marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Transformers versus Pacific Rim: Michael Bay il ataca pe regizorul Guillermo del Toro din cauza noului sau film cu roboti

Seria Transformers a reusit sa aduca filmele cu roboti in atentia publicului tanar. Datorita succesului imens pe care l-au avut toate cele trei filme, multi regizori si-au dorit sa copieze povestea cu super eroi mecanici. Michael Bay il acuza acum pe Guillermo del Toro ca incearca sa faca acelasi lucru cu noua productie Pacific Rim.

Transformers versus Pacific Rim: Michael Bay il ataca pe regizorul Guillermo del Toro din cauza noului sau film cu roboti


Michael Bay
este cunoscut pentru temperamental lui impulsiv, pe care l-a aratat si in cadrul CinemaCon, unde a vorbit despre continuarea cinematografica a celebrei francize Transformers. Cu o distributie complet noua, formata si din Mark Wahlberg si Stanley Tucci, Transformers 4 va prezenta evenimentele ce au loc la patru ani dupa ultima batalie din Dark of the Moon (2011). Filmarile incep luna viitoare in Detroit, iar premiera va avea loc pe data de 27 iunie 2014.

 


In timp ce isi prezenta propriul proiect, Michael Bay a facut si o remarca la adresa filmelor cu roboti care au incercat sa copieze ideile din Transformers, dar care nu au avut succes. Desi nu a dat niciun nume, Bay se referea probabil la doua dintre cele mai dezamagitoare filme cu roboti din box- office: Battleship (2012) si Real  Steel (2011). Din pacate, multi dintre cei prezenti la eveniment au crezut ca regizorul a inclus si productia Pacific Rim, ce va avea premiera in luna iulie a acestui an.
 

Pacific Rim este regizat de Guillermo del Toro si se bazeaza pe lupta dintre niste monstri asemanatori cu Godzilla si roboti uriasi controlati de oameni. Bugetul pentru film depaseste 200 de milioane de dolari, asa ca trebuie sa  dubleze aceasta suma pentru a fi considerat un succes. Chiar daca productia include si roboti, acestia nu au absolut nicio asemanare cu autobotii din Transformers, fiind mult mai mari si controlati de cate doi soldati.


“Este universal meu si creatie mea. Eu nu creez prin comparatie.” a declarat del Toro intr-un interviu acordat Hollywood Reporter. Regizorul nu s-a putut abtine si l-a atacat la randul lui Michael Bay, afirmand “Luptele nu au loc in medii foarte bine luminate, supercool care seamana cu o reclama la masini.” El a mai spus de asemenea ca robotii au fost un element cinematografic de decenii intregi si ca  idea de viata articifiala a pornit de la filmul Frankenstein (1931).


 


Chiar daca neaga orice asemanare dintre masinile din Pacific Rim si autobotii, del Toro a glumit si a spus ca robotii lui ar putea sa bata orice alta forma de viata artificiala din istoria omenirii.
 

Pacific Rim va avea premiera in luna iulie, in rolurile principale fiind Charlie Hunman si Rinko Kikuchi, doua nume care nu sunt foarte cunoscute pentru publicul larg. Ramane de vazut daca productia lui del Toro va reusi sa bata succesul inregistrat de Transformers sau daca se va dovedi a fi un esec.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies