marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Michael Fassbender implineste 36 de ani: filmele care il vor transforma intr-unul dintre cele mai mari staruri la Hollywood

Actorul britanic de origine germana Michael Fassbender implineste pe 2 aprilie 36 de ani. In cativa ani, cariera sa a explodat, iar urmatoarele sale filme il anunta drept unul dintre cele mai mari staruri de la Hollywood.

Michael Fassbender implineste 36 de ani: filmele care il vor transforma intr-unul dintre cele mai mari staruri la Hollywood

 

Michael Fassbender a ajuns in 3 ani unul dintre cei mai populari si ocupati actori de la Hollywood si promite sa invadeze marile ecrane in urmatoarea perioada cu filme extrem de interesante. Pe lista celor mai asteptate filme in care va juca actorul britanic se numara Twelve Years a Slave si The Counselor, pe care presa straine le noteaza ca fiind filme cu sanse la Oscar in 2014.



Twelve Years a Slave,
o noua poveste despre sclavie "onoreaza" ecranele cinematografice in acest an. Filmul lui Steve McQueen, regizor  nominalizat de doua ori la BAFTA, se anunta un concurent serios la nivel de interpretari, distributia sa fiind una plina de actori talentati.

 

Twelve Years of Slave este inspirat din fapte reale si din autobiografia lui Solomon Northrup, un new yorkez de culoare, care este rapit in Washington in 1841 si este trimis pe post de sclav pe o plantatie din Louisiana. Acesta este salvat abia 12 ani mai tarziu, in 1853, cand barbatul ajunge la Samuel Bass, un tamplar alb care ii ofera inapoi libertatea. Pelicula aduce in prima plan evenimente din istoria Americii si viata sclavilor din a doua jumatate a secolului XIX.

Sfarsitul anului 2013 ne aduce o noua productie Ridley Scott, The Counselor, in care Michael Fassbender are rol principal. Scenariul este semnat de cunoscutul scriitor si castigator al premiul Pulitzer, Cormac McCarthy, fiind primul scenariu din cariera lui.


Povestea se concentreaza pe un avocat, jucat de carismaticul actor Michael Fassbender, care considera ca este suficient de inteligent si viclean pentru a exploata lacunele sistemului si a se implica in afaceri cu droguri fara sa suporte consecintele deciziilor sale dubioase. Acesta se trezeste absorbit de lumea interlopa si se chinuie sa supravietuiasca. The Counselor pare a fi unul dintre filmele must see ale sfarsitului de an. Distributia este una splendida Brad Pitt, Javier Bardem, Cameron Diaz, Penélope Cruz, John Leguizamo, Natalie Dormer si Goran Visnjic. Sa vedem daca ii va aduce primul Oscar din cariera lui Ridley Scott.

Printre urmatoarele filme ale lui Michael Fassbender se numara Prometheus 2, dar si X-men: Days of Future Past. Fassbender va aduce si  Assassin's Creed, film inspirat de unul dintre cele mai populare jocuri video din lume.

 


Michael Fassbender
a fost la un pas sa primeasca o nominalizare la Oscar pentru interpretarea tulburatoare din Shame (2011). Multi au considerat o mare nedreptate faptul ca Fassbender n-a fost nominalizat la Oscar pentru interpretarea sa tulburatoare din Shame, unde-l joaca pe Brandon, un dependent de sex autodistructiv, a carui viata este condusa de viciu. Insa, scenele de nuditate si sex au stigmatizat filmul.

In 2007, Fassbender cauta cu disperare sa dea lovitura, si  intr-un final, a reusit cu rolul lui  Stelios, neinfricatul luptator din 300, unde a jucat alaturi de Gerard Butler. “E straniu, pentru ca in acel an am simtit ca ceva se va schimba radical pentru mine. Am stiut ca cineva a lasat o usa deschisa pentru mine. Era ciudat, sunt nascut in 1977, asa ca 2007 trebuia sa imi aduca ceva bun”.


Michael Fassbender
s-a remarcat in Band of Brothers, insa cunoscutul serial nu i-a adus celebritatea la care spera, ba din contra, dupa acest proiect, a urmat o perioada nefasta, in care a invatat cat de dura poate fi viata de actor. S-a retras in Londra unde a jucat in diverse productii pentru televiziune, popularitatea lui crescand tot mai mult in Marea Britanie.

 

In 2008, Fassbender a fost la un pas sa piarda sansa vietii lui din punct de vedere cinematografic, atunci cand s-a intalnit pentru prima data cu regizorul britanic Steve McQueen, cu care a colaborat la "Hunger", un film intens apreciat de critici si festivaluri. Culmea, la prima intalnire regizorul n-a fost impresionat de el pentru ca il credea prea increzut. Hunger vorbeste despre protestul lui Bobby Sands, membru IRA, care inchis pe nedrept in inchisoare, a ales sa faca greva foamei, impreuna cu alti detinuti, in semn de protest fata de autoritatile britanice. Acesta a fost debutul lui McQueen ca regizor.


Insa, a doua intalnire a fost cu noroc, cei doi devenind de atunci nu doar parteneri de film si colaboratori, ci si buni prieteni. “Am fost uimit complet de Steve. Pe el il cautam de atatia ani, intodeauna ai nevoie de un om care sa te sprijine  si care sa te ridice mai sus si sa te indrume spre ceva ce singur, nu ai fi realizat niciodata. Este un om deosebit” a spus Fassbender despre omul care l-a facut celebru si i-a revigorat complet cariera. Nici McQueen n-a fost zgarcit cu laudele si a spus despre el ca "este o combinatie intre Marlon Brando si James Dean". Si pe buna dreptate, pentru ca Michael Fassbender este unul dintre cei mai versatili si fermecatori actori ai momentului.

 

Devotamentul fata de actorie al lui Fassbender este colosal: pentru Hunger actorul a acceptat sa slabeasca ingrozitor de mult, la fel cum o facea Christian Bale in Masinistul acum 8 ani.  A urmat o dieta stricta, sub monitorizarea medicilor si a ajuns sa cantareasca 58 de kilograme, slabind 16 kilograme. In mod ironic, aceeasi greutate o cantarea si Bobby Sands in ultimele clipe, conform registrelor medicale.

 

Fassbender a reusit sa impresioneze si in blockbusterele X-men: First Class, unde l-a jucat pe Magneto, dar si in Prometheus, in rolul androidului David. David este cu siguranta personajul care le-a captat atentia celor mai mult fanilor, pentru ca este foarte misterios. “Te uiti la el si simti ca are ceva de ascuns si in acelasi timp, iti inspira si pericol.”


The Counselor,
cel mai recent film pe care il va lansa Fassbender, are ca data de premiera in cinematografele din SUA 15 noiembrie 2013.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies