marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Merită sau nu Will Smith o nominalizare pentru „Emancipation“? Aceasta este întrebarea

Filmul realizat de Apple TV a reușit să împartă juriul care decide nominalizații pentru Oscarurile din 2023. 

Merită sau nu Will Smith o nominalizare pentru Emancipation ? Aceasta este întrebarea
Noua producție despre sclavie în vreme de război, în care Will Smith joacă rolul unui sclav fugar, promite să fie unul dintre cele mai bune filme ale anului, cu un mesaj foarte puternic și un personaj pe măsură.
 
Problema nu este dacă filmul Emancipation“ este îndeajuns de bun pentru a fi inclus pe lista nominalizărilor la Oscar, ci dacă Will Smith poate intra pe această listă. Și nu din cauza vreunor lacune actoricești, ci din rațiuni pur morale. Căci a-l readuce pe o scenă pe care, anul trecut, l-a pocnit în față pe Chris Rock, în direct și fără menajamente, ar echivala cu o „recompensă“ necuvenită pentru un comportament reprobabil, care ar putea crea un precedent la Premiile Academiei.
 
Will Smith a mai făcut roluri excelente în „Pursuit of Happyness“ și „Ali“, dar nici atunci nu a reușit să ajungă la statueta de aur, așa cum a ajuns anul trecut, pentru rolul tatălui tenismenelor Williams din filmul biographic „Richard“.

 

Acum, e și o chestiune de ordin financiar, căci grupul Apple TV a investit 120 de milioane de dolari pentru bugetul acestei producții regizate de talentatul Antoine Fuqua, dintre care „doar“ 30 de milioane de dolari a fost onorariul lui Will Smith – ceea ce l-a făcut să fie cel mai bine plătit actor al anului! Iar dacă juriul Academiei va decide excluderea „Emancipation“ de pe lista nominalizărilor de anul viitor, acest lucru ar putea afecta și vânzările.

Ce-i drept, Will Smith a făcut o mișcare isteață acum două luni, când a ieșit public să-și ceară scuze pentru comportamentul său de la Oscaruri și să-și facă mea culpa în fața fanilor, dar și a lui Chris Rock. Numai că acesta din urmă a refuzat să aibă vreo reacție și să-l readucă pe Will Smith pe piedestalul admirației.

 
FOTO: Instagram

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies