sa faca trafic cu medicamente alternative, pe care le aduce fraudulos in Statele Unite pentru a se ajuta pe sine, dar si pe alti pacienti bolnavi de SIDA. Ron Woodroof a reusit sa traiasca ani suplimentari, insa a intrat in "coliziune" cu politica dusa de U.S. Food and Drug Administration, care nu dorea sa aduca in tara acele medicamente.


 

Transformarea fizica a fost dureroasa si pentru actor, care a slabit 20 de kilograme si a ajuns aproape scheletic. Aceasta slabire a avut un impact puternica asupra corpului lui, cu efecte vizibile. "Surpriza a fost ca aveam energie doar de la cap in sus, restul corpului era sleit. Asa s-a intamplat si cu Ron, care desi, era slabit de puteri fizic, mental era flamand sa invete si sa descopere lucruri noi. Asta am simit si eu, in mod surprinzator". a spus actorul pentru BBC.


Matthew McConaughey a devenit cunoscut in 1993, dupa rolul din comedia "Marea ameteala/ Dazed and Confused", construindu-si ulterior o cariera stralucitoare la Hollywood, cu roluri ca cele din filmele "Eu cu cine ma marit?/ The Wedding Planner", "Cum sa scapi de un tip in 10 zile/ How To Lose A Guy In 10 Days", "Sahara", "Aurul nebunilor/ Fool's Gold" si "Fantomele fostelor iubite/ Ghost of Girlfriends Past".

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies