marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Mia Wasikowska și Michael Fassbender fac pereche în ecranizarea Jane Eyre

Clasica poveste a lui Charlotte Bronte prinde viață sub bagheta regizorului japonezo-american Cary Joji Fukunaga.

Mia Wasikowska și Michael Fassbender fac pereche în ecranizarea Jane Eyre
Romanul scris în 1847 primește o nouă viață în interpretarea actorilor Mia Wasikowska și Michael Fassbender.
 
Jane (Mia Wasikowska) este o orfană crescută într-un cămin pentru copiii nobililor săraci și educată să devină profesoară pentru copiii aristocraţilor. Ea îşi însuşeşte toate talentele pe care fetele nobile trebuie să le afişeze pentru a impresiona potenţialii soţi:dans, pictură, croşetat, limba franceză. 
La vârsta potrivită, e trimisă ca institutoare a micuţei Adele, pupila unui nobil de ţară, Edward Rochester. Rochester are treizeci şi cinci de ani, o mină mohorâtă, privirea încruntată şi o fire irascibilă. Cu Jane se poartă uneori sever şi distant, iar alteori o tachinează sau îi face confidenţe.
 
Într-un astfel de moment, Rochester îi dezvăluie că Adele este fiica naturală a amantei sale de o noapte, Celine Varens, o „balerină” franţuzoaică decedată. 

 
Deşi o guvernantă „bizară şi neexperimentată”în vârstă de optsprezece ani nu ar putea părea o confidentă potrivită pentru astfel de dezvăluiri, Jane acceptă povestea ca pe un omagiu adus discreţiei sale. Ea este la fel de discretă şi în privinţa nebunei pe care angajatorul său a închis-o în mansardă. Nu trece mult până când Jane îşi dă seama că este îndrăgostită de Rochester. Acesta însă, îi face o curte ostentativă unei frumoase bogate şi snoabe, cu care Jane crede că el se va căsători. Dar el manevrează în aşa fel situaţia, încât Jane nu se poate abţine şi-şi mărturiseşte dragostea pentru el. Numai că domnul Rochester are deja o soţie în viaţă, nebuna din mansardă. 

 

 

Filmul beneficiază și de prezența legendarei actrițe Judi Dench și a primit o nominalizare la Oscar la categoria Cele mai bune costume.

„Jane Eyre“ (2011) este difuzat la Pro Cinema vineri, de la ora 20:30 și, în reluare, de la ora 01:00.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies