marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Michael Fassbender cunoaste triumful si decaderea in Macbeth, o noua adaptare dupa tragedia scrisa de William Shakespeare

Michael Fassbender, cunoscut publicului larg din Inglorious Basterds si Prometheus, va juca intr-o noua productie Macbeth, adaptata de regizorul Justin Kurzel, dupa William Shakespeare.

Michael Fassbender cunoaste triumful si decaderea in Macbeth, o noua adaptare dupa tragedia scrisa de William Shakespeare

 

The Guardian anunta ca actorul britanic de 36 de ani il va juca pe Macbeth intr-o noua adaptare dupa celebra tragedie scrisa de Shakespeare. Pelicula va fi produsa de aceeasi echipa care s-a ocupat de Shame, drama regizata de Steve McQueeen in care Fassbender a jucat rolul principal, si de The King's Speech, castigator al premiului Oscar in 2011. Regia va fi semnata de australianul Justin Kurzel, cunoscut pentru Snowtown.


Macbeth urmareste triumful si decadarea unui general scotian, care pune mana pe tron cu ajutorul sotiei sale si care aduce tara intr-un razboi civil. Viata sa este distrusa dupa ce il ucide pe rege pentru a pune mana pe putere si tron. Piesa de teatru a lui William Shakespeare a starnit interesul mai multor regizori de film de-a lungul timpului, inclusiv Roman Polanski, Akira Kurosawa si Orson Welles, cel din urma descriindu-si varianta din 1948 ca "un portret violent al uneia dintre cele mai mari piese de teatru din istorie".

 

Michael Fassbender in Shame (2011)


 


Noua versiune va avea un scenariu semnat de Todd Louiso si Jacob Koskoff. In momentul de fata, nu se cunosc alte nume din distributie. Adaptarea lui Kurzel nu va fi una moderna, se va pastra limbajul specific si actiunea ramane plasata in secolul XI.


Michael Fassbender a devenit cunoscut odata cu rolurile din 300, Inglorious Basterds, iar in ultimii doi ani a reusit sa se impuna ca unul dintre cei mai versatili actori ai generatiei sale cu roluri impecabil jucate in A Dangerous Method, Prometheus, Shame., dar si X-men: First Class.

 

Michael Fassbender in Prometheus (2012)

Pentru anul acesta Fassbender pregateste doua noi filme: thrillerul The Counselor, regizat de Ridley Scott si in care il va reintalni pe Brad Pitt si drama 12 Years a Slave, plasata in America sclavagista si va fi a treia sa colaborare cu regizorul Steve McQueen dupa Hunger si Shame. Jurnalistii de peste Ocean au inceput deja sa faca predictii pentru editia din 2014 a Oscarurilor si ambele filme sunt puse pe lista celor care ar putea primi diverse nominalizari, inclusiv pentru interpretare.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies