marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

MediaPro Distribution, record de nominalizari la Oscar cu Lupul de pe Wall Street, Gravity si 12 ani de sclavie

Prestigioasele Premii Oscar si-au anuntat joi lista potentialilor castigatori la cea de-a 86-a editie, filmele lansate pe marile ecrane din tara de catre MediaPro Distribution adunand impresionantul numar de 28 de nominalizari. Astfel, “Lupul de pe Wall Street”, “12 ani de sclavie”, “Gravity 3D: Misiune in spatiu”, “Marele Gatsby”, “Prizonieri” si “The Invisible Woman” se numara printre productiile cu cele mai mari sanse la castigarea ravnitelor statuete.

MediaPro Distribution, record de nominalizari la Oscar cu Lupul de pe Wall Street, Gravity si 12 ani de sclavie

 
Cea mai spectaculoasa si controversata lansare a acestui inceput de an, “Lupul de pe Wall Street” a reusit sa obtina 5 nominalizari la cele mai importante categorii: “Cel mai bun film”, “Cel mai bun actor in rol principal” - Leonardo DiCaprio, “Cel mai bun regizor” - Martin Scorsese, “Cel mai bun actor in rol secundar” - Jonah Hill si “Cel mai bun scenariu adaptat”. “Lupul de pe Wall Street” este inspirat din povestea adevarata a unui tanar cinstit care devine rapid broker lipsit de scrupule, castigand o avere impresionanta la bursa.
 

 


Cu numeroase distinctii castigate, printre care si marele premiu la Globurile de Aur, drama “12 ani de sclavie” a adunat nu mai putin de 9 nominalizari la Oscar pentru: “Cel mai bun film”, “Cel mai bun regizor” - Steve McQueen, “Cel mai bun actor in rol principal” - Chiwtel Ejiofor, “Cea mai buna actrita in rol secundar” - Lupita Nyong’o, “Cel mai bun actor in rol secundar” - Michael Fassbender, “Cel mai bun scenariu adaptat”, “Cel mai bun montaj”, “Cele mai bune costume”si “Cea mai buna scenografie”. Filmul il are in centrul atentiei pe Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor), un negru care pune pret pe libertate, este rapit si vandut ca sclav. Trecand prin momente de o cruzime insuportabila, dar si prin clipe neasteptate de blandete, pentru Solomon nepretuite raman viata si demnitatea sa.

 

 


 
Cea mai buna performanta a fost inregistrata de filmul “Gravity 3D: Misiune in spatiu” care adunat 10 nominalizari, avand mari sanse sa castige oricare dintre urmatoarele categorii: “Cel mai bun film”, “Cel mai bun regizor” - Alfonso Cuaron, “Cea mai buna actrita in rol principal”- Sandra Bullock, “Cea mai buna imagine”, “Cea mai buna coloana sonora”, “Cel mai bun montaj”, “Cea mai buna scenografie”, “Cel mai bun sunet”, “Cel mai bun mixaj sonor” si “Cele mai bune efecte speciale”.


 
Asa cum probabil multi se asteptau, cea mai noua adaptare a romanului lui F. Scott Fitzgerald, grandiosul si stralucitorul “Marele Gatsby” a primit nominalizari pentru “Cele mai bune costume” si “Cea mai buna scenografie”. Tot pentru “Cele mai bune costume” a fost nominalizat si “The Invisible Women”, povestea de dragoste secreta a lui Charles Dickens, lansata pe marile ecrane din tara luna viitoare, de catre MediaPro Distribution.
 
“Prizonieri”, drama unei familii care lupta sa-si gaseasca fiica rapita, lungmetraj lansat pe marile ecrane in octombrie 2013, a fost nominalizat la categoria “Cea mai buna imagine”.
 

 

Gala decernarii Premiilor Oscar va avea lor pe data de 2 martie, la Los Angeles.
 

Lider pe piata de distributie cinematografica din Romania, MediaPro Distribution este distribuitorul exclusiv al Warner Bros. Pictures in Romania, detinand si o selectie generoasa de titluri independente ale caselor de productie consacrate Lionsgate, Summit a Lionsgate Company, Relativity Media, Nu Image, IM Global, Sierra/ Affinity, Red Granite, Film Nation, Europa Corp., Mr. Smith si Studio Canal.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies